A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője (1989) 45

The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover
126' · francia, angol, holland · dráma, romantikus 18

A gengszterfőnök Albert Spicának egy jól menő francia luxusétterme van Londonban. A durva és szadista férfit a bűnözésen kívül jószerivel csak az evés-ivás érdekli, nem csoda, hogy a felesége Georginia roppant megalázottnak, magányosnak és elhanyagoltnak érzi magát mellette. Spica imádja a… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Richard BohringerRichard Borst
Michael GambonAlbert Spica
Alan HowardMichael
Helen MirrenGeorgina Spica
Tim RothMitchel
Gary OlsenSpangler
Ron CookMews
Ciarán HindsCory
Alex KingstonAdele
Liz SmithGrace

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Atomsk

Greenaway ismét csak festői környezetbe helyezett, éjfekete komédiát rendezett, az emberi züllés, a kifinomultság és a rothadó állati tetemek ízesítik ezt a filmet, Nyman baljósan zengő dallamai mellett, amik már a ZOO-ban is beváltak, bár megmondom őszintén: ez a film kivitelezésben jobban tetszett, végig az járt a fejemben, hogy színházban látni lenne az igazi, mert annyira színpadias a nagy része, főleg a raktárépület hangulatát idéző konyha, vagy az étterem vérvörös falai.

Nevra 

Óriásit koppantam anno mikor a film felénél rájöttem: Albert Spica az egyik kedvenc tanárom a Roxfort-ból, Albus Dumbledore. Ez volt ám a hideg zuhany.
Nagyon szeretem ezt a filmet, annak ellenére, hogy spoiler a vége. Ilyen sose jutott volna eszembe.
Láttam egy nagyon szép szerelmet, hű barátságot, sok erőszakot és kegyetlenséget. Nem feletkezem meg a fantasztikus zenékről és a képvilágról.
Helen egy csoda. Végig remekül játszott.
A szerelmes jelenetek pedig nagyon izlésesen voltak tálalva.

Zakuro 

Ez egy iszonyúan beteg és bizarr film, de valahogy annyira jól megvan csinálva, hogy nem tudom lehúzni – a zene nagyon jól passzol, a látvány is szép és elég ötletes is. Csak gyomor kell hozzá.

MHAlexa 

Először nem akartam írni erről a filmről de közben meggondoltam magam. Nézhető volt de élvezni nem tudtam. A csillag inkább csak a zenének szól. Teljesen elvette az életkedvem és egyetlen olyan momentumot nem tudok kiemelni ami tetszett volna benne.

csokidani 

Még régebben láttam, nem igazán tudtam mit láttam, csak azt hogy egy olyan darab, ami fontos film és hogy hülye vagyok hozzá h felfogjam, miért…


Népszerű idézetek

Midnightsp 

Georgina: Aki sokat olvas az ugye semmitől sem fél?
Michael: Csak az unalmas könyvektől.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján