Nyerd meg az életed (Nyerd meg az életed 1.) (2021–2021) 481

Squid Game / Cuttlefish Game / Round Six · 오징어 게임 (Ojingeo Geim)
60' · dél-koreai · akció, dráma, sorozat, thriller 18 !
1 évad · 9 rész

1 díj · 2 jelölés

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj és halálos veszedelem vár rájuk.

koreai · angol
koreai · magyar

Képek 10

Szereposztás

Lee Jung JaeSeong Gi Hoon / "No. 456"
Park Hae SooCho Sang Woo / "No. 218"
Heo Sung TaeJang Deok Soo / "No. 101"
Jung Ho YeonKang Sae Byeok / "No. 067"
Wi Ha JoonHwang Joon Ho
Im Ki HongJung Min Tae / "No. 322"
Gong Yooeladó az állomáson (ep. 1,9)
Oh Young SooOh Il Nam / "No. 001"
Anupam TripathiAli Abdul / "No. 199"
Kim Joo RyungHan Mi Nyeo / "No. 212"

További szereplők

Nyerd meg az életed (2021–2021)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Netflix

Streaming
Netflix

Kedvencelte 87

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nagyon nézeti magát a sorozat, teljesen le tudott kötni, egészen a végéig… Tudom, lesz második évad, de nekem akkor is nagyon légből kapott volt a dolog. Egyébként nagyon jól össze lett rakva, utólag rengeteg apróság leesett belőle, de valahogy mégsem fogott meg annyira, mint vártam. De ettől függetlenül örülök, hogy megnéztem. Nem azt mondom, hogy teljesen meg tudom érteni a hatalmas hype-ot, de megértem, hogy miért szeretik ennyien.

Nihilchan 

Igazából ez egy korrekt sorozat, bár a hatalmas hype-ot nem értem körülötte. Aki látott/olvasott már pár dolgot death game témában, annak sok újdonságot nem tud mutatni. Persze, nagyon ötletesek a játékok, príma a kivitelezés és csillagos ötös a színészi játék, ahogy a zeneválasztás is; azért akadnak elvarratlan szálak és nem biztos, hogy ezt egy második évaddal kell megoldani. Kezdetben minden szereplő iránt ellenszenvet éreztem, azonban elég hamar meglettek a magam kedvencei. Az, hogy merre fognak formálódni a jellemek, ki a „jó”, ki a „rossz” és ki a trükkös figura, szerintem végig egyértelmű, ezért meglepetést sajnos nem okozott; viszont nem is vont le a sorozat élvezhetőségéből. A színészi játék, a drámai, néhol túljátszás vitte a hátán a sorozatot, bár általánosságban elmondható szerintem, hogy még a középszerű koreai színészek is jól alakítanak. A történetben voltak szerintem felesleges, időhúzó szálak, de azért pörgött a cselekmény. A drámát jól alkalmazta; én többször, több helyen is bőgtem, amire nem számítottam. Mindent összevetve szerettem, de azért messze nem okozott akkora hűha-faktort, mint vártam. Ó, viszont a vége határozottan nem tetszett.

Törpillaa 

Hű, ez nagyon tetszett nekem, izgalmas volt, és látványos volt, vérengzős, a játékok ütősek voltak, és a szereplők is nagyon szimpik voltak. :-D Akadtak olyanok, akiket megszerettem, és olyanok is, akiket a végére nagyon megutáltam, de ennek ellenére baromira ütős lett ez a sori, és örülök, hogy nem hagytam ki ezt. Izgalmas, és pörgős is volt, olykor jókat nevettem rajtuk, vagy egy egy jeleneten. XD Már az első játék engem megfogott, annyira látványos volt, és véres, meg brutálisan zseniális, bár néha kissé morbid, de ez a sori az év legjobbja az tuti, alig várom a következő évadot, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy folytatódna, és abszolút kedvenc lett ez nekem, bár némelyik szereplőt néha jól fel rugdostam volna, mert annyira idegesítő volt, főleg Han Mi Nyeooo. XD Gi Hoon, Ali, Kang Sae nagyon szimpi volt. Meg néha Sang is, bár a végefelé már nem, ahogy Oh II Nam is. XD

barbikaunatkozik 

Megnéztem végre én is, mi az, ami ennyire megrengette a világot. Sokszor kérdeztem magamtól, miért kapott ez a sorozat, sok másik -ennél jobban megírt és eljátszott- szériával ellentétben ekkora hype-ot. Jogos-e ez? És azt kell mondjam, igen is és nem is.

Egyfelől, aki kevés alkalommal találkozott ázsiai thrillerekkel, annak szokatlan lehet az élmény, újszerű. Nem feltétlenül fogja szeretni vagy értékelni, de felismerni biztosan. Az élmény kicsit más, mint a szokásos amerikai televíziós műsoroké. Ha pedig ezt ötvözik a túlélőjátékokkal, akkor kiváltképp egzotikusnak hathat.

Másfelől viszont, ez a széria (a kivitelezésén felül) semmi olyat nem mutat, amit ne láttunk volna már számtalan alkalommal koreai sorozatokban, amelyeknél szinte minden második sorozat rendszerkritika, az alá-felé rendeltségi viszonyról szól elnyomók és elnyomottak között, az anyagi nehézségekkel küszködő, nem túl szimpatikus, sőt, sokszor elítélhető karakterek körül forognak. Hibának vélem, hogy nagyon gyorsan ki lehet találni a történet fő gonoszának és a játékmesternek a kilétét. Azért az előbbit legalább a második részig érdemes lett volna húzni, ha már ennyire meglepetésközpontú szeretett volna lenni. Vannak olyan sztorik, amiknek előnye a főbb szereplők kilétének mielőbbi leleplezése, de ez egyértelműen erre a műre nem vonatkozik. Ha valami tetszett ebben a sorozatban, az a körítés. De főleg a díszletek és a zene, ami adott egy vészjósló és groteszk hangulatot ennek a 9 részes szösszenetnek.

Nem mondom, hogy nem tudom ajánlani, hiszen a maga bizarr módján egy remek napot lehet vele tölteni. Nekem nagyon nem jött be, de lehet csak velem van a baj.

Szisszamisza

Kell a 2. évad! Olyan mintha a felénél abbahagyták volna a sorozatot, de ez így nagyon nem fair!
spoiler

2 hozzászólás
NaNa_88 

Nekem is az volt a legnagyobb bajom vele, hogy befejezetlennek éreztem. Egy csomó kérdés megválaszolatlanul maradt. Ha terveznek folytatást, akkor is itt illet volna elvarrni bizonyos szálakat.
Amúgy izgalmas volt, jó lett volna, ha nem hagyják ennyire lógva a végét.

6 hozzászólás
Ascyra 

Alig várom a második évadot, pedig én az utolsó részt még nem is láttam (node mindjárt az is darálódik). El ne felejtsem ezeket:
– Színészi játék 8-10 között, ingadozó, a főszereplők mindegyike pörfekt.
– Sztori: egyértelműen 10.
– Dráma: egyértelműen 10 – rendkívül megható egyes helyeken, nagyon emberi, semmi faxni, egyszerű, igazi nyomor, igazi szegénység, igazi pokoljárások.
– Zene: 20-as… hihetetlen, komolyan, ez a zeneválasztás kérem szépen döbbenetes. Mindig a történéssel éles ellentétben álló zenét választanak, amely olyan éles kontrasztot alkot, hogy vinnyogva és értetlenül, bután röhögnöd kell. Zseniális.
– Nem finomkodik, viszont hiányérzetem van, és kivételezést is éreztem a főszereplők javára.
– Képi világ, grafika, tervezés 10/10: ízléses, szellemes, kontrasztos. (Az ebédlő/hálóban a falon megvannak a piktogramok? :D)
A többihez egyáltalán nem értek, de nem is érdekel. Engem behúzott, és szerintem is jogos a hype – pedig nagyon pökhendi módon ültem le elé. Aztán ennyi, szépen bekushadtam és én is csak hajbókolok itt :)

Ja és még egy dolog, ha ezt valaki olvassa és beszéli a koreai nyelvet:
Mit jelent a nyelvükben a mondatot lezáró (sajnos nem tudom kisilabizálni, hogy pontosan hogy kell ejteni/írni a szót de): midha, mita, midaa, mirha akármi? (Próbáltam rákeresni a neten, de mivel nem tudom a szót magát, nem is tudom, hogy pontosan mit keresek, nem nagyon lett magyarázat.) Ez valami mondatvégi lezárás, a mondandó lezárására használják? Vagy miért van szinte minden mondatuk végén ott és mit jelent? Köszi előre is!

2 hozzászólás
Bunney 

Nekem ez bejött! Végre nem egy szokványos sorozat.
Ez nem csak a játékról szól! Időközben derülnek ki dolgok és már régen néztem ilyen sorozatot, amikor egy résznek vége lett, és ne mááár, muszáj volt folytatni egyből ^^
Jók a karakterek, vannak jellemfejlődések, izgalmasak a részek, és a nézők is találgatnak mit hogy kellene, vajon mi fog történni. Soha nem gondoltam volna,hogy engem egy koreai sorozat ennyire le tud kötni.
Sokaknak baja az,hogy számos kérdés lezáratlan maradt. Nos, én még csodálkozom is,hogy ennyi választ kaptunk, mert még ennyire sem számítottam.
A végén is volt meglepetés és mivel azt olvastam, hogy úgy néz ki, a Netflix legsikeresebb sorozatáról beszélünk spoiler , nem is kérdés,hogy jön a következő évad.
Már alig várom =)

LoneWolf 

A K-dráma találkozása a Fűrésszel és a Battle Royale-lal. A játékok kreativitása és brutalitása persze messze elmarad az előbbi franchise-tól megszokottaktól, helyette azonban nagyszabásúbbá teszi az egész koncepciót, növeli úgymond a tétet és érdekesebb szabályokat állít a résztvevő karakterek elé, akik amúgy szintén mind-mind inkább a szürke, illetve fekete zónába esnek személyiségüket illetően, hisz nem mintapolgárokról van szó, tehát a néző egyiknek sem szurkol teljes szívből. Persze szinte mindegyikük folyamatosan változik, fejlődik, vagy épp visszafejlődik a cselekmény során, így a velük való viszonyunk ezzel együtt alakulhat negatív, illetve pozitív irányba is. A kivitelezése szinte hibátlan, és akadt pár okos megoldása, ugyanakkor több helyen is fölöslegesen húzták már a dolgot, miközben a főbb a fordulatai könnyedén kiszámíthatóvá váltak, így hiába ránt magával bennünket a tornyozódó feszültségével, ha az okozza a végül a legnagyobb csalódást, aminek igazán ütnie kéne, hisz a várt „orgazmikus lezárás” helyett kaptunk egy „nos… ennyi volt.” (Talán majd folytatjuk valahogy / valamikor) jellegű befejezést. A magas labdát egyszerűen nem sikerült lecsapniuk.
Többen is szinte egy mesterműnek tartják, de számomra a fent említett okokból erről a titulusról kissé lecsúszott. Kifejezetten erős darab, ez szinte tagadhatatlan, de megvannak a maga elnézhetetlen hibái, amik nálam 2 (majdnem 3) csillagtól is megfosztották. Ajánlom ugyan, de kikötném mellé, hogy senki ne dőljön be a sorozatot körül kialakult kultusznak.

6 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Ez a sorozat szerintem tipikus guilty pleasure. Egyszerűen kegyetlen és rémes, mindezt eléggé ”nevetségesen” tálalva. Mégis érdekes. Egyszerűen szörnyű és felkavaró hogy emberek erre képesek – és szomorú, mert el tudom képzelni ez a valóságban is megtörténhet… Mégis valamiért vonzott. Nem tudtam leállni a sorozattal. Követeltem a következő részt.

Nem tudom ajánlani senkinek nyugodt szívvel mert elég kegyetlen de azt se tudom mondani hogy ne nézze meg valaki mert izgalmas és függővé tesz. Szerintem legalábbis.

Egyébként…

Éreztem hogy spoiler
Tudtam hogy spoiler Ez sajnos szerintem totál egyértelmű volt.
Az viszont meglepett, hogy spoiler
Illetve azért reménykedtem abban hogy spoiler

A vége meg szerintem abszolút sz-r.

1. spoiler

2. spoiler

3. spoiler

A lényeg hogy full értelmetlen. Meg olyan fura. Maga se tudja akar e második évadot. Elő lett készítve de ha itt van vége is elég oké. De amúgy nem is tudom van e értelme új évadnak.


Népszerű idézetek

agnieszka 

A pokol dühe semmi a megbántott nőéhez képest.

1. évad 7. rész – VIP-EK
1 hozzászólás
Ascyra 

/Játékos, az őt bámuló őrnek/
212: Hé, Háromszög! Nem te kellesz. Szólj a főnöködnek! Hívd ide a Négyzetet, te barom!

1. évad 3. rész – Az esernyős férfi
Tekluretta18 

Nem azért kell megbíznod másokban, mert megbízhatók. Hanem mert másra nem támaszkodhatsz.

1. évad 4. rész – Ne Tágíts A Csapat Mellől
2 hozzászólás
Tekluretta18 

A jó eső tudja, mikor jön el az ideje.

1. évad 9. rész – Egy szerencsés nap

Folytatása

Összehasonlítás

Nyerd meg az életed


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján