Lelki ismeretek (Lelki ismeretek) (2020) 406

4 díj · 1 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2021

Tűnődtél már azon, honnan erednek a szenvedélyeid, az álmaid, az érdeklődéseid? Mitől vagy te… TE? 2020-ban a Pixar Animation Studios New York City utcáiról egy különleges, kozmikus világba repít, hogy megismerd a válaszokat a legnagyobb kérdésekre.

angol

Képek 3

Szereposztás

Jamie FoxxJoe Gardner (hang)
Tina Fey22 (hang)
Graham NortonMoonwind (hang)
Quest LoveCurly (hang)
Phylicia RashadLibba Gardner (hang)
Rachel HouseTerry (hang)
Alice BragaCounselor Jerry (hang)
Richard AyoadeCounselor Jerry (hang)
Angela BassettDorothea (hang)
June SquibbGerel (hang)

További szereplők

Kedvencelte 64

Várólistára tette 327


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Nem sírok, csak a mocsok Pixar megint belement a szemembe. Leszokhatna már erről.
Leginkább a stúdió egy korábbi csodájához, a 2015-ös Agymanókhoz tudnám hasonlítani. Gyönyörű, kreatív és szívbemarkoló, egy mindenki számára hasznos tanulsággal, hisz hajkurászhatunk bármilyen célt, közben akkor sem szabad elfelejtenünk élvezni az élet apróbb örömeit, mert a földi utazásunk olykor szebb és fontosabb pillanatokat tartogat számunkra, mint az állomás, ami felé tartunk.
Nem tudtam, hogy mire számítsak, mikor belekezdtem, mivel emlékeim szerint előzeteseket sem néztem róla, szóval különösen meglepett, hogy milyen remekül összerakott kis sztori lett. Nem is igazán tudok most többet írni róla, de az biztos, hogy a stúdió egyik legjobbja, szóval csak ajánlani tudom.

2 hozzászólás
Szeszj 

Nagyon szeretem Pixar meséit, lenyűgöző munkákat adnak ki, ami tele van élettel, örömmel és fontos tanulsággal, a Soul sem kivétel ez alól mert szerintem egy nagyon jó mesét készítetek aminek az üzenete fontos mégpedig hogy minden pillanatot megkel élni, hogy figyelni kell másokra, mindenben megkel látni a szépet még ha nem is egyszerű az élet. Szépen bemutatja még ha nem is merül bele annyira, amit egy picit sajnálok is.
Az animáció gyönyörű, a színek, az ábrázolás mód tökéletesen van eltalálva, ugyanúgy ahogy a zenei is. Ez a kettő pedig együtt fantasztikusan összhangban van.
A szereplők is jók bár egy picit lehetett volna őket mélyíteni de azért annyira nem zavaró. 22 volt a kedvencem. :))
Szerintem egy remek alkotás lett, nem azt mondom hogy a Pixar legjobb műve de ott van a kiemelkedő alkotások között.
https://media0.giphy.com/media/cjEgLkFlU7CUBa1tU8/giphy.gif
https://media4.giphy.com/media/yjYc3HM5XIABsCFS4U/giphy.gif

Theana 

Értelmes filmet keresel? Jó helyen keresgélsz.
I heard this story about a fish. He swims up to this older fish and says, „I'm trying to find this thing they call the ocean.” „The ocean?” says the older fish. „That's what you're in right now.” „This?” says the young fish. „This is water. What I want is the ocean.”

Törpillaa 

Ez nagyon tetszett nekem, szórakoztató volt, vicces, és hihetetlenül cuki. :-) A látvány is nagyon tetszett, a karakterek is szerethetőek, a mese mondanivalója is nagyon bejött nekem, és ez a mesefilm még meg is tudott nevettetni engem. :-D spoiler Tök jó lett, szórakoztató, élvezhető, szerethető, cuki, nagyon aranyos animáció, a látványvilág is annyira színes, a zenék is eléggé jók, ezt meg kell nézni, és átélni, elgondolkodtató az biztos. :-)

Rémálom

Egy nap után, amikor 8 órát töltöttem kórházakban, ez volt a tökéletes zárása az érzelmi hullámvasutamnak, nagyon eltalált ezzel a kedves, életigenlő üzenetével. Ahol nem számít, ha nem vagy tökéletes vagy túlságosan kiemelkedő, mert nem ettől fog valamit érni az életed.

Dombi_Petra 

Aranyos történet volt, bár sajnos nem tudott annyira lekötni. Ettől független csodálatos mondanivalója van a mesének, valóban minden pillanatot megkell élni az életben. A képi ábrázolás, grafika szépen kidolgozott. Kedvenc szereplők pedig határozottan 22 volt :D

Nihilchan 

A téma nagyon érdekes és ötletes; ismételten nem csalódtam a Pixarban. Ugyanakkor sokkal több zenét vártam és kevesebb spiritualitást; utóbbit nem igazán kezelem jól. Ráadásul nem mindig kötött le a cselekmény sem; néha azon kaptam magam, hogy unatkozom. Tetszett, de nem ragadott magával.

Nocharity 

Az emberek a kezdetek óta próbálják megtalálni az élet, vagy inkább a létezés értelmét, illetve a túlvilág mibenlétét. Valóban csak ez az egy életünk van, aminek minden percét ki kell élveznünk? Valóban feltétlen szükségünk van egy célra, hogy boldogok legyünk? És ha igen, mi történik azután, hogy elértük a célt? Egyáltalán megfogható-e tartósan ez a boldogság, és nem csak töredéknyi pillanatokig érezhetjük?
Bármennyire is szeretnénk, ez a mese sem fog választ adni az örök kérdésekre, mutatni fog viszont egy olyan alternatívát, ami kicsit megmelengetheti a szívünket. „Élj a pillanatban”, szokták mondani, de sosem teszik hozzá, mennyire nehéz is ez a rohanó életben. Mennyire nehéz ténylegesen figyelni másokra, vagy kiszabadulni a saját, törhetetlen kis burkunkból, ami itt a főszereplőnek a jazz. Tetszett a mese randomsága, hogy hiába volt egy kis csapat, akik a lelkek születés előtti/utáni „útját” próbálta egyengetni, még ők is vétettek hibákat. Az ember hajlamos túlgondolni a túlvilági „felsőbb” létformákat, úgyhogy minden elképzelést értékelek, ami nem egy tökéletes, istenszerű lényt mutat be, hanem olyanokat, amilyenek mi is vagyunk.
A karakterek szerethetőek, Joe nem igazán apafigura a kis léleknek, tényleg inkább mentor kapcsolatban állnak, ami oda vissza működik. Mert igen, egy gyerek is taníthat egy felnőttet, bármennyire nem engedi az egónk ezt elismerni. A túlvilág rendszerébe ugyan csak mérsékelten kapunk betekintést, de amennyit kapunk, azzal elégedettek lehetünk. A szereplők nagy része egyébként nem fehér, és most először ezt sem éreztem kilógónak egy Disney filmben. Nem próbálták foggal-körömmel letolni a torkodon, csak feketék voltak, és kész. Nem emelkedett ki se pozitív, se negatív értelemben a tény, és ez a lényeg.
A grafika gyönyörű. Tényleg, nagyon sajnálom, hogy nem volt esélyem moziban is látni, szinte biztos vagyok benne, hogy a 4K-s tévé nem adta meg ugyanazt az élményt, hiába tátottam így is a szám. A hátterek, a kis mozzanatok, konkrétan minden élt és vibrált, jó volt ránézni. Valahol megdöbbentő, hogy az első Toy Story rész óta, amit még kölyökként láttam, ilyen hatalmasat fejlődött a technológia.
A történet lehetett volna kicsit komplikáltabb is, nem egy Agymanók szintű, de az üzenet maga becsülendő, úgyhogy nem tudok haragudni rá. Ez az értékelés egészen másképp hangzana, ha az Agymanókhoz hasonlítanám, úgyhogy azt javaslom, senki ne így álljon hozzá. Elragadó, bájos, de messze áll a hibátlantól.
Szóval így összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, még ha a fenti kérdésekre nem is feltétlen kaptam választ. Valamit biztosan adott, és ennyit fog még másnak is, ha nem többet… és ez a lényeg :)

Mrs_Bošković

Majdnem feladtam az elején, spoiler Örülök, hogy tartottam magam, spoiler Lehetne újranézős is. spoiler

Victorious 

Bevallom,hogy nem néztem róla trailert. Láttam, hogy vannak ezek a lelkek, de azt hittem,hogy csak a csávónak a fejében léteznek meg,hogy rendesen a zenére fog rákoncentrálni (ott is ugye a soul-ra :D) :D Így szerencsére a spoiler részig minden meglepetés volt :D Örülök is neki,mert ez így joban érdekelt.
A téma nem újdonság, de szépen mutatja be az egészet, lehet rajta nevetni, elgondolkozni (sajna nem mondhatom,hogy nekem nem aktuális)
A végét talán kicsit elkapkodottnak érzem, de annyira nem volt vészes.


Népszerű idézetek

Nocharity 

You can't crush a soul here. That's what life on Earth is for.

Klaudia98 

Joe: The spark isn't your purpose. That last box fills in when you're ready to come live.

Pandalin 

Jerry: Szóval, mihez fogsz kezdeni? Mivel töltöd az életedet?
Joe: Nem is tudom…De azt igen, hogy megélem minden percét.

Klaudia98 

Jerry: So, what do you think you'll do? How you're gonna spend your life?
Joe: I'm not sure… But I do know I'm gonna live every minute of it.

S_Bíborka 

Dorothea: What's wrong, Teach?
Joe: It's just I've been waiting on this day for… my entire life. I thought I'd feel different.
Dorothea: [beat] I heard this story about a fish. He swims up to this older fish and says, „I'm trying to find this thing they call the ocean.” "The ocean?" says the older fish. „That's what you're in right now.” "This?" says the young fish. „This is water. What I want is the ocean.”
[Joe just stares, bewildered]
Dorothea: See you tomorrow.

Nocharity 

22: Moonwind, how are you?
Moonwind: On the brink of madness, thanks for asking.

4 hozzászólás
Kingali76

Itt egy lélek sem törhet meg, arra a földi élet való.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján