Rendes fickók (2016) 280

The Nice Guys
116' · amerikai · akció, vígjáték, thriller, krimi 16

0 díj · 1 jelölés

Los Angeles, 70-es évek. Holland March egy fiatal magánnyomozó, akinek egy eltűnt lányt kell megkeresnie. Társával, a verőlegény Jackson Healy-vel együtt próbálják megfejteni a rejtélyt, amelyet egy pornósztár halála tovább bonyolít. A közös munka nem zökkenőmentes…

magyar
angol

Képek 28

Szereposztás

Matt BomerJohn Boy
Ryan GoslingHolland March
Russell CroweJackson Healy
Kim BasingerJudith Kuttner
Rachele Brooke SmithJulie
Margaret QualleyAmelia
Ty SimpkinsBobby
Angourie RiceHolly March
Yaya DaCostaTally
Jack KilmerChet
Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Charityy 

Jó volt ez! :D Jók voltak a poénok, rengeteget nevettem rajta.

NaNa_88 

Nekem ez tetszett! Sőt, többször nézősnek ítéltem. A humora fogott meg leginkább. Nagyon bejöttek a poénok. :D A legjobban az apa-lánya viszony tetszett. A kiscsaj megérte a pénzét! :D
http://66.media.tumblr.com/b87db9d044c99f797e4d8560a1f6…
Kicsit jobban is figyelhettem volna, mert volt pár rész, ami nem volt egészen tiszta, de majd legközelebb jobban koncentrálok. :D
Ez most nekem maximálisan hozta a szintet.

4 hozzászólás
Nyx

A Rendes fickók az, aminek lennie kellett, és amire szükségük van a nézőknek: egy eredeti és stílusos vígjáték remek történettel, felejthetetlen karakterekkel és pár akciójelenettel megtoldva.

A két főszereplő dinamikája páratlan, a kettősük nélkül összeomlana a film. Én nem vagyok castingos, de el tudom képzelni mennyire nehéz keríteni két jó színészt úgy, hogy gyakorlatilag az ő kémiájukon múlik minden. De szerencsére sikerült teljesíteni ezt a kihívást, Ryan Gosling és Russell Crowe uralják a vásznat. Az előbbi egy mókásabb, kissé bénázó detektívet alakít, Goslingnak nagyon jól áll az ilyen szerep, ez nem volt akkora meglepetés. Viszont Russell Crowe-tól én teljesen lehidaltam. Nagyon érdekes a karakterének kettőssége – egyfelől ő a bölcsebb fél, meggondoltabb és nyugodtabb is, másfelől viszont egy erőszakos melák, akinek minden ütéséről elhiszi az ember, hogy fájni fog egy ideig. Én még nem szerettem őt ennyire egy szerepben sem. Plusz a Gosling lányát játszó színészcsaj is dicséretet érdemel, a jó gyerekszínészeket mindig ki kell emelni.

Én nagyon élveztem a filmet, van egyfajta sodrása, ami a pörgős sztoriból és a poénokból következik. Ha negatívumot kell felhozni, én az első tíz-húsz percet mondanám annak, kell egy rövid idő, míg lendületbe jönnek az események. Én személy szerint az eredi verziót ajánlom, valahogy jobbnak hangzottak a viccek, viszont azon ritka esetek közé tartozik, ahol a szinkronos változat is elég jó.

Rebane 

Nem nagyon szoktam ehhez hasonló vígjátékokat nézni, mert nem nagyon érik el az ingerküszöböm, de ebben volt pár nagyon jó poén, és egyébként érdekes volt a történet is. Nem bántam meg, hogy moziba mentem miatta :)

Lunemorte

Unalmas, erőltetett poénok. Ezeknek a színészeknek meg nem áll jól ez a balf@sz viselkedés…

Fummie

Nem tudom, mikor röhögtem ennyit moziban, iszonyúan kellett már egy ilyen film. A kiscsajnak meg jár valami díj, mert zseniális volt.

2 hozzászólás
AniTiger

Egyszer-párszor simán megnézhető baromság. Nekem tetszett (és anyumnak is, ami fontos, mert ő választott filmet… XD). Gosling karaktere vitte a prímet, őszintén sajnáltam csóri kiscsajt az apja miatt. Russell Crowe-t ki nem állhatom, de még ő is jól szerepelt.

Atomsk

Gosling szerencsétlenkedése és a köré szőtt poénok ültek, Crowe karaktere inkább csak kontrasztnak kellett, de persze szórakoztató volt. Viszont néhány jól betalált röhögtetésnél tényleg nem több.

Mr_White 

Olyan ez a film, mintha Thomas Pynchon agyában született volna meg a forgatókönyv, amit aztán átírtak a Bud Spencer – Terence Hill filmek szerzői.
Nem a szokványos sztori, nem a szokványos szövegek, amik belevesznek a pattogatott kukorica ropogásába, de mégsem tud belőle kikerekedni egy Ponyvaregény, vagy valami hasonló. Elég csak utalni a kiscsajra, teljesen indokolatlanul nagy szerep jut neki egy elvileg gyilkolós krimiben, emiatt ifjúsági film beütése lesz az egésznek. Mint amikor Bujtor Csöpi mellett feltűnt az a kisfiú, de ő legalább nem fogott senkire pisztolyt.
Szórakoztató film, de érzésem szerint majd lassan kiköt a Film+ repertoárjában.

1 hozzászólás
Lobo

Azt hittem, hogy a trailerekben ellőtték az összes poént, de igazán bízhatnék már eléggé Shane Blackben, hogy tartogat még meglepetéseket. A történet, a hangulat, a szereplők mind el voltak találva és kiderült, hogy Ryan Gosling egy született komikus és ebben kiváló partnere a vén mackó Russell Crowe olyan kémia van közöttük, ami utoljára talán Robert Downey Jr. és Val Kilmer között volt :) Igen, a történet felépítése, karakterek meg alapmotívumok már a Halálos fegyver óta ismertek lehetnek, de ha ennyire jól működnek és így meg tudnak újulni és minden alkalommal valami különlegessel még megfejelik (itt pl. a 70-es évek, mint totál retro), akkor megéri kivárni az éveket egy-egy Shane Black mű között.
Feltétlenül újranézős lesz, de legközelebb eredeti nyelven. Addig is előszedem a Durr Durr és csók-ot :)


Népszerű idézetek

LooneyLuna23

Healy: Így volt, igaz? Legurultál végig a dombon, berúgtál, eltűnt a fegyvered, kibucskáztál az erkélyről, és most azt mondod, hogy ez egy… rafinált magánnyomozó fortély volt, igaz?
March: Nagyon csúszós volt odafent, oké? A medencéből jöttem!
Healy: Te fürödtél?
March: Igen!
Healy: Miért?
March: Kikérdeztem a sellőket!

LooneyLuna23

March: Mielőtt megoldjuk az évszázad rejtélyét, csináljunk valamit a rothadó hullával!
Healy: De mi a jó istent csináljunk vele?
March: El kell rejtenünk.
Healy: Miért?
March: Eltűnt a pisztolyom, itt volt egy lány, rám kenhetik ezt.
Healy: Jó. Mondom, mi lesz. Okádunk, és eltüntetjük.

Evione 

Holly: Dad, there's like whores here and stuff.
Holland March: Sweetheart, how many times have I told you? Don't say „and stuff”. Just say „dad, there are whores here”.

Corvus_CoRex 

Holland: „Megmutassam a farkam?” Ez hihetetlen! Pont erről beszéltem, vége van! Az úriemberek korszakának annyi! Ezzel kell majd szembenéznie Hollynak, ez vár a lányomra, a fing agyú Chetek meg az ilyen barmok.

Evione 

Holland March: Look on the bright side. Nobody got hurt.
Jackson Healy: People got hurt.
Holland March: I'm saying, I think they died quickly. So I don't think they got hurt.

Corvus_CoRex 

Holland: Csak, csak forduljon el!
Jackson: Ugye tudja, hogy itt van egy tükör.
Holland: Csukja be a szemét!

Corvus_CoRex 

Holland: Amelia!
Egyik tüntető: Most nem beszélhetünk.
Holland: Ezt ki mondta?!

Horváth_Evelyn 

Holland March: Munich.
Jackson Healy: What?
Holland March: Guy without his balls. A Munich.
Jackson Healy: Munich, is a city in Germany, Munich. München.
Holland March: You sure?
Jackson Healy: My dad was stationed there.
Holland March: Right. Hitler only had one ball.

Evione 

Holland March: Before we go solving the crime of the century, let's deal with the fucking rotting corpse.
Jackson Healy: What the fuck are we gonna do with this guy?
Holland March: We gotta get rid of him.
Jackson Healy: Why?
Holland March: I lost my gun. There was a girl. She can place me.
Jackson Healy: All right, we got a plan. We'll throw up, we'll get rid of the body.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján