Serpico (1973) 42

1 díj · 3 jelölés

A fiatal Serpico, a rendőr akadémia elvégzése után, egy New York-i rendőrőrsre kerül, ahol az iskolában tanult elvek szerint akar dolgozni: becsületesen és a törvénytisztelő módon. Azonban a hetvenes évek elején működő amerikai bűnüldöző szervekről merőben más kép rajzolódik ki. A fiatal rendőr… [tovább]

angol

Szereposztás

Al PacinoFrank Serpico
John RandolphSidney Green
Jack KehoeTom Keough
Biff McGuireMcClain felügyelő
Tony RobertsBob Blair
Allan RichD.A. Tauber
John MediciPasquale
Barbara Eda-YoungLaurie
Cornelia SharpeLeslie Lane

Kedvencelte 4

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

schummyka 

Sidney Lumet egy zseni….ez a 3. film, amit láttam tőle és mind 10/10-es..! (Azaz a Tizenkét dühös ember (1957) & a Hálózat (1976) – bár hozzáteszem, hogy ez a 3 film valószínűleg életének a csúcspontja).
A 70-es évekbeli New York, korrupció mindenhol, minden szinten, azt hiszem, hogy amikor az újkori Joker filmet értékelték és hozták fel a 70-es éveket hangulatra való példálózáskor, akkor ilyesmire gondolhattak, szóval egészen valósnak gondolom a környezetet/szereplőket. A történetről nem írnék semmit, a zárásról pedig csak annyit, hogy szerintem ez így volt jó. Nálam ez a legjobb Al Pacino alakítás…!

ja és itt akadtam bele ebbe a filmbe:
„Régen minden jobb volt!” című tilos rádiós korábbi adásokat hallgatva az egyik kriminológus / történészt mindig úgy mutatták be a beszélgetések elején hogy azt is hozzátették, hogy ő „Ferencváros Serpicoja” és nagyon érdekelt már a dolog, hogy ennek milyen + jelentése van a személyre nézve.. :)
A film is erősen ajánlott és a rádiós műsor is nagyon jó kis csapat és témákat dolgoz fel..!

https://tilos.hu/show/regen-minden-jobb-volt/intro

2. megj.
Az előzőhöz még kapcsolódóan – volt egy rádiós beszélgetésük, ahol a „A 10 legjobb rendőrfilm” listát ismertették és hát….szerintük ez a No.1 alkotás.
Feltettem az oldalra a listát – biztos van közte még ehhez hasonlóan jó film:
https://snitt.hu/listak/a-10-legjobb-rendorfilm-regen-minden-jobb-volt-c-musor

Rebane 

Jó film volt, de szerintem indokolatlanul hosszú, néha igen vontatott. De ezt leszámítva tetszett, nem rossz film!


Hasonló filmek címkék alapján