Rendes fickók (2016) 296

The Nice Guys
116' · amerikai · akció, vígjáték, thriller, krimi, rejtély 16

0 díj · 1 jelölés

Los Angeles, 70-es évek. Holland March egy fiatal magánnyomozó, akinek egy eltűnt lányt kell megkeresnie. Társával, a verőlegény Jackson Healy-vel együtt próbálják megfejteni a rejtélyt, amelyet egy pornósztár halála tovább bonyolít. A közös munka nem zökkenőmentes…

magyar
angol

Képek 28

Szereposztás

Matt BomerJohn Boy
Ryan GoslingHolland March
Russell CroweJackson Healy
Kim BasingerJudith Kuttner
Rachele Brooke SmithJulie
Margaret QualleyAmelia
Ty SimpkinsBobby
Angourie RiceHolly March
Yaya DaCostaTally
Jack KilmerChet

Kedvencelte 27

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Charityy 

Jó volt ez! :D Jók voltak a poénok, rengeteget nevettem rajta.

NaNa_88 

Nekem ez tetszett! Sőt, többször nézősnek ítéltem. A humora fogott meg leginkább. Nagyon bejöttek a poénok. :D A legjobban az apa-lánya viszony tetszett. A kiscsaj megérte a pénzét! :D
http://66.media.tumblr.com/b87db9d044c99f797e4d8560a1f6…
Kicsit jobban is figyelhettem volna, mert volt pár rész, ami nem volt egészen tiszta, de majd legközelebb jobban koncentrálok. :D
Ez most nekem maximálisan hozta a szintet.

4 hozzászólás
Little_Monster 

A humor mellett nekem a karakterek közti összhang vitte el a filmet. Remek volt a két felnőtt, de az apa-lánya közti viszony is. A forgatókönyv jó, és megtalálták hozzá a tökéletes színészeket is. Mindenképpen többször nézős, igazi mentsvár a minősíthetetlen vígjátékok uralta kategóriában!

Nyx

A Rendes fickók az, aminek lennie kellett, és amire szükségük van a nézőknek: egy eredeti és stílusos vígjáték remek történettel, felejthetetlen karakterekkel és pár akciójelenettel megtoldva.

A két főszereplő dinamikája páratlan, a kettősük nélkül összeomlana a film. Én nem vagyok castingos, de el tudom képzelni mennyire nehéz keríteni két jó színészt úgy, hogy gyakorlatilag az ő kémiájukon múlik minden. De szerencsére sikerült teljesíteni ezt a kihívást, Ryan Gosling és Russell Crowe uralják a vásznat. Az előbbi egy mókásabb, kissé bénázó detektívet alakít, Goslingnak nagyon jól áll az ilyen szerep, ez nem volt akkora meglepetés. Viszont Russell Crowe-tól én teljesen lehidaltam. Nagyon érdekes a karakterének kettőssége – egyfelől ő a bölcsebb fél, meggondoltabb és nyugodtabb is, másfelől viszont egy erőszakos melák, akinek minden ütéséről elhiszi az ember, hogy fájni fog egy ideig. Én még nem szerettem őt ennyire egy szerepben sem. Plusz a Gosling lányát játszó színészcsaj is dicséretet érdemel, a jó gyerekszínészeket mindig ki kell emelni.

Én nagyon élveztem a filmet, van egyfajta sodrása, ami a pörgős sztoriból és a poénokból következik. Ha negatívumot kell felhozni, én az első tíz-húsz percet mondanám annak, kell egy rövid idő, míg lendületbe jönnek az események. Én személy szerint az eredi verziót ajánlom, valahogy jobbnak hangzottak a viccek, viszont azon ritka esetek közé tartozik, ahol a szinkronos változat is elég jó.

Ákos_Tóth 

Úúúristen, hogy milyen jó tud lenni Ryan Gosling, ha végre nem a Drive unásig ismert sofőrjét játssza éppen!
És milyen jó tud lenni egy 2010-es években forgatott buddy cop film! Határozottan le vagyok nyűgözve!

Szálljunk viszont vissza a földre, a Rendes fickók kimondottan az a film, amit nem a forgatókönyv, vagy a mímelt hetvenes évek stílus fog elvinni a hátán – őszintén szólva, nincs benne szinte semmi vintage. Még csak azt se mondanám, hogy túlzottan eredeti, ilyet ugyanis a kilencvenes években bármelyik amerikai nagy stúdió ki tudott volna hozni, tulajdonképpen az egész nem több egy homage műalkotásnál. Mint krimi, zsarufilm, vagy akciófilm, nem működik túl jól, vannak benne üresjáratok. Ellenben a két főhős – hát ezek a csávók büntetnek.
Eleve Russel Crowe mintha most először direktben hajlandó lenne szembesülni saját korával és ausztrál kocsmai bunyósból sörpocakos apukává, leendő nagyapává változásával – végre jól áll neki az öregség. Gosling pedig játszik! Mármint az eddig egydimenziósnak gondolt, nagyon erős, de attól még kegyetlenül egydimenziós színészi képességeit egy vígjátéki szinten összetett karakterbe rakja bele, és a csávó szinte lesétál a képernyőről! Egészen lenyűgözően újszerű, laza és megmosolyogtató, amit művel, kettőjük között pedig működik az a rafkós kémia, ami pontosan a futószalagon gyártott buddy cop filmekhez kellett anno.
Erre rásegít a pornós tematika ellenére gőzerővel előtérbe tolt gyerek-, vagy szinte még gyerekszínészek sora, akikhez képest Kim Basinger finoman szólva sem több biodíszletnél.

Régimódi, nem túlvállalós, de veszettül szórakoztató film, mondhatni, hogy imádtam.

3 hozzászólás
Rebane 

Nem nagyon szoktam ehhez hasonló vígjátékokat nézni, mert nem nagyon érik el az ingerküszöböm, de ebben volt pár nagyon jó poén, és egyébként érdekes volt a történet is. Nem bántam meg, hogy moziba mentem miatta :)

Fummie

Nem tudom, mikor röhögtem ennyit moziban, iszonyúan kellett már egy ilyen film. A kiscsajnak meg jár valami díj, mert zseniális volt.

2 hozzászólás
Lunemorte 

Unalmas, erőltetett poénok. Ezeknek a színészeknek meg nem áll jól ez a balf@sz viselkedés…

AniTiger 

Egyszer-párszor simán megnézhető baromság. Nekem tetszett (és anyumnak is, ami fontos, mert ő választott filmet… XD). Gosling karaktere vitte a prímet, őszintén sajnáltam csóri kiscsajt az apja miatt. Russell Crowe-t ki nem állhatom, de még ő is jól szerepelt.

Mr_White 

Olyan ez a film, mintha Thomas Pynchon agyában született volna meg a forgatókönyv, amit aztán átírtak a Bud Spencer – Terence Hill filmek szerzői.
Nem a szokványos sztori, nem a szokványos szövegek, amik belevesznek a pattogatott kukorica ropogásába, de mégsem tud belőle kikerekedni egy Ponyvaregény, vagy valami hasonló. Elég csak utalni a kiscsajra, teljesen indokolatlanul nagy szerep jut neki egy elvileg gyilkolós krimiben, emiatt ifjúsági film beütése lesz az egésznek. Mint amikor Bujtor Csöpi mellett feltűnt az a kisfiú, de ő legalább nem fogott senkire pisztolyt.
Szórakoztató film, de érzésem szerint majd lassan kiköt a Film+ repertoárjában.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

LooneyLuna23

Healy: Így volt, igaz? Legurultál végig a dombon, berúgtál, eltűnt a fegyvered, kibucskáztál az erkélyről, és most azt mondod, hogy ez egy… rafinált magánnyomozó fortély volt, igaz?
March: Nagyon csúszós volt odafent, oké? A medencéből jöttem!
Healy: Te fürödtél?
March: Igen!
Healy: Miért?
March: Kikérdeztem a sellőket!

LooneyLuna23

March: Mielőtt megoldjuk az évszázad rejtélyét, csináljunk valamit a rothadó hullával!
Healy: De mi a jó istent csináljunk vele?
March: El kell rejtenünk.
Healy: Miért?
March: Eltűnt a pisztolyom, itt volt egy lány, rám kenhetik ezt.
Healy: Jó. Mondom, mi lesz. Okádunk, és eltüntetjük.

Evione 

Holly: Dad, there's like whores here and stuff.
Holland March: Sweetheart, how many times have I told you? Don't say „and stuff”. Just say „dad, there are whores here”.

Corvus_CoRex 

Holland: „Megmutassam a farkam?” Ez hihetetlen! Pont erről beszéltem, vége van! Az úriemberek korszakának annyi! Ezzel kell majd szembenéznie Hollynak, ez vár a lányomra, a fing agyú Chetek meg az ilyen barmok.

Evione 

Holland March: Look on the bright side. Nobody got hurt.
Jackson Healy: People got hurt.
Holland March: I'm saying, I think they died quickly. So I don't think they got hurt.

Corvus_CoRex 

Holland: Csak, csak forduljon el!
Jackson: Ugye tudja, hogy itt van egy tükör.
Holland: Csukja be a szemét!

Corvus_CoRex 

Holland: Amelia!
Egyik tüntető: Most nem beszélhetünk.
Holland: Ezt ki mondta?!

Evione 

Holland March: Jesus Christ! One at a time!
Janet: You took the Lord's name in vain.
Holland March: No I didn't, Janet. I found it very useful actually.

Evione 

Holland March: Before we go solving the crime of the century, let's deal with the fucking rotting corpse.
Jackson Healy: What the fuck are we gonna do with this guy?
Holland March: We gotta get rid of him.
Jackson Healy: Why?
Holland March: I lost my gun. There was a girl. She can place me.
Jackson Healy: All right, we got a plan. We'll throw up, we'll get rid of the body.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján