Meglógtam a Ferrarival (1986) 124

Ferris Bueller's Day Off
103' · amerikai · vígjáték

0 díj · 1 jelölés

Ferris Bueller elbűvölő és intelligens fiú, aki azonban szeret merész dolgokat elkövetni. Egy szép tavaszi napon például úgy dönt, hogy az iskola helyett inkább bemegy a városba egy kicsit szórakozni. Mivel azonban igazán jól csak barátnője Sloan és legjobb barátja, Cameron társaságában érzi… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Matthew BroderickFerris Bueller
Alan RuckCameron Frye
Mia SaraSloane Peterson
Jeffrey JonesDean Edward 'Ed' R. Rooney
Jennifer GreyJean 'Jeanie' Bueller
Cindy PickettKatie Bueller
Lyman WardTom Bueller
Edie McClurgGrace
Charlie Sheenfiú a rendőrségen
Ben Steinközgazdaságtan tanár

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Nekem ilyen a vígjáték. Önfeledt szórakozás, semmi kényszerűség és erőlködés, kínos vagy gusztustalan poén. Ezt már szeretem!

Lexy

Nagyon jó ötleten alapul a film és a megvalósítás is szuper lett, ráadásul telis-tele van csupa jó karakterekkel. Cameron kétségtelenül az egyik ilyen örök érvényű közülük. :D Külön tetszett, hogy Ferris örömmel törte át a negyedik falat, tényleg testközelbe hozta így az élményt. Örülök, hogy nem hagytam ki ezt a filmet, mert nagyon tetszett! :)

Salem 

Vicces, aranyos csak nagyon álomszerű nekem. Gondolom ez is volt a cél vele, mert az unalmas matek órákon álmodozik ilyenekről az ember. Az életképtelen idióta felnőttek, akiket persze simán meg lehet vezetni és pont sose buknak le. Szerencsétlen igazgatót kicsit sajnáltam is már a végére. Ha egy jó 6-7 évvel ezelőtt látom biztos jobban tetszett volna. Megvannak a maga jó pillanatai ettől függetlenül.

Fülöp_Anna

Gimis koromban mindig is Ferris Bueller barátnője szerettem volna lenni… vagy legalább annyira ötletesnek, vakmerőnek és lazának lenni, mint ő volt.
Legkedvencebb tinifilmjeim egyike.

Mr_Catharsis91 

Azért el-el kalandozott a figyelmem közben, szóval emiatt már nem lesz maradandó élmény, kedvenc meg főleg nem. A szintetizátoros köhögéseken jót derültem, meg a drogos Chariel Sheen-en, de amúgy nekem felejthető alkotás és sokszor éreztem erőltetettnek a poénokat.

Bettina_Puskás

(Újra)Megszerettette velem a The beatles-t :D ( Twist and shout. (twist and shout)
C'mon c'mon, c'mon, c'mon, baby, now, (come on baby) *énekel/dúdol* )

leroykid

annyira nem kötött le, de megvoltak a maga pillanatai, például az igazgató jelenetei, vagy Charlie Sheen feltűnése, meg nagyon irigylem Ferrist és a szerencséjét.

ChEebor 

Minden trükközése ellenére teljesen ártalmatlan és kedves kis vígjáték. Remek karakterei és nem annyira harsány, de teljesen működőképes poénjai remek kis filmmé teszik, amelyet érdemes megnézni, ha jobb kedvre szeretnénk derülni.


Népszerű idézetek

Hópárduc 

Gyorsan múlik az élet. Ha nem állsz meg, hogy körülnézz, lemaradhatsz róla.

duracell

Teacher: Bueller? Bueller? Bueller?
Simone: Um, he's sick. My best friend's sister's boyfriend's brother's girlfriend heard from this guy who knows this kid who's going with the girl who saw Ferris pass out at 31 Flavors last night. I guess it's pretty serious.
Teacher: Thank you, Simone.
Simone: No problem whatsoever.

duracell

Cameron: I am not going to sit on my ass as the events that affect me unfold to determine the course of my life. I'm going to take a stand. I'm going to defend it. Right or wrong, I'm going to defend it.

Ferris: Egyszerű. Ahány kilométer megteszünk, annyit visszaadunk.
Cameron: Hogyan?
Ferris: Rükvercben jövünk haza.

duracell

Ferris: Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it.

duracell

Ferris: Not that I condone fascism, or any -ism for that matter. -Ism's in my opinion are not good. A person should not believe in an -ism, he should believe in himself. I quote John Lennon, „I don't believe in Beatles, I just believe in me.” Good point there. After all, he was the walrus. I could be the walrus. I'd still have to bum rides off people.

duracell

Boy in Police Station: Drugs?
Jeannie: Thank you, no. I'm straight.
Boy: I meant, are you in here for drugs?
Jeannie: Why are you here?
Boy: Drugs.


Hasonló filmek címkék alapján