Nyerd meg az életed (2021–2021) 10

Squid Game / Cuttlefish Game / Round Six · 오징어 게임 / Ojingeo Geim
50' · dél-koreai · akció, dráma, sorozat, thriller 18
1 évad · 9 rész

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj és halálos veszedelem vár rájuk.

koreai · angol

Képek 3

Szereposztás

Lee Jung JaeSeong Gi Hoon / "No. 456"
Park Hae SooCho Sang Woo / "No. 218"
Heo Sung TaeJang Deok Soo / "No. 101"
Jung Ho YeonKang Sae Byeok / "No. 067"
Wi Ha JoonHwang Joon Ho
Im Ki HongJung Min Tae / "No. 322"
Gong Yooeladó az állomáson (ep. 1,9)
Oh Young SooOh Il Nam / "No. 001"
Nyerd meg az életed (2021–2021)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Netflix

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nekem is az volt a legnagyobb bajom vele, hogy befejezetlennek éreztem. Egy csomó kérdés megválaszolatlanul maradt. Ha terveznek folytatást, akkor is itt illet volna elvarrni bizonyos szálakat.
Amúgy izgalmas volt, jó lett volna, ha nem hagyják ennyire lógva a végét.

Melanii 

Nem ártana neki egy második évad, ámha ott is csak újabb elvarratlan szálak és megválaszolatlan kérdések bukkannak fel.. akkor inkább hanyagoljuk az egészet. :DD
Nem mondanám azt hogy rossz volt, még érdekelt is.. na de ez az utolsó rész..
Zavarodottabb vagyok mint még a legelején és ezek a bummm csavarok sem segítettek a dolgon..
Egynek elment.

Dorka50

Nem is tudom mit mondjak. Tetszett is, meg nem is. Az alapötlet jó, de a kivitelezés nem sikerült valami ütősre. Rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul, amikre egy második évadban sem kapnánk választ szerintem. Túl sok volt benne a felesleges „csavar”, amit aztán hagytak a fenébe. A karakterek nagyon jól sikerültek. A 212-es kifejezetten jó volt! Pedig csak utálni lehetett. És hogy őszinte legyek a másik fő szálat, ami ment a háttérben, nem is értettem. Azt mi a fenének kellett belekeverni? A vége pedig borzalmas. Annyit értek el vele, hogy a főszereplőt jobban utáltam, mint az elején.

Ainsel 

Mi a fene volt ez a befejezés?! Piros haj? Komolyan? Miért?! Ezen fennakadtam egy időre… Meg azon is, hogy spoiler

Alig volt 1-2 szimpatikusabb szereplő a sok pénzéhes féreg között…. de persze elhullottak szépen sorban. Igazából mindenki önként vesz részt a játékban, a pénzért. Még azután is, hogy rájönnek: a vesztesek meghalnak. Van választási lehetőségük, ha a többség arra szavaz, hogy fejezzék be, akkor elengedik őket. Nincs kényszer. Viszont ilyen-olyan okból, de mindenki rá van szorulva a nyereményre. Sajnos a főhősünk egy idióta, akivel sehogy sem tudtam kibékülni. Voltak jobb pillanatai, de akkor is egy idióta, az első 3-4 részben péklapáttal tudtam volna agyonverni. Minden pénzt, amit az idős, cukorbeteg anyja keres, azt elveri szerencsejátékokon. Azt se tudja, mikor van a lánya szülinapja, meg eleve le is szarja, még a szülinapi kajára adott pénzt is eljátssza. Gondolom úgy voltak vele, hogy innen lesz szép a jellemfejlődése… hát, én nem kedveltem meg a végére sem, szerintem ugyanúgy hülye maradt.

A játékokban az volt az érdekes, hogy mindegyik egy régi gyerekjáték. Kötélhúzás, üveggolyózás, stb. Nagyrészt a szerencsén, és a leleményességen múlik, ki nyer. Na meg azon, hogy ki mennyire sunyi szemét. És hát a játékig el kell jutni, de úgy nehéz, ha a 2 játék közti pihenőben megölnek álmodban a többiek.

Maradtak kérdéseim is. spoiler De igazából kár is logikát keresni ebben az egészben, mert nincs túl sok. Szerintem nem azért maradtak ezek a dolgok lógva, mert készülnek a folytatásra, hanem mert össze lett csapva az egész eleve. Amúgy az utolsó pár perc alapján tervezik a folytatást, de azt már bottal sem piszkálom meg ezek után. Még ez a 4 csillag is sok rá.


Hasonló filmek címkék alapján