Koma (2019) 19

The Coma · Кома
111' · orosz · akció, sci-fi, kaland, fantasy

Egy fiatal építész egy titokzatos balesetet követően kómába esik és egy nagyon furcsa világban találja magát, aminek meg kell értenie a törvényeit és szabályait. Az életéért kell harcolnia, s megtalálnia a valós világba vezető kijáratot.

angol
Angol

Képek 5

Szereposztás

Rinal MukhametovÉpítész
Lyubov AksyonovaFly
Anton PampushnyyFantom
Milos BikovicCsillagász
Konstantin LavronenkoJan
Polina KuzminskayaSzellem
Roatislav GulbisGnóm
Vilen BabichevTank
Leonid TimtsunikKábel
Alexey LubchenkoPilóta

Kedvencelte 1

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

csokidani 

Nagyon vartam mar a filmet az elozetes alapjan, de feltem hogy eloroszkodjak. A latvanyvilagban nem csalodtam. Brutalisan jol nez ki a vilag, amit kitalaltak, megalmodtak. Egyedi, minosegi, piszkosul meno. A sztori is rendben van, nem rosszabb mint barmelyik amcsie. A tipikusan gagyi kelet-europai/ruszki szineszi jatek viszont csapnivalo. Ezt ha nem baltazzak el, egy igazan kivalo mozit kaphattunk volna.
Viszont, sci-fiseknek egy latvanyzabaloknak ajanlanam, felteve ha edzve van B kategoriaban is (a szineszek miatt).
Latvany 10/10
Szineszek 3/10

Kingslayer

Sosem értem az ilyen filmekben azokat az embereket, akik bármi áron a valóságban akarnak élni (például ez, Mátrix, eXistenZ). Én bármit megadnék érte, hogy egy általam választott, mesterségesen generált valóságban élhessek, ahol az lehetek, aki akarok, és minden olyan lenne, amilyennek én akarom, hogy legyen, ami számomra optimális, és legboldogabb, legélvezhetőbb, legteljesebb életet biztosítja. A legkevésbé sem zavarna az sem, ha tudatában lennék, hogy ez egy „mátrix”. Kit érdekel, ha jól érzem magam benne? Elég sok álmomban tudatosul bennem, hogy éppen álmodom, de annál inkább küzdök az ellen, hogy felébredjek. Mégis, mit esznek az emberek ezen az ergya világon, az ergya szabályaival együtt, hogy ennyire ragaszkodnak hozzá? Nekem ez magas. Pedig nem panaszkodom, nem érzem magam szarul a bőrömben, egészséges vagyok, van állásom, szépen halad előre az életem, mégis gondolkodás nélkül hagynám itt egy általam választott valóságért. De ha még csak egy afféle holoszobám lenne, mint amilyen a Star Trek sorozatokban van, hát, soha többet ki nem jönnék onnét, az is biztos, legfeljebb a programokat váltogatnám.

rocketdog 

A kalandfilm nem az én műfajom, ezért nem is vártam a forgatókönyvtől egy gyenge közepes szintél jobbat, azt is kaptam. Pl a szerelmi szál, tudom kötelező, de akkor sem tett hozzá semmit. A s.ggfej versenyen is folyamatosan ment a licitálás, kissé már repetitív volt.
De minden gyengeségét félretettem, a súlytalan történetet, a kissé sem árnyalt karaktereket, a kiszámítható spoiler mert a látványért jöttem és az lenyűgöző volt. Szeretnék én ilyen monumentális világokat éjszaka összeálmodni, de ehhez egy egész kreatív csapat kellett. Gratula nekik, mert tényleg nagyon látványos dolgot hoztak össze. Az egyes elemek létezésére adott magyarázatok is ötletesek voltak szerintem, nem túl elrugaszkodottak ugyan, inkább szépen belesimultak a történetbe.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján