Kutyák szigete (2018) 140

Isle of Dogs
101' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

3 díj · 8 jelölés

A KUTYÁK SZIGETE hőse Atari Kobajasi, a korrupt Kobajasi polgármester 12 éves nevelt fia. Mikor egy rendelet értelmében Megaszaki összes kutyáját egy széles kiterjedésű, hulladéklerakóként használt szigetre száműzik, Atari egymaga indul apró repülőjén a Szemét-szigetre, hogy felkutassa… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 8

Szereposztás

Edward NortonRex (hang)
Bryan CranstonChief (hang)
Bill MurrayBoss (hang)
Jeff GoldblumDuke (hang)
Koyu RankinAtari Kobayashi (hang)
Scarlett Johansson(hang)
Greta Gerwig(hang)
Frances McDormand(hang)
Tilda Swinton(hang)
Liev Schreiber(hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 135


Kiemelt értékelések

eNNBeus 

Minden pillanata Wes Anderson csak éppen sótlan volt és unalmas, pedig az ebeket waauuuuuuu csíííípem.

Little_Monster 

100 percnyi hamisíthatatlan Wes Anderson hangulat, amit nagyon szerettem. Technikailag kiváló megvalósítás, szerethető karakterek, szívhez szóló történet, amiben még az elmaradhatatlan tanulság is megbújik.

Txypy

Annyira könnyen beleszaladhatott volna, hogy nyálas és szájbarágós legyen, de nem tette. Jó vagy, Wes!

Szencsike 

Nem gondoltam volna, hogy egy animációs filmben ennyi áthallás lesz a magyar valóságra. Ezt leszámítva egy nagyon érdekes sztori volt, nagyon klassz megvalósításban, a grafika különleges (vagy bejön vagy nem, nekem tetszett, néha szinte számolni lehetett a kutyák szőrét, máskor meg igazi animáció, nagyon klassz volt), és hát kutyák. Éljenek a kutyák és az Atarihoz hasonló hősök!

Melyviiz

Wes Anderson: nálam minden díjat vittél, a vendégem vagy egy szakéra és egy kolbászos-rájás-pizzára.
Ha választhatnék valakit, hogy ki mondjon nekem esti mesét minden áldott este életem hátralévő részében – Téged választanálak.
És közben söröznénk.

A történet közepe nekem kicsit monoton lett, lelassult, mondjuk ez illett is hozzá, teljesen rendben volt – ennek ellenére azt mondom, hogy álmosan nagyon későn nem éri meg nekiülni.
A képi világ: zseniális. A karakterek mimikája: ZSENIÁLIS. A párbeszédek: természetesen zseniálisak \o/ . És a zene… na az is zseniális. A történet meg: sokkal több, mint amit a trailer beharangozott (hála az égnek).

Szóval: aki eddig is szerette a filmjeit szerintem ebben sem fog csalódni.
Akinek ez lesz az első tőle.. kicsit talán erős kezdés, de a végén biztos vagyok benne, hogy az embereknek több mint 70%-a megpróbálja visszakeresni az összes eddigi művét.

hpatricia_ 

Tulajdonképpen tetszett. A stop motion “eljárás” annyira nem az én világom, valószínűleg ha nem kutyák lettek volna a főszerepben, meg sem nézem.

Hippoforaccus 

Lehet ez akármilyen jó történet, ettől a grafikától öt perc után megfájdult a fejem.

some1

Érdekes, hogy a film kísértetiesen hasonlított országunkra. Elég komoly témát jár körül a Kutyák szigete és e tekintetben rokonítható a Doboztrollokkal. Számomra 10/9 a film.

Corvus_CoRex 

Jó volt, csak rohadt tömény. De tetszik, hogy felhívja a figyelmet az agymosásra. (Igen, nekem itt is a Jehovás szekta ugrott be… :P)

Lol, most újra belenéztem az idézetek miatt és most esik le, hogy ez is milyen jól van bemutatva: jövőbelátóék, Orákulum tévén nézi a „jövőt”, Jupiter meg alkesz. X)


Népszerű idézetek

Nocharity 

Jó, ezt most nem azért csinálom, mert te megparancsoltad, hanem azért, mert annyira szánalmas vagy, hogy már sajnállak.

hpatricia_ 

– Aki egyetért, hogy Főnököt közösítsük ki, mondja, hogy igen!
– Igeeeeeeeeeeen!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján