A bűn városa (Sin City 1.) (2005) 298

Sin City
124' · amerikai · akció, thriller, krimi 18

0 díj · 1 jelölés

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki… [tovább]

angol · magyar

Képek 21

Szereposztás

Bruce WillisHartigan
Clive OwenDwight
Jessica AlbaNancy Callahan
Elijah WoodKevin
Mickey RourkeMarv
Brittany MurphyShellie
Benicio Del ToroJackie Fiú
Alexis BledelBecky
Carla GuginoLucille
Devon AokiMiho

További szereplők

Kedvencelte 63

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Huu ha, ez nagyon tetszett, azta mindenségit ez rohadt jó volt. Nem is értem hogy miért nem néztem meg eddig, pedig láttam belőle részletet, de nem tudom annyira nem vonzott. Na de mindegy, a lényeg hogy most láttam, és nagyon jó volt. Főleg hogy képregényes stílusa van neki, meg a narráció az valami zseniális. Imádtam.
Mindhárom történet tetszett de ha választani kénne akkor a másodikat választom, az annyira jó volt, és izgalmas. Nem semmi. Meg Marv nagyon nagy arc volt! :D
Biztos hogy még többször nézős! :D
https://www.youtube.com/watch…

Negative_Singularity

Oh, my God…! Elképzelni sem tudom, hogy nekem ez miért maradt ki eddig (jó, de: képregény-adaptáció, ami nem a barátom). Már az első filmkocka megvett magának, az a tömény, kátrányos bűn, ami átszivárgott a monitorból, szinte engem is megmérgezett. Sötét, bezárt acél- és rozsdaváros, az emberi lélek fertőjének metaforája.

És, hogy ezt így vászonra vinni…! Mintha belefolytam volna egy képregénybe, nemcsak nézője, hanem szereplője is voltam, annyira kiszakított a valóságból. A karakterek éltek, a keretes szerkezet is jó volt, az apró, leheletvékony kapcsolódási pontok a szereplők közt… Hatalmas film, és nem feltétlenül csak a képi világa miatt, bár az sem volt utolsó. A hideg kirázott néhány jelenettől, és cselekményszáltól.

Tipikusan az a film, aminek a megnézése után még sokáig keresem a nem talált helyemet.
Ui.: a narráció! A folytonos narráció! Sosem gondoltam volna, hogy ekkorát üthet, zseniális volt.

2 hozzászólás
mandu 

Ez kib@szott jó volt :D
(Remélem a cenzúrám megfelelő volt :D)

Kelly_Olvas

Annyira különleges képi világgal rendelkezik, mintha belépnél tényleg a képregénybe. Remekek a szereplők, imádtam a film minden kockáját.

Emilie

Nem QT legjobb filmje, de mégis, bármikor a kezembe akad a lemez, én leülök és megnézem. Először nehézkes a képi világa, de amikor az ember teljesen hozzászokik ehhez, utána már csak a történetre lehet koncentrálni. És az valami elképesztő… borzongós, komor és hűvös… akármikor látom, a hideg futkos a hátamon közben.

dorottya_k 

Jóég, ez a film is mekkora! Ez a stílus teljesen magával ragadott, iszonyatosan tetszik a képi világ. Zseniális!

Röfipingvin

Nem tökéletes, de bármikor kapható vagyok egy újrázásra!

Corvus_CoRex 

A karakterek tetszettek, a kivitelezés is, a hangulata is, de mint film… :s Valahogy olyan összevissza volt. Mintha a szél hordta volna össze. X,)
Sorozatként viszont lehet tetszett volna.
Vagy játékként…
A képregényt nem ismerem, viszont mutattak belőle képeket az extrákban és audiokommentárban pedig mondták is, hogy Frank Miller bírja a mangákat, ehhez képest… brrr, nekem nagyon nem jön be a rajzstílusa. Olyan túl amcsis nekem. Persze mangák közt is van különböző rajzstílus… Mindenesetre ez az élőszereplős verzió nekem jobban tetszik. Annyira, hogy bár én is szerepelhetnék egy ilyenben. =D
A csillagozásom ellenére azért kíváncsi vagyok a 2. részére! Sőt, mondom, ha így sorozatot készítenének belőle, szerintem nézném. :o

Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy szegény Brittany Murphy már nem él! O_O Nem szoktam bírni a nőket, de itt az ő karakterét + Gail-t bírtam. Mondom megnézem, mikben szerepel még és akkor látom, hogy… 32 évesen meghalt. Annyira durva. =(
Mondjuk én is ki tudja meddig húzom még… :/

Hapik közül meg Dwight és Kevin volt a favorit. X)

Valcsa

Egész jó volt. A maga nemében. Eleinte kicsit zavart, hogy szinte fekete-fehér az egész, és csak itt-ott tűnik fel benne néhány színfoszlány, de aztán egész megszoktam. És ez is adott a filmnek egyfajta borzongós hangulatot. Végigizgultam a filmet, hogy mi lesz már. :) De a vége kifejezetten nem tetszik… Én nem így fejeztem volna be… :S
Igazából mindhárom történet nagyon ott volt a szeren, kedvencet nem is tudnék mondani, egyformán érdekelt mindhárom.
Maga a film kicsit véres-horrorba hajló, kicsit akció, és nem kicsit jó, úgyhogy ha nem riadsz vissza egy-egy véres jelenettől, feltétlenül nézd meg. :) (Nem mondom, hogy kihagyhatatlan, de egyszer azért érdemes megnézni.)

Dániel_H 

Korszakalkotó film ez a 2005-ös képregényadaptáció. Noir stílusjegyeket bőven hordoz, és nagyon szép, ahogy az 1-1 színes elem az amúgy fekete-fehér világban feltűnik.
A három történetszál eleinte külön halad, majd kettő érinti egymást, (a vége kissé lezáratlan szerintem). Sokszor nézős darab.


Népszerű idézetek

Zakuro 

Marv: Csípem a bérgyilkosokat. Bármit csinálsz velük, sosincs utána bűntudatod.

Zakuro 

Jackie Boy: Nagy hibát követsz el ember. Nagyon nagy hibát
Dwight: Te már elkövetted a magad hibáját. Nem húztad le a WC-t. (Jackie Boy fejét belenyomja a WC-be)

Zakuro 

A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. Amikor egyetértenek veled, holott a szívük mélyén tudják, nem igaz, akkor nyert ügyed van.

BeL1eVe 

Hartigan: Az öregember meghal, a kislány életben marad. Ez az élet rendje.

BeL1eVe 

Marv: Egy hang se hagyja el a torkát. Még akkor se amikor a dög már cafatokra tépte. Élvezettel nézi végig ahogy fogom a fűrészt és bevégzem a melót. Örökre elnémítom.

BeL1eVe 

Marv: A zsaruk. Gyanús, hogy máris itt vannak, holott csak én és a gyilkos tudhatja mi történt. Minek csendben kijátszani őket, minek behódolni nekik. Hadd szóljon!


Folytatása

Összehasonlítás

Sin City


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján