Kedvencelte 28

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem gondoltam volna az elején hogy ennyire tetszeni fog, olyan fura volt a kezdés, nem nagyon értettem hogy mi történik, kicsit nehezen rázódott bele a film az elején de egy 20 perc után már beindultak a dolgok. A története is érdekes volt, persze nem olyan nagy rejtélyek voltak benne, de azért mégis érdekes volt és jól összerakták a kirakós darabjait.
Mostanában nem nagyon láttam jó vígjátékot, sőt már lassan évek óta, csak olyan filmeket amiket már kívülről ismerek. De ez a film tényleg jó, kiemelkedő.
A szereplők kémiája is remek. Mind Ryan Gosling, mind Russell Growe sziporkázik a filmben. Ki kell még emelnem Angourie Rice is, mert ő is nagyon jó volt.
Biztos vagyok benne hogy máskor is megnézem, mert tényleg jó poénok vannak benne, egy érdekes történet és remek karakterek.
https://media.giphy.com/media/qL6klV4uzqiQ/giphy.gif

Zahra 

Jó volt ez! :D Jók voltak a poénok, rengeteget nevettem rajta.

LoneWolf 

Lényegében csak amiatt néztem meg, mert neten egyszer belefutottam az ablaktörős jelenetbe és azon nagyon jót nevettem. Akadtak még benne hasonlóan vicces helyzetek, de nem érzetem olyan erősnek a sztorit, hogy indokolt legyen a 2 órás játékidő. Úgy a közepétől már csak fél ablakban néztem, mert picit untam már.
Bővebben nem igazán tudok írni most róla. Egynek azért nem volt rossz.

1 hozzászólás
Little_Monster

A humor mellett nekem a karakterek közti összhang vitte el a filmet. Remek volt a két felnőtt, de az apa-lánya közti viszony is. A forgatókönyv jó, és megtalálták hozzá a tökéletes színészeket is. Mindenképpen többször nézős, igazi mentsvár a minősíthetetlen vígjátékok uralta kategóriában!

NaNa_88 

Nekem ez tetszett! Sőt, többször nézősnek ítéltem. A humora fogott meg leginkább. Nagyon bejöttek a poénok. :D A legjobban az apa-lánya viszony tetszett. A kiscsaj megérte a pénzét! :D
http://66.media.tumblr.com/b87db9d044c99f797e4d8560a1f6…
Kicsit jobban is figyelhettem volna, mert volt pár rész, ami nem volt egészen tiszta, de majd legközelebb jobban koncentrálok. :D
Ez most nekem maximálisan hozta a szintet.

4 hozzászólás
Nyx

A Rendes fickók az, aminek lennie kellett, és amire szükségük van a nézőknek: egy eredeti és stílusos vígjáték remek történettel, felejthetetlen karakterekkel és pár akciójelenettel megtoldva.

A két főszereplő dinamikája páratlan, a kettősük nélkül összeomlana a film. Én nem vagyok castingos, de el tudom képzelni mennyire nehéz keríteni két jó színészt úgy, hogy gyakorlatilag az ő kémiájukon múlik minden. De szerencsére sikerült teljesíteni ezt a kihívást, Ryan Gosling és Russell Crowe uralják a vásznat. Az előbbi egy mókásabb, kissé bénázó detektívet alakít, Goslingnak nagyon jól áll az ilyen szerep, ez nem volt akkora meglepetés. Viszont Russell Crowe-tól én teljesen lehidaltam. Nagyon érdekes a karakterének kettőssége – egyfelől ő a bölcsebb fél, meggondoltabb és nyugodtabb is, másfelől viszont egy erőszakos melák, akinek minden ütéséről elhiszi az ember, hogy fájni fog egy ideig. Én még nem szerettem őt ennyire egy szerepben sem. Plusz a Gosling lányát játszó színészcsaj is dicséretet érdemel, a jó gyerekszínészeket mindig ki kell emelni.

Én nagyon élveztem a filmet, van egyfajta sodrása, ami a pörgős sztoriból és a poénokból következik. Ha negatívumot kell felhozni, én az első tíz-húsz percet mondanám annak, kell egy rövid idő, míg lendületbe jönnek az események. Én személy szerint az eredi verziót ajánlom, valahogy jobbnak hangzottak a viccek, viszont azon ritka esetek közé tartozik, ahol a szinkronos változat is elég jó.

Rebane 

Nem nagyon szoktam ehhez hasonló vígjátékokat nézni, mert nem nagyon érik el az ingerküszöböm, de ebben volt pár nagyon jó poén, és egyébként érdekes volt a történet is. Nem bántam meg, hogy moziba mentem miatta :)

Fummie

Nem tudom, mikor röhögtem ennyit moziban, iszonyúan kellett már egy ilyen film. A kiscsajnak meg jár valami díj, mert zseniális volt.

2 hozzászólás
Mr_White 

Olyan ez a film, mintha Thomas Pynchon agyában született volna meg a forgatókönyv, amit aztán átírtak a Bud Spencer – Terence Hill filmek szerzői.
Nem a szokványos sztori, nem a szokványos szövegek, amik belevesznek a pattogatott kukorica ropogásába, de mégsem tud belőle kikerekedni egy Ponyvaregény, vagy valami hasonló. Elég csak utalni a kiscsajra, teljesen indokolatlanul nagy szerep jut neki egy elvileg gyilkolós krimiben, emiatt ifjúsági film beütése lesz az egésznek. Mint amikor Bujtor Csöpi mellett feltűnt az a kisfiú, de ő legalább nem fogott senkire pisztolyt.
Szórakoztató film, de érzésem szerint majd lassan kiköt a Film+ repertoárjában.

1 hozzászólás
Lobo 

Azt hittem, hogy a trailerekben ellőtték az összes poént, de igazán bízhatnék már eléggé Shane Blackben, hogy tartogat még meglepetéseket. A történet, a hangulat, a szereplők mind el voltak találva és kiderült, hogy Ryan Gosling egy született komikus és ebben kiváló partnere a vén mackó Russell Crowe olyan kémia van közöttük, ami utoljára talán Robert Downey Jr. és Val Kilmer között volt :) Igen, a történet felépítése, karakterek meg alapmotívumok már a Halálos fegyver óta ismertek lehetnek, de ha ennyire jól működnek és így meg tudnak újulni és minden alkalommal valami különlegessel még megfejelik (itt pl. a 70-es évek, mint totál retro), akkor megéri kivárni az éveket egy-egy Shane Black mű között.
Feltétlenül újranézős lesz, de legközelebb eredeti nyelven. Addig is előszedem a Durr Durr és csók-ot :)


Népszerű idézetek

LooneyLuna23

Healy: Így volt, igaz? Legurultál végig a dombon, berúgtál, eltűnt a fegyvered, kibucskáztál az erkélyről, és most azt mondod, hogy ez egy… rafinált magánnyomozó fortély volt, igaz?
March: Nagyon csúszós volt odafent, oké? A medencéből jöttem!
Healy: Te fürödtél?
March: Igen!
Healy: Miért?
March: Kikérdeztem a sellőket!

LooneyLuna23

March: Mielőtt megoldjuk az évszázad rejtélyét, csináljunk valamit a rothadó hullával!
Healy: De mi a jó istent csináljunk vele?
March: El kell rejtenünk.
Healy: Miért?
March: Eltűnt a pisztolyom, itt volt egy lány, rám kenhetik ezt.
Healy: Jó. Mondom, mi lesz. Okádunk, és eltüntetjük.

Corvus_CoRex 

Holland: Amelia!
Egyik tüntető: Most nem beszélhetünk.
Holland: Ezt ki mondta?!

1 hozzászólás
Evione

Holly: Dad, there's like whores here and stuff.
Holland March: Sweetheart, how many times have I told you? Don't say „and stuff”. Just say „dad, there are whores here”.

Corvus_CoRex 

Holland: „Megmutassam a farkam?” Ez hihetetlen! Pont erről beszéltem, vége van! Az úriemberek korszakának annyi! Ezzel kell majd szembenéznie Hollynak, ez vár a lányomra, a fing agyú Chetek meg az ilyen barmok.

Corvus_CoRex 

Holland: Csak, csak forduljon el!
Jackson: Ugye tudja, hogy itt van egy tükör.
Holland: Csukja be a szemét!

Evione

Holland March: Before we go solving the crime of the century, let's deal with the fucking rotting corpse.
Jackson Healy: What the fuck are we gonna do with this guy?
Holland March: We gotta get rid of him.
Jackson Healy: Why?
Holland March: I lost my gun. There was a girl. She can place me.
Jackson Healy: All right, we got a plan. We'll throw up, we'll get rid of the body.

Evione

Holland March: Look on the bright side. Nobody got hurt.
Jackson Healy: People got hurt.
Holland March: I'm saying, I think they died quickly. So I don't think they got hurt.

Evione

Holland March: Jesus Christ! One at a time!
Janet: You took the Lord's name in vain.
Holland March: No I didn't, Janet. I found it very useful actually.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján