Shaun, a bárány – A film (2015) 42

Shaun the Sheep Movie
85' · francia, angol · animációs, kaland, vígjáték, fantasy 6

0 díj · 3 jelölés

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű, jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz.… [tovább]

angol

Szereposztás

Justin FletcherShaun és Timmy hangja
John SparkesBitzer és a Farmer hangja
Omid DjaliliTrumper hangja
Richard WebberShirley hangja
Tim HandsSlip hangja
Andy NymanNuts hangja
Simon GreenallTwins hangja

Kedvencelte 5

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Shaun… Nagyon régen kezdődött a kapcsolatunk, szerelem volt első látásra. Kb. bármeddig tudom nézni a tevékenykedését. Aranyos, vicces, csínytevő de jóindulatú és lelkiismeretes is és belátja, ha elveti a sulykot, sőt igyekszik helyre is hozni a galibát. Imádom, na. A fodrászos részen pedig nyerítettem.

Emerson 

Nick Park iránti rajongásom a Wallace és Gromittal kezdődött, majd felfedeztem a Creature Comforts-ot és most végre bepótoltam a baris lemaradásomat. Nem csalódtam, imádtam minden percét. Bűbájos karakterek, tényleg gyermekeknek való téma (semmi gyilok-horror és esztelen agresszió), a felnőtteknek szánt kikacsintások (Hannibal, X-Men) pedig olyan kis sunyin épült be a sztoriba, hogy egy gyerkőc nem fog értetlenkedni, ha a mellette ülő felnőtt hirtelen elkezd röhögni.
Örülök, hogy a gyurmafigurák még nem mentek ki a divatból, engem sokkal inkább elvarázsolnak, mint egy élethű számítógépes animáció.

krlany 

Aranyos, kedves, vicces, de nálam Oscar-t nem ér. Egy-két ötlet viszont nagyot ütött. Jófajta kis családi film.

Tamás 

Imádtam, hogy dialógusok nélkül el tudtak mesélni mindent. A poénokon akkorákat röhögtem, amekkorát vissza sem tudok idézni vígjáték kapcsán az utóbbi évekből, zseniálisak. A környezet is fantasztikusan kidolgozott egy bábfilmhez képest. Sose néztem a sorozatot a tévében, de ez tényleg kihagyhatatlan mese, amit korosztályra tekintet nélkül mindenki élvezhet.

Zsófia 

Rengeteg édes karakter és tényleg vicces, jófej poén volt benne. A végén kicsit túltolták az akciót, de nagyon szórakoztató és nem erőszakos a társadalomkritikája. A sorozathoz nem volt soha sok közöm, de ismerem ezt a technikát, és ezekhez a bárányokhoz nagyon illik. A ferde fogú kóbor kutyus meg különösen szeretni való, főleg a végén. :)

Lobo

Shaun-nak, akárcsak az Aardman csapat többi tagjának külön helye van a szívem csücskében. Eleinte tartottam attól, hogy tudnak a 10 perces zseniális szösszenetek után összehozni egy teljes filmet, szöveg nélkül. De megoldották. Zseniálisan, ahogy kell. Teszteltük majdnem 4 és 8 évessel is: bejött.

Fummie

Annyira jó, hogy 2015-ben készülnek még ilyen mesék is.

virezma

Általában nem szeretem az ilyesmit, de ez bejött. Jókat kuncogtam magamban (hang nélkül ment egy spanyolországi vonaton).

Miyakobaba 

Nem ismertem a 10 perces változatokat, ez volt az első találkozásom a karakterekkel.
Tetszettek a gyurmamese jellegű figurák. Először féltem tőle, hogy amiért nincs benne szöveg, majd unalmas lesz. De szórakoztató volt. A kutya lett a kedvenc karakterem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján