Mezítelenül (1993) 14

Naked
131' · angol · dráma

2 díj · 0 jelölés

A munkásember Johnny gyökértelen, hajléktalan fickó, akinek sehol sincs maradása. A Vaslady utáni Angliában éli életét, amolyan örök vesztesként. Nem vágyik vissza oda, ahonnan lecsúszott, de nem is enged a teljes züllésnek. A keserűséggel és cinizmussal teli Johnny Manchesterből Londonba… [tovább]

Szereposztás

David ThewlisJohnny
Lesley SharpLouise
Katrin CartlidgeSophie
Greg CruttwellJeremy
Claire SkinnerSandra
Peter WightBrian
Ewen BremnerArchie
Susan VidlerMaggie
Carolina GiammettaMasseuse
Elizabeth BerringtonGiselle

Kedvencelte 10

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

fayakezdet 

Nekem átjött a főszereplő karakterének a lényege, ez az úgynevezett életérzés amit a film elejétől a végéig végig követhettünk. Ez szerintem egy ember életének azt a korszakát akarja megjeleníteni amikor mélyponton van (és akár ez nem is feltétlenül zavarja, mert tudatosan indul el a züllés útján) és aki volt már hasonló helyzetbe, ha nem is ennyire, de valamilyen szinten mégis, az át tudja érezni. Ettől függetlenül nem nevezném erős filmnek. Voltak bent jó gondolatok, párbeszédek, de egyrészt túl hosszú, másrészt nagyon nincs is sztori, csak történnek benne a dolgok. Ezért csak 6/10.

1 hozzászólás
Asteraoth

A ember sejthette, hogy milyen filmbe vág bele…Ez a film nekem az igazibb „Joker” volt Londonból. Nekem nagyon átjött, hogy mit akar üzenni a rendező.
Ezek a feslett alakok a gyengeségeikkel úgy vannak megjelenítve, hogy az számomra igényesen művészi. Nem láttam a témában még jobb filmet.
Kevés vagyok a kritikához. Kegyetlen, de valamért élvezhető volt számomra mint film.


Hasonló filmek címkék alapján