Kicsinyítés (2017) 163

Downsizing
135' · amerikai · sci-fi, dráma, szatíra 12

0 díj · 2 jelölés

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a… [tovább]

magyar

Képek 19

Szereposztás

Matt DamonPaul Safranek
Kristen WiigAudrey Safranek
Christoph WaltzDusan
Hong ChauNgoc Lan Tran
Jason SudeikisDave Johnson
Neil Patrick HarrisJeff Lonowski
Rolf LassgårdDr. Jorgen Asbjørnsen
Ingjerd EgebergAnne-Helene Asbjørnsen
Udo KierKonrad
Søren PilmarkDr. Andreas Jacobsen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez féluton kisiklott. De nagyon. Az eleje még eléggé jól kezdődött, de azután jött a menthetetlen kisiklás, és csak egysíku vontatott, unalmas film lett belőle. Aztán még rá pakolták a világvége hangulatát is, még az a vietnámi csaj sem dobott rajta, semmit, azon kívül, hogy ugráltatta Pault. De az jó volt mikor spoiler Lehet, hogy ő döntött a legjobban. De amúgy jó ötlet volt, csak a megvalósítás bukott meg.

balika88

Sajnos valóban gyenge lett… és az hogy ezt a filmet egy alapvetően jó kiinduló szituációból hozták ki, még szomorúbb…
Igazából azt sem lehet tudni hogy ez miről is akart szólni! :D Az első órában kaptunk 1 jókora csavart spoiler Ez után viszont teljesen kisiklott a film… először a spoiler utána meg a spoiler került a középpontba… mindezt eléggé céltalanul vezetgetve előre… így eléggé soknak tűnik a több mint 2 órás játékidő..
Nem igazán tudom ajánlani senkinek, többé én sem nézem meg..

Little_Monster 

Biztos az a baj, hogy nem szeretem Matt Damont. Nem, tőlem független a baj, és ez nem más, mint hogy remek volt az ötlet és elképesztően unalmas a kivitelezés.

1 hozzászólás
risingsun

A film nagyon komoly és fontos problémáról (túlnépesedés) beszél meglehetősen könnyed és szórakoztató hangnemben (kicsinyítés). Egyedül talán csak a helyes arányok megtalálásával volt a probléma. Vígjátéknak helyenként túlságosan komor, elgondolkodtató filmnek meg túlságosan laza. Arra viszont kiválóan alkalmas, hogy legalább elgondolkodjunk ezen a valóban égető problémán.
Hiányoltam, hogy a 'kicsik' és 'nagyok' világát nem ütköztették, vegyítették össze elégszer. Sok poén vagy elgondolkodtató/tanulságos helyzet maradt így kiaknázatlanul.
A színészek közül Christoph Waltz játékát emelném ki. Zseniálisan hozta a bunkó, laza, gazdag szomszéd szerepét. :)
Összességében tehát nem rossz, de inkább csak az az egyszer nézős fajta.

engiee

Azért adtam rá 7 csillagot, mert bár az ötlet nekem nagyon tetszik, szerintem sokkal többet is kihozhattak volna a történetből. Sok dolog nyitott maradt a végére és nagyon sok olyan dolog volt, amit bemutathattak volna még a lekicsinyített világból, de nem tették és emiatt kicsit csalódtam. Én arra számítottam, hogy lesz majd valami eksön, de sajna nem nagyon volt benne izgalom, így aki arra vágyik, szintén csalódni fog picit. Ez egy nyugodtabb hangvételű, lassú folyású történet egy apró csavarral a film utolsó 20 percében. Mivel nagyon érzelmes típus vagyok, volt benne egy rész, amit megkönnyeztem, de egyébként sokkal több érzelmet is kihozhatott volna belőlem, ha valahogy máshogy csinálják. Humor is volt benne, de néha nagyon indokolatlan helyeken, kicsit erőltetettnek éreztem, ennek ellenére mégis felnevettem egy-kettőn :) A színészek nem voltak rosszak, de nem adnék nekik sem 10 csillagot. Nem tudom, nekem ez a film egy langyos húslevesre emlékeztet. Szereted és megeszed, de tudod, hogy melegen jobb lenne. :D

Mr_White 

Nem volt ez olyan rossz, mint azt sokan mondják. Ez egy olyan alapötlet, amiből százfelé lehetne elindulni. Emiatt aztán nem csoda, hogy sokaknak hiányérzetük van, mindenki a maga filmjét szeretné látni. Én is jobban szerettem volna, ha inkább a társadalmi hatásokat járja körbe, ahogy elindult. Kissé széteső lett a történet a végére, de nem reménytelen film.

Faythe

Hogy lehet valami ennyire unalmas? Úgy éreztem hogy sehová se tart a történet…

Osli75 

Sokkal többet is kihozhattak volna a sztoriból és van pár dolog ami nagyon logikátlan, de az alapötlet tetszik. Úgy értem, hogy a készítők nem tudtak eldönteni miről szóljon a film, és túl sok dologba kaptak bele, így érthető, hogy ilyen hosszúra nyúlt a film. Érthetetlen viszont, hogy a vége még így is lezáratlan maradt. Az a vége, hogy nincs vége… sajnálom, lehetett volna sokkal jobb is.

Negative_Singularity 

Nem volt ez rossz ötlet, csak a cselekményszál volt témaidegen. Az, ami a főszálban történt, a valós "nagy"világban is megtörténhetett volna, főleg azért, mert reális képet festett a valóságról. Kár volt erre elpazarolni ezt a kicsinyítős ötletet. Szeretek egy filmről hosszasan értekezni, de jelen esetben pusztán ez a gondolat fogant meg bennem a nézése közben. Meg az, hogy tényleg kár érte.
De azért egyszer megnézhető, érdekes felfogása van a filmnek, amit érdemes átélni, majd utána könnyű szívvel elengedni.

julcseee

Ez most nem igazán jött át, jó az alapotlet de valahogy a végére unalmassa vált az egész :(


Népszerű idézetek

Londonna 

Imádlak Paul, de vicces egy ürge vagy, egyem a zúzádat!

Londonna 

– Szereti a pillangókat? Pillangók !
– Igen, én szeret nagyon.

Londonna 

– Én is segíteni akarok!
– Rendben, ha segíteni akarsz, tedd azt, amit én: adjál nekik spermamintát!
– Én is adtam! Sokkal kellemesebb segítség…

Londonna 

Nézd Ngoc Lan, pillangók! Kom-bom! Kombom!

Skadi 

Dusan: Najó, néha talán egy kicsit nagy segg vagyok, de a világnak szüksége van seggekre is, különben hol menne ki a szar?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján