Mr. Mercedes (2017–) 21

Egy kegyetlen, pszichopata ámokfutó, Brady Hartsfield egy lopott Mercedes volánjánál ülve részvét és minden látható indok nélkül belehajt egy állásbörze előtt várakozó, védtelen tömegbe, és nyolc embert (köztük egy csecsemőt) megöl, további tizenötöt pedig megsebesít. William Hodges, az ügy… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 42

Szereposztás

Brendan GleesonBill Hodges
Harry TreadawayBrady Hartsfield
Jharrel JeromeJerome Robinson
Mary-Louise ParkerJaney Patterson
Kelly LynchDeborah Hartsfield
Justine LupeHolly Gibney
Ann CusackOlivia Trelawney
Holland TaylorIda Silver
Robert StantonAnthony 'Robi' Frobisher
Breeda WoolLou Linklatter

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 132


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Két és fél éve olvastam a könyvet, voltak már homályos foltjaim, de a hangulat és a főbb vonalak azért megvoltak. Amiben teljesen biztos vagyok, hogy Brendan Gleeson a legjobb Hodges, akit csak választhattak. A többi szereplő általam képzelt arcára alig emlékszem, de Hodges pontosan ilyen volt. :)
Brady eleinte fura volt, küllemre nem rémlik, mit képzeltem el, de viszonylag hamar megszoktam, hiteles pszichopata lett.
Mivel nem nézek előre szereposztást, így nagyon tudtam örülni Kelly Lyncnek és Holland Taylornak. Lync nekem a Huncutka Grey Ellisonja, és itt, egy teljesen más és kifordult szerepben simán elhittem neki mindent, amit láttam. spoiler És durva, hogy ez a nő szinte semmit nem öregedett 26 év alatt. Holland Taylor pedig az a nő, akit ha Mr. Stanhope időben megöl, már szabadulna (https://snitt.hu/idezetek/1747). Itt viszont nagyon bírtam Idaként. :)
Jerome működött, Pete kicsit Obama beütéses, de helyükön voltak – bár Jerome szerintem kisebb jelentőséggel bírt, mint a könyvben.
Hollyt eleinte nem tudtam hova tenni (megintcsak másként élt emlékeimben), de elfogadtatta magát és egészen Holly-s lett.
A dalbetétek jó választások a Kinges utalásoknak spoiler meg nagyon tudtam örülni.
Ami nagy pozitívuma volt a sorozatnak, az a hangulatteremtés. Az apró változtatások ellenére spoiler visszakaptam a könyves atmoszférát.
Ami jelentősebb változás, hogy itt nagyobb hangsúlyt kapott Hodges háttere, lelkivilága, mindennapjai, ami eleinte nagyon jót tett a sztorinak, élveztem is. (A minden nap ugyanúgy és mégis kicsit másként kezdődő reggeleket például egyenesen imádtam és az érzelmi lökdösődés is totál Hodge-os volt, nem csapott át semmiféle nyálas rettenetbe.) Ezzel viszont jelentősen megcsappant a nyomozásra fordítható idő – konkrétan mindjárt az első részben ellőttek olyan infókat, amiknek majdhogynem a végén kellet volna kiderülni. A feléig kb. rendben is volt ez így, csak aztán hirtelenjében úgy éreztem, megfeledkeztek a mérleg egyensúlyba hozásáról és spoiler Viszont ismét pozitívum, ahogy az erőviszonyokkal játszottak és a lelki kardozásokat képre vitték.
Amire nagyon haragszom, az spoiler spoiler És sehol a Vidám Suhi :(
Most ennyi idő távlatából olyan 8,5 csillagra szavaznék, de olyan nem igazán van. Az atmoszféra, az adaptálás, a zene, King, a belső gondolatok és a lélek képrevitele, Hodges, a további fő-, és mellékszereplők játéka, ha ezeket összesítve és külön-külön értékelem, akárhogy is, de mindenképp tíz csillagot érne. Nagyon kitett magáért mindenki a színen és a háttérben egyaránt. Az említett változtatások miatt viszont legalább 2-3 csillagnyira haragszom, ami nem lenne fair, mert a forgatókönyvíró és/vagy a rendező egyetlen (bár hatalmas) mellényúlása miatt az egész piszok profi szereplőgárdát és stábot pontoznám le. Szóval ma jókedvemben vagyok és legyen 9, de attól még haragszom.

Haspók 

Mit is mondjak ?! Talán azt, hogy már az első évaddal megfogott magának a sorozat és Holly karaktere (főként). Szeretem, ha jó karakterekkel van gazdagítva egy sorozat és itt van bőven belőlük .
A kedvenc karaktereim : Holly, Bill, Ida és Jerome. A legjobban a 4-ük közti kapcsolatok bemutatása tetszett..Brady is nagyon jól összerakott karakter , minden megnyilvánulása érdeklődéssel töltött el. Bill és a közte levő feszültség és a megszálottság,ami mindkettőjüket jellemezte is érdekesen volt ábrázolva. Lassan építkezős,de ugyanakkor Izgalmas kis sori volt. Nagyon várom a 3. évadot, ami szerencsére már be van rendelve.

2 hozzászólás
Nevra 

Waoo imádtam. Amikor elkezdtem nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem. Nagyon izgalmas volt végig, néhol durva *_* fuu. Még nem tértem magamhoz.
Igazából azért kezdtem el mert tudtam, hogy Holland Taylor is szereplő.
Aztán magával ragadott a történet. Nagyon izgalmas volt a nyomozás menete.
Ez a Brady srác…nem volt semmi. Nekem van egy olyan sejtésem, hogy spoiler. Hu az de menő lenne.:D
Már a sorozat elején meglettek a kedvenc szereplőim, mint Ida, Donna, Bill, Jerome aztán végül Holly is. Na meg Fred.:)
Jó is, hogy csak most kezdtem el, mert legalább nem kell olyan sokat várnom a folytatásra. :)

2 hozzászólás
dr_Eminens 

A Mr. Mercedes az egyébként hullámzó minőségű King-adaptációk közül az egyik legjobb, és – bár a legvége nem olyan nagyszabású, mint a könyvben – mindent összevetve túltesz a regényen. Brendan Gleeson a buldogszerű külsejével tökéletes mogorva nyugdíjas nyomozó-klisé (és még az akcentusát is meghagyták); Jerome szerepe jóval kisebb, de a könyvbeli furcsa fekete sztereotípia helyett azért inkább preferálom a srácot a Holdfényből; Holly jóval fiatalabb, amin aggódtam, de végül ez a változtatás sem sült el rosszul, ahogy a Hodgesszal való viszonya apa-lánya kapcsolatra kezdett emlékeztetni. Külön tetszett Brady leszbikus barátnőjének és idegesítő főnökének kibővült szerepe – az elektronikai üzlet alkalmazottainak mindennapjairól (akik nem is sejtik, hogy egy tömeggyilkossal dolgoznak együtt) önmagában megnéztem volna egy sorozatot. Maximális drámai irónia!

És Harry Treadaway… már a Penny Dreadfulban is nagyjából ezt játszotta, szóval tudtam, milyen félelmetes tud lenni, de én ilyen kényelmetlenül nem éreztem magam sorozatszereplőtől azóta, hogy láttam Zachary Quintót az American Horror Story: Asylumban. Egészen bőr alá kúszóan ijesztő a srác. Előny, hogy a könyvvel ellentétben nem ismerjük a belső monológját, mert King hajlamos totál lelketlen gonoszokat alkotni, aztán extrém gyűlölködő, rasszista etc. monológokat adni a szájukba, de itt sokkal szubtilisabban beteg a karakter. (Könyv spoiler is:spoiler) Tökéletesen megtestesíti azt a gonoszt, aki csendes fiú volt, mindig köszönt, nem gondoltuk, hogy ilyesmire képes lenne… de visszanézve a figyelmeztető jelek úgy villognak, mint egy neonreklám.

Cyril 

A könyvet olvastam, és miután megtudtam, hogy van belőle sorozat, egyből elkezdtem nézni. Teljesen beszippantott, elvarázsolt. Nagyjából így képzeltem el a szereplőket is, és a történet és viszonylag hű a regényhez. Ami meglepett, hogy Bill Hodges nyomozó jelleme kicsit sötétebben van ábrázolva, és Bradyt és anyucit kicsit idősebbnek gondoltam.
A sorozat remekül átadja, a brutalitást, a nyomozó lelki nyomorúságát, az anya-fia kapcsolatot, Mr. Mercedes sötét beteges kifordult pszichéjét. A zene is kellőképpen illeszkedik a sorozathoz.
A könyv 3 részből áll : Mr. Mercedes, Aki kapja, marja és az Agykontroll. A sorozat első évada, a Mr. Mercedest filmesítette meg.
A 2. évadot berendelték, úgyhogy nyomon követhetjük Bill Hodges nyomozó következő kalandját.
10/10


Népszerű idézetek

walksdowonders 

Brady Hartsfield (énekel): …and the night when the cold wind blows, no one cares, nobody knows. I don't want to be buried in a Pet Sematary, I don't want to live my life again.

jancsibohi 

Alma: So when you said „monumental fuckup”, you were selling yourself short, Morris. You might've set yourself a Guinnes World Record for fuckups.

(3. évad, 2. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján