Donten ni Warau Stage Play (Donten ni Warau - Stage Play 1.) (2016) 2

Laughing Under the Clouds Stage Play
japán · akció, dráma, vígjáték, fantasy, történelmi, musical, színházi felvétel !

A Meiji restauráció elején járunk, a kard viselése tiltott, a szamuráj életformát felszámolták. Aki nem tud megbékélni a változással, azt könyörtelenül eltiporják. Ebben a változó korban három testvér, Tenka, Soramaru és Chutaro különös fenyegetéssel szembesülnek… egy háromszáz évente újjáéledő… [tovább]

japán
japán

Képek 20

Szereposztás

Tamaki YuukiKumo Tenka
Ueda KeisukeKumo Soramaru
Momose SakuKumo Chutaro
Matsuda RyoKinjou Shirasu
Hosogai KeiAbeno Sousei
Ozawa RyotaFuuma Kotaro
Sano GakuKumo Soramaru (2015-ös felvételben)
Soichi HiramaKinjou Shirasu (2015-ös felvételben)
Donten ni Warau Stage Play (2016)

Ennek a feldolgozása

Donten ni Warau (2014–2014)
Donten ni Warau (2014–2014)

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Netta88 

Nem most volt, hogy láttam az animét, így nem is sokra emlékszem a történetből. A szereplőkre sem mindre emlékszem, konkrétan, amikor megjelentek a katonák meg a vénember hangosan megszólaltam, hogy „Azt ezek meg kik?” :"D Aztán kezdett derengeni, hogy tényleg voltak benne ilyen szereplők. :D Arra emlékszem, hogy Tenka és Shirasu abszolút kedvencek voltak, és ez itt sem volt másképp. Mindkét színész beleadta a szerepébe, amit csak lehetett. Viszont volt egy-két rész, amit untam. Természetesen nem a Tenka, és tesvérei vagy Shirasu jelenetei, hanem az „elfeledett” katonáké illetve a börtönös jelenetek. Nem állítom, hogy rossz volt, egyszerűen csak nem úgy kötött le, ahogy a fő szereplők jelenetei. Lehet mondjuk azért is, mert felirat nélkül túl sok mindent nem is értettem, habár ez igaz az egész filmre. Lényegében ezek a jelenetek sem voltak rosszak, a színészek is jól játszottak. A katonák közül különösen a Sousei-t alakító Hosogai Kei alakítása tetszett. Matsuda Ryo is jól játszotta Shirasu-t, jó volt őt más szerepben is látni, és remélem még más stage play-ben is lesz hozzá szerencsém. Jó volt Ueda Keisuke is, mint Soramaru. Momose Saku is jól hozta Chutaro szerepét, bár szegény karaktert most sem tudtam úgy kedvelni, mint a testvéreit.
Maga a történet tetszett, érdekes és izgalmas volt, még úgy is, hogy nem sokat értettem a szövegből. A testvéri kötelék, az érzelmek is szépen átjöttek. Viszont hiányoltam a poénokat. Volt benne pár, de ha jól rémlik az animében kicsit több volt, legalábbis az elején. Rémlik egy jelenet, ahol Tenka beöltözött nőnek… azt megnéztem volna itt is. :D
Ami még nagyon tetszett, a fények és a háttér, díszlet megoldások. Ami nem jött be, és nem tudom nem megemlíteni, az Tenka bokacsizmája volt. Annyira, de annyira nem illett a kimonójához, és bár tudom, hogy ez nem a színész hibája, de egyszerűen nem tudok szemethunyni felette, ugyanis bárhogy próbáltam nem arra koncentrálni valahogy mégis mindig odavonzotta a tekintetem. :S Amúgy minden kosztüm nagyon jó volt, nem értem, hogy miért kellett pont Tenka jelmezét elrontani egy ilyennel.
Összességében nem volt rossz, de kedvenc nem lett. Ettől független biztos megfogom még nézni már ha az oldal is úgy akarja, amin néztem xD , és aki szereti az ehhez hasonló történeteket, annak csak ajánlani tudom.

Valentine_Wiggin 

Jelentősen felejtettem már az animéből is, így tudtam, hogy nehezebb lesz kicsit követni felirat nélkül a történetet, de még így is tetszett. Az azonnal leesett, hogy dugig lesz változtatásokkal (a szereplőgárda fele, köztük fontos szereplők, mint Botan, Nishiki nemes egyszerűséggel hiányoznak), szóval bíztam abban, hogy a színészek elviszik az egészet a hátukon.
A 2015-ös verziót tudtam megszerezni, Soramaru szerepében Sano Gakuval, Shirasuéban pedig Soichi Hiramával, viszont azt kell mondanom, igazából ez majdnem lényegtelen, mert egyértelműen Tenka (Tamaki Yuuki) viszi el a hátán az egész darabot. A komikus az, hogy részben miatta húztam a megnézését… hiába néztem az arcát, a trailereket, egyszerűen semmilyen szinten nem tudtam benne felfedezni az animéből megismert karaktert, és mivel tulajdonképpen ő a főszereplők közül is a legtöbbet foglalkoztatott, ezért ha nem jó, az elronthatja az egészet. Aztán elkezdtem nézni a felvételt, és rádöbbentem, hogy a színész elképesztő, mit beletesz a játékba. Nincs jelenete, amikor nem vigyorog szélesen, vagy nem nevet hangosan, de tökéletesen megjeleníti Tenka „síró bohóc” jellemét, mert miközben nevet, és vigyorog is látszik, hogy valójában nyel le minden keserűséget, minden fájdalmat, és tűr a testvérei helyett is. spoiler Ki kell még emelnem Souseit, aki szintén kapott néhány nagyon erős jelenetet annak ellenére is, hogy azért egy karót nyeltebb, végletesen kötelességtudó figurát kellett megjelenítenie, illetve Shirasut, akinek ugyancsak voltak nagyon szép pillanatai, és kijött, hogy mennyire összetett és zavaros személyiség.
Viszont Soramaruért kicsit kár. Nekem az animében egyértelműen ő volt a kedvencem, meg tudtam érteni, mennyire küzd, hogy felnőjön a bátyjához, miközben legalább annyira vágyik a szeretetre, mint az öccse. Itt viszont túlságosan pukkancs, nincsen rendesen kihangsúlyozva, egyébként mennyire esendő figura, és kevéssé hatásosak a jelenetei az öccsével is. Az ő szeretete és csodálata Tenka iránt szintekkel kevésbé érződik, mint Tenka érzései vele és Chutaroval szemben. Kíváncsi lennék, a másik szereposztásban mennyire alakít jót (illetve érdekelne, ugyanez a színész mit tesz le az asztalra az Owari no Seraph Musicalben) Chutaro megint sokat beletesz, de neki a karaktere szerintem eleve nem hagy sok teret kiemelkedő alakításra.
Összességében, szerintem érdemes megnézni, jó kis feldolgozás, és mivel az anime is elég rövid, a kihagyások és változtatások ellenére is elég kerek és működőképes a sztori. Nagyon érdekel, az érkező Live Action Tenkája milyet alakít majd ehhez a színészhez képest.
Update: Az új szereposztás határozottan hozzátesz. Soramaru sokkal inkább gyerek, sokkal elveszettebb, és kategóriákkal kevésbé pukkancs, mint az első, remekül megfogta a karakter lényegét – végre láttam rajta azt, amiért megszerettem. Matsuda Ryo hozza a megszokott minőséget, nagyon jót alakít Shirasuként, működik a frenemy kapcsolat Tenkával. Tamaki Yuuki még mindig mindenkit lejátszik a színpadról, de ezek ketten legalább hatékonyan igyekeznek kiegyensúlyozni a munkáját, nem érződik annyira, hogy egy ember húzza a castot. Aki teheti, inkább ezt a verziót nézze.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján