Rekviem egy álomért (2000) 469

Requiem for a Dream
102' · amerikai · dráma 18

0 díj · 2 jelölés

Harry Goldfarb egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a TV nézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a TV pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja, Sara egy más világról… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Ellen BurstynSara Goldfarb
Jared LetoHarry Goldfarb
Jennifer ConnellyMarion Silver
Marlon WayansTyrone C. Love
Christopher McDonaldTappy Tibbons
Louise LasserAda
Marcia Jean KurtzRae
Janet SarnoMrs. Pearlman
Suzanne ShepherdMrs. Scarlini
Joanne GordonMrs. Ovadia

További szereplők

Kedvencelte 177

Várólistára tette 319


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Sokkolóan nyomasztó film. Ijesztőbb bármelyik horrornál. Azt hiszem, soha többé nem szeretném látni és ezek után a zenéje is más érzéseket fog kelteni bennem.

Mr_White 

Vannak filmek, amik annyira zsigerileg hatnak, hogy évek múlva sem tudsz szabadulni tőlük. Ez is ilyen. Ha csak rágondolok összeugrik a gyomrom, hogy ezt nem akarom még egyszer látni. Inkább valami zombie film, az egy léleksimogató ehhez képest. De egyszer meg kell nézni.

4 hozzászólás
Nia1985

Egyedül néztem meg a filmet, emlékszem, úgy voltam vele, na, ezt nagyon dicsérik, hát lássuk. Már az elején éreztem egyfajta nyomasztó lüktetést, nagyon jól megfogta a témát, a zene is klassz volt, vártam, hogy vége legyen, aztán gondoltam, majd nyugtázom, hogy tényleg klassz ez a film, meg ez az Aronofsky, elgondolkodom rajta meg az életen egy kicsit, mint a jobb filmeknél és kb. ennyi, aztán az utolsó jeleneteknél egyszerűen kicsúszott a lábam alól minden. Azt vettem észre, hogy meredten bámulok, levegőt is alig kapok, nem tudom, sírjak-e vagy üvöltsek, és nem akarom elhinni azt, amit látok. A film után legalább két órán keresztül csak ültem és néztem magam elé. Remegtem. Egyfajta pánikroham tört rám. Nem és nem akartam elfogadni. Hogy ez ilyen is lehet. Hogy ez tényleg ilyen. Kemény, nagyon kemény. Kikészít, rettenetesen. De látni kell.

Alternatív_Révész

Nem tudom mennyire normális, de én félek ettől a filmtől. Megnéztem egyszer, elborzadtam egyszer, megértettem egyszer, de köszönöm, többször nem akarok egy szobába kerülni vele, mert félelmetes. Valóságosabb, mint a valóság. Szó szerint elrettenek tőle még ha vissza is gondolok rá véletlenül. Zseniális, de… egyszer.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

uchtritz 

Marion: I love you, Harry. You make me feel like a person. Like I'm me… and I'm beautiful.
Harry: You are beautiful. You're the most beautiful girl in the world. You are my dream.

uchtritz 

Sara Goldfarb: I'm somebody now, Harry. Everybody likes me. Soon, millions of people will see me and they'll all like me. I'll tell them about you, and your father, how good he was to us. Remember? It's a reason to get up in the morning. It's a reason to lose weight, to fit in the red dress. It's a reason to smile. It makes tomorrow all right. What have I got Harry, hm? Why should I even make the bed, or wash the dishes? I do them, but why should I? I'm alone. Your father's gone, you're gone. I got no one to care for. What have I got, Harry? I'm lonely. I'm old.
Harry Goldfarb: You got friends, Ma.
Sara Goldfarb: Ah, it's not the same. They don't need me. I like the way I feel. I like thinking about the red dress and the television and you and your father. Now when I get the sun, I smile.

uchtritz 

Marion: Getting the money's not the problem Harry.
Harry: Then what's the problem?
Marion: I don't know what I'm going to have to do to get it.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján