Kicsinyítés (2017) 37

Downsizing
135' · amerikai · sci-fi, dráma, szatíra 12

0 díj · 2 jelölés

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre?
A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek.
Az emberek lassan rájönnek, mennyivel… [tovább]

magyar

Képek 7

Szereposztás

Matt DamonPaul Safranek
Neil Patrick HarrisJeff Lonowski
Jason SudeikisDave Johnson
Kristen WiigAudrey Safranek
Christoph WaltzDusan
Hong ChauNgoc Lan Tran
Rolf LassgårdDr. Jorgen Asbjørnsen
Ingjerd EgebergAnne-Helene Asbjørnsen
Udo KierKonrad
Søren PilmarkDr. Andreas Jacobsen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

engiee

Azért adtam rá 7 csillagot, mert bár az ötlet nekem nagyon tetszik, szerintem sokkal többet is kihozhattak volna a történetből. Sok dolog nyitott maradt a végére és nagyon sok olyan dolog volt, amit bemutathattak volna még a lekicsinyített világból, de nem tették és emiatt kicsit csalódtam. Én arra számítottam, hogy lesz majd valami eksön, de sajna nem nagyon volt benne izgalom, így aki arra vágyik, szintén csalódni fog picit. Ez egy nyugodtabb hangvételű, lassú folyású történet egy apró csavarral a film utolsó 20 percében. Mivel nagyon érzelmes típus vagyok, volt benne egy rész, amit megkönnyeztem, de egyébként sokkal több érzelmet is kihozhatott volna belőlem, ha valahogy máshogy csinálják. Humor is volt benne, de néha nagyon indokolatlan helyeken, kicsit erőltetettnek éreztem, ennek ellenére mégis felnevettem egy-kettőn :) A színészek nem voltak rosszak, de nem adnék nekik sem 10 csillagot. Nem tudom, nekem ez a film egy langyos húslevesre emlékeztet. Szereted és megeszed, de tudod, hogy melegen jobb lenne. :D

risingsun

A film nagyon komoly és fontos problémáról (túlnépesedés) beszél meglehetősen könnyed és szórakoztató hangnemben (kicsinyítés). Egyedül talán csak a helyes arányok megtalálásával volt a probléma. Vígjátéknak helyenként túlságosan komor, elgondolkodtató filmnek meg túlságosan laza. Arra viszont kiválóan alkalmas, hogy legalább elgondolkodjunk ezen a valóban égető problémán.
Hiányoltam, hogy a 'kicsik' és 'nagyok' világát nem ütköztették, vegyítették össze elégszer. Sok poén vagy elgondolkodtató/tanulságos helyzet maradt így kiaknázatlanul.
A színészek közül Christoph Waltz játékát emelném ki. Zseniálisan hozta a bunkó, laza, gazdag szomszéd szerepét. :)
Összességében tehát nem rossz, de inkább csak az az egyszer nézős fajta.

Faythe

Hogy lehet valami ennyire unalmas? Úgy éreztem hogy sehová se tart a történet…

rhysciar 

Elkezdtem nézni, de 50 perc után abbahagytam, mert egyszerűen csak unalmas, és sajnos az istenért nem tudtam, hogy most akkor ez dráma lesz vagy vígjáték. Pedig marha jól kezdett, csak aztán ellaposodott. :(

Marcsi0603 

Komolyan, ennyi jó ötlet és ilyen semmilyen megvalósítás… Ha ez lett a vége, és a tanulság, mégis mi értelme volt lekicsinyíteni a szereplőket? Bármilyen közegben eljátszhatták volna…

1 hozzászólás
Lex 

57 percnél feladtam. Ezt a szart, de komolyan. Pedig egész jól indult, de aztán egyre hollywoodisabb lett, aztán jött az a gyomorforgató átalakítási procedúra (az a ding a végén, mint ha csak a mikró végzett volna és tök gusztustalan volt, ahogy fellapátolták őket), majd a borzalmas dögunalom következett. Egyszerűen nem bírtam tovább.

zeana 

Egy szó jut eszembe erről a filmről: pocsék.

Rocska1989

Azt hittem, hogy egy közepesen uncsi filmet kapok majd az előzetes alapján, ezzel szemben egy igencsak elgondolkodtató témát feszeget. Nagyon tetszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján