Musical Hakuouki – Shinsengumi Kitan (Hakuouki Musical 7.) (2016) 1

ミュージカル『薄桜鬼』新選組奇譚
169' · japán · dráma, fantasy, történelmi, musical, színházi felvétel 16

A nyolcadik feldolgozás összesítetten a Hakuouki színpadi adaptációk között, ismét a játék Hijikata route-ja alapján készült, néhány nagyobb változtatással. A Reimeiroku cast-jának több tagja visszatér, Hijikatát azonban ezúttal Matsuda Gaku alakítja, Chizuru szerepében pedig Fujikoso Yumi… [tovább]

japán

Képek 20

Szereposztás

Matsuda GakuHijikata Toshizo
Fujikoso YumiYukimura Chizuru
Suzuki ShogoKazama Chikage
Goumoto NaoyaAmagiri Kyuuju
Kashiwagi YuusukeShiranui Kyo
Imata TairaKondou Isami
Hashimoto ShouheiSaito Hajime
Aramaki YoshihikoOkita Souji
Higashi KeisukeHarada Sanosuke
Ozawa RenToudou Heisuke

További szereplők

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

A Shinsengumi Kitan az egyetlen a jelenleg elérhető Hakouki musicalek közül, amit még nem láttam (a legújabb Hijikata-hent még nem is találtam meg), és ennek elég egyszerű oka van – ez megint egy Hijikata route feldolgozás, és kicsit azért jobban szeretem az eredeti csapatot, mint az újakat, tehát ha Hijikata történetét akartam látni, inkább néztem a Yazaki Hiroshi féle Hijikata-hent, minthogy tegyek egy próbát ezzel. Most viszont eljött az ideje, szóval megnéztem.
Meglepően okos és újszerű darab. Matsuda Gaku tehetséges – nincs olyan hangja, mint Yazaki Hiroshinak (aki gyakorlatilag Suzuki Shogo kivételével bárkit le tudott énekelni a csapatból – kettejüknek pedig pont azért voltak zseniális duettjeik, mert a két legerősebb hangú színészt rakták össze), de zeneileg is próbálkozik a legtöbbet kihozni magából, játékilag pedig nagyon jó. Ami kicsit zavaró, hogy mély (ha tényleg kiengedi, már-már baritonba hajló) hangja van, de még így is köröket ver a Reimeirokus Sasaki Yoshihidére.
Fujikoso Yumi kicsit jelentéktelen. Nem rossz, nem rossz a hangja sem, de mondjuk az Okita-henes, vagy Hijikata-henes Chizuru-höz képest sokkal gyengébben énekel, a Heisuke-heneshez képes sokkal gyengébben játszik, olyan kis semmilyen. Ami viszont pozitív, hogy tök jó a kémiájuk a főszereplővel, sőt, megkockáztatom, hogy ez a romantikus duett volt a legszebb az összes közül. A szöveg ugyanaz, mint a Hijikata-hennél, érthetően, mivel gyakorlatilag a játékból vették, de sokkal kevésbé pörög a zene, nem olyan epikus, hősies, nem azt a hangulatot kelti, hogy most akkor ez a két ember nekimegy a világnak, mert ők annyira szerelmesek, hanem azt, hogy egy teljesen reménytelen helyzetben esélyük sincs túlélni, és csak próbálnak megkapaszkodni egymásban. Tényleg gyönyörű lett. spoiler
A mellékszereplők ügyesek, Hashimoto Shohei erre a részre nagyon belejött Saito szerepébe, ezután kíváncsi leszek, mit alakít majd a Juuni Taisenben Sárkányként. Szegény Aramaki Yoshihikóra még mindig Hirose Daisuke árnyéka vetül, de a mozgása kiváló, és tényleg nagyon odateszi magát Okitaként. Higashi Keisuke még mindig a legjobb Harada, és úgy általában a komikus triónk is láthatóan jól érzi magát a színpadon, Suzuki Shogo meg már veterán, és az első pillanattól tökéletes Kazama volt, szóval rá nem sokat lehet mondani.
Annyit még érdemes a darab szerkezetében megemlíteni, hogy nagyon más stílust választott, mint a Hijikata-hen. Hijikata történeténél az egy elég nagy hátrány a többihez képest, hogy van benne egy időugrás – míg a többieknél Chizuru végig a sráccal van, alakul ki köztük a bizalom, egyre többet beszélnek, Hijikata esetén az a szakasz, amikor a férfi főhős eljut a „itt egy életképtelen lány, aki amúgy segíteni akar, és támogatni minket” státusztól addig, hogy „jé, szerelmes vagyok az életképtelen lányba”, gyakorlatilag nem a szemünk előtt zajlik, mert a karakterek hónapokig távol vannak egymástól – tehát kicsit hirtelennek hat az egész, amit az anime is csak többé-kevésbé tudott áthidalni. A Hijikata-hen megoldása a dologra az volt, hogy Hijikata narrált, az egész történet a Hakodatei csata alatt játszódott, és a főszereplő csak elmesélte a korábbi eseményeket. Itt viszont helyette behoztuk a képbe Serizawát. Hijikata rendszeresen álmodik róla, a meggyilkolásáról, arról, hogy mit vállalt fel, és mit adott fel a Shinsengumiért és ezért a harcért, és ezekkel az álmokkal derítjük fel a lelkivilágát. Okos megoldás volt, és jó kis történelmi kibólintások lettek belőle.
Összességében – sokkal kevesebbet vártam a Shinsengumi Kitantól, mint amit kaptam. Kifejezetten jól összerakott musical, remekül illik a sorba, és adhat extrát a játék és az anime ismerőinek is.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Harada: Szóval Hijikata-san segédje lettél, mi?
Heisuke: Szólj, ha bármi van. Elég ijesztő tud lenni.
Chizuru: Ijesztő?
Harada: Nem viccből nevezik démoni parancsnokhelyettesnek.
Heisuke: Ja. Ha dühös lesz, teljesen megőrül. Múltkor volt egy eset, mikor közölte, hogy „ma estére tegyük félre a rangokat”. És akkor jött az az ötlet, hogy adjunk becenevet neki. *Hijikata közben besétál a háttérben, és karbafont kézzel nézi Heisukét, aki nem veszi észre* Mondom, úgyis mindig dühös, legyen ő a „mérges fiú”. És ezen teljesen felhúzta magát. *Chizuru, Harada és Shinpachi lassan elkezdenek hátrálni* Szerintem ezzel csak bizonyította, hogy tényleg az…
Hijikata: Ki a mérges fiú, Heisuke?
Heisuke: Hijikata-san…
Harada (látványosan túljátszva): Heisuke, na de mégis…
Shinpachi: Igen, most tényleg túlzásba estél!

Valentine_Wiggin 

Serizawa (Hijikata hallucinációjában): Nagyon gyorsan feladod.
Hijikata: Ne légy ostoba. Nincs senki a világon, aki nálam pocsékabbul állapítja meg, mikor kell feladni.
Serizawa: Tényleg? És ennyi? Milyen furcsa. A sógunátushoz tartozó daimjók elárulták, a Shinsengumi mégis harcol, pedig nem köti hozzá semmi.
Hijikata: Nincs más választásunk, nem? Döntöttünk egy út mellett.
Serizawa: Az út mellett, hogy szamurájok lesztek, mi?
Hijikata: De… Nem gondoltam, hogy te fogsz eljönni értem. Ha választhattam volna, Kondou-sant választom.
Serizawa: Kimondta, hogy elviszlek bárhová? Láttam, hogy át akarsz kelni a következő világba. És gondoltam, azért jöttél, hogy újra találkozz a legyezőmmel.
Hijikata: *fáradtan nevet* Ne mondd már, hogy csak azért jöttél, hogy beszélgess velem!
Serizawa: Komolyan azt hitted, hogy szamurájnak lenni ilyen könnyű?

Valentine_Wiggin 

Hijikata: Álmodtam rólad. Aznap éjjel kezdődtek az álmok, amikor levágtalak, Serizawa. Mindig rasetsu lettél, és megöltelek. Álmaimban… nevettél, elégedetten. Mintha csak vártad volna, hogy öljelek meg végre.
Serizawa: Nagyon kifejező kis álom. Emlékszel arra is, mit mondtam? „Mindegy, mit állítasz, Kondou földműves marad. Mindegy, hová mész, a világ szabályai nem változnak. De te szamurájt akarsz belőle csinálni, valakit akire emlékeznek. Legyél démon. Ha magad ellen kell fordítanod a világot, tedd meg! Ha azt mondod, erre is képes vagy, átírhatod a szabályokat.” Megtetted. Ez a világ szétesik, te viszont próbálod egyben tartani. A legvégsőkig, amíg megteheted… élj harcosként!

Valentine_Wiggin 

Heisuke: Látod, nincs választásom. Élnem kell, hogy meghaljak.

Valentine_Wiggin 

Saito: A harc hevében könnyű elfelejteni a fájdalmat. De van, akinek nem szabad elfelejtenie.

Valentine_Wiggin 

Shiranui: Eléggé elvertek.
Harada: Igazából először azt akartam mondani, hogy „Nekem aztán nem kell segítség egy démontól”, de… Kösz.


Hasonló filmek címkék alapján