Öt penny (1959) 3

The Five Pennies
117' · amerikai · dráma, életrajzi, zenei

Loring Red Nichols a fiatal vidéki muzsikus a 20-as években érkezik New Yorkba, hogy szerencsét próbáljon. Hamarosan megalapítja saját dixieland zenekarát, és a szerencse mellészegődik. Hírnevük egyre feljebb szárnyal, amikor kislánya váratlanul megbetegszik. A család úgy dönt, Los Angeles-be… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Danny Kaye'Red' Nichols
Barbara Bel GeddesWilla Stutsman
Louis ArmstrongLouis Armstrong
Öt penny (1959)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Dena Productions

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

worsi 

Danny Kaye-maratont tartunk itthon. Na jó, ez így ebben a formában nem igaz, de jól hangzik. :-) Szilveszterkor valami megbízhatóan vicces régi filmet akartunk nézni, az Udvari bolond nyert végül. Ezen kívül a Kopogd le a fán!-t ismerjük Danny Kaye-jel, és slussz. Mondtam magamnak, hogy nem igaz, hogy más filmje nincs, utánanéztünk, hát van, nem is kevés.
Legközelebbre ezt választottuk.
Amióta megnéztük, én azóta rajongok ezért a filmért. Olyan, amilyent vártam (nevettünk rajta, meg van benne egy csomó ének), meg több is annál. A család vs karrier kérdést teszi föl, de nem volt rossz szájízem utána, nem éreztem szájbarágósnak.
Bájosan régi az egész (és az se zavart különösebben, hogy állandóan dohányoznak benne (mivel nem éreztem :-D)), és akárhányszor eszembe jut, mosolyognom kell, és újra meg akarom nézni.
Kedvenc lett.

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján