Kicsinyítés (2017) 77

Downsizing
135' · amerikai · sci-fi, dráma, szatíra 12

0 díj · 2 jelölés

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre?
A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek.
Az emberek lassan rájönnek, mennyivel… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Matt DamonPaul Safranek
Neil Patrick HarrisJeff Lonowski
Jason SudeikisDave Johnson
Kristen WiigAudrey Safranek
Christoph WaltzDusan
Hong ChauNgoc Lan Tran
Rolf LassgårdDr. Jorgen Asbjørnsen
Ingjerd EgebergAnne-Helene Asbjørnsen
Udo KierKonrad
Søren PilmarkDr. Andreas Jacobsen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

balika88

Sajnos valóban gyenge lett… és az hogy ezt a filmet egy alapvetően jó kiinduló szituációból hozták ki, még szomorúbb…
Igazából azt sem lehet tudni hogy ez miről is akart szólni! :D Az első órában kaptunk 1 jókora csavart spoiler Ez után viszont teljesen kisiklott a film… először a spoiler utána meg a spoiler került a középpontba… mindezt eléggé céltalanul vezetgetve előre… így eléggé soknak tűnik a több mint 2 órás játékidő..
Nem igazán tudom ajánlani senkinek, többé én sem nézem meg..

engiee

Azért adtam rá 7 csillagot, mert bár az ötlet nekem nagyon tetszik, szerintem sokkal többet is kihozhattak volna a történetből. Sok dolog nyitott maradt a végére és nagyon sok olyan dolog volt, amit bemutathattak volna még a lekicsinyített világból, de nem tették és emiatt kicsit csalódtam. Én arra számítottam, hogy lesz majd valami eksön, de sajna nem nagyon volt benne izgalom, így aki arra vágyik, szintén csalódni fog picit. Ez egy nyugodtabb hangvételű, lassú folyású történet egy apró csavarral a film utolsó 20 percében. Mivel nagyon érzelmes típus vagyok, volt benne egy rész, amit megkönnyeztem, de egyébként sokkal több érzelmet is kihozhatott volna belőlem, ha valahogy máshogy csinálják. Humor is volt benne, de néha nagyon indokolatlan helyeken, kicsit erőltetettnek éreztem, ennek ellenére mégis felnevettem egy-kettőn :) A színészek nem voltak rosszak, de nem adnék nekik sem 10 csillagot. Nem tudom, nekem ez a film egy langyos húslevesre emlékeztet. Szereted és megeszed, de tudod, hogy melegen jobb lenne. :D

risingsun

A film nagyon komoly és fontos problémáról (túlnépesedés) beszél meglehetősen könnyed és szórakoztató hangnemben (kicsinyítés). Egyedül talán csak a helyes arányok megtalálásával volt a probléma. Vígjátéknak helyenként túlságosan komor, elgondolkodtató filmnek meg túlságosan laza. Arra viszont kiválóan alkalmas, hogy legalább elgondolkodjunk ezen a valóban égető problémán.
Hiányoltam, hogy a 'kicsik' és 'nagyok' világát nem ütköztették, vegyítették össze elégszer. Sok poén vagy elgondolkodtató/tanulságos helyzet maradt így kiaknázatlanul.
A színészek közül Christoph Waltz játékát emelném ki. Zseniálisan hozta a bunkó, laza, gazdag szomszéd szerepét. :)
Összességében tehát nem rossz, de inkább csak az az egyszer nézős fajta.

Faythe

Hogy lehet valami ennyire unalmas? Úgy éreztem hogy sehová se tart a történet…

Mr_White 

Nem volt ez olyan rossz, mint azt sokan mondják. Ez egy olyan alapötlet, amiből százfelé lehetne elindulni. Emiatt aztán nem csoda, hogy sokaknak hiányérzetük van, mindenki a maga filmjét szeretné látni. Én is jobban szerettem volna, ha inkább a társadalmi hatásokat járja körbe, ahogy elindult. Kissé széteső lett a történet a végére, de nem reménytelen film.

Zajec_Sternenkind 

Nem volt ez rossz ötlet, csak a cselekményszál volt témaidegen. Az, ami a főszálban történt, a valós "nagy"világban is megtörténhetett volna, főleg azért, mert reális képet festett a valóságról. Kár volt erre elpazarolni ezt a kicsinyítős ötletet. Szeretek egy filmről hosszasan értekezni, de jelen esetben pusztán ez a gondolat fogant meg bennem a nézése közben. Meg az, hogy tényleg kár érte.
De azért egyszer megnézhető, érdekes felfogása van a filmnek, amit érdemes átélni, majd utána könnyű szívvel elengedni.

fazsom01

Ahogy már sokan mondták.
Jó ötlet, rossz film.

Marcsi0603 

Komolyan, ennyi jó ötlet és ilyen semmilyen megvalósítás… Ha ez lett a vége, és a tanulság, mégis mi értelme volt lekicsinyíteni a szereplőket? Bármilyen közegben eljátszhatták volna…

1 hozzászólás
rhysciar 

Elkezdtem nézni, de 50 perc után abbahagytam, mert egyszerűen csak unalmas, és sajnos az istenért nem tudtam, hogy most akkor ez dráma lesz vagy vígjáték. Pedig marha jól kezdett, csak aztán ellaposodott. :(

otaksa

Vígjátékra számítottam, és nem azt kaptam. Nem volt ez rossz, csak nem sok benne a poén :-D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján