Ki nevet a végén (2009) 21

Funny People
146' · amerikai · vígjáték

George Simmons az egyik legmenőbb stand-up komikus Los Angelesben. Sikerei csúcsán van, amikor megtudja, hogy halálos beteg. Az orvosok szerint egy éve sincs hátra. Az egyik fellépése alkalmával felfigyel egy küszködő szakmabelire. Ira felkelti az érdeklődését, és felfogadja személyi… [tovább]

angol

Szereposztás

Adam SandlerGeorge Simmons
Eric BanaClarke
Seth RogenIra Wright
Leslie MannLaura
EminemEminem
Maude ApatowMable
Aubrey PlazaDaisy Danby
Jason SchwartzmanMark Taylor Jackson
Iris ApatowIngrid
Jonah HillLeo Koenig

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

sgtGiggsy 

Halálosan unalmas, és cseppet sem vicces film, ráadásul iszonyatosan hosszú is. Drámának gyenge, a karakterek nem szimpatikusak egyszerűen semmi nincs benne, ami miatt megérné végigszenvedni azt a KÉT ÉS FÉL ÓRÁT, ameddig húzzák-vonják az eseményeket.

zuna19

Ne, ne, ne!!! Csak ezt a filmet ne kelljen többet látnom.

Valcsa

Én próbáltam, tényleg igazán próbáltam rájönni, hogy mi lehet olyan vicces ebben a filmben, vagy egyáltalán ki szerint vicces ez, és mégis melyik bolygón, de még kétszeri végigszenvedés árán sem sikerült rájönnöm… Pedig Adam Sandler garancia szokott lenni a jó filmre (egy-két botlásától eltekintve), de ez most… Szörnyű volt.
Már a kezdés is elég gagyi volt (bár azért tök érdekes, hogy előbányásztak valami régi felvételt Sandler fiatalkorából). Aztán ugye bejött a cselekménybe ez a „betegség”-szál, ami egyébként érdekes is lehetett volna, ha normálisan dolgozzák ki. Mert ebből bizony egész jó filmet kerekíthettek volna, ilyen alapsztorival, de nem, nem így történt… Mert miért is…
A film üzenetét (mert hogy az van neki) úgy is felfoghatjuk, hogy ne felejtsünk el élni, mert a betegség és a halál bizony nem válogat, bárkinél beüthet a mennykő.
Kedvenc szereplő: Ira. Bármilyen bárgyú és néha töketlen is, mégis ő a filmben a legrokonszenvesebb egyén. :)
Akit nem kedveltem: Daisy. spoiler
Ami nem tetszett: ezek a stand up-osok a filmben… Komolyan, ki az, aki ezen nevetni tud? Borzalmas mindegyik. Simán lesöpörnék a pályáról őket a mi magyar stand up-osaink (akárki akármit is mond rájuk).
Azt sem nagyon tudtam megérteni, hogy mi értelme volt Eminem vendégszereplésének… :/
A színészek egyébként rendben vannak, ilyen szereplőgárdával egy szuper filmet kellett volna összehozniuk. Adam Sandler ugye amúgy is nagy kedvenc, szóval miatta nagy elvárásokkal fogtam hozzá a filmnézéshez. Seth Rogen és Jonah Hill szintén tehetséges vígjátékszínészek (bár összességében a filmjeikért nem rajongok, legalábbis amikben eddig játszottak…). A Laurát alakító Leslie Mann pedig „Az őserdő hősé”-ből volt ismerős. :)
Hát, nekem ez nagyon kevés volt, ti inkább ne pazaroljatok el több mint 2 órát erre az életetekből… :/ (talány, hogy miért nyújtották el ennyire… még a fele is sok lett volna…)

Ewe

Néhány vicc egész jó, de olyan erőltetett feelingje van az egész filmnek. A színészekkel nincs baj, de láttam már sokkal kevésbé zavarba ejtően rossz filmet is.

Dániel_H 

Az Apatow-filmek közül talán ez a „legemberibb”, a legjobb üzenettel bíró.
Persze ebben is van sok altesti humor, de az csak a körítés, hogy ne csalódjon az az ember se, aki más Rogen és Sandler filmhez szokott. Sokkal több kérdés van múltbéli döntésről vagy hibákról. Nem egy véresen komoly valami, de azért na.
Plusz pont: jó zenék és sok a stand-upos, vagy más híresség egy-egy szerep/cameo erejéig.

Kontra_Judit 

Kissé nyugis és lassú film. Lefárasztott. Idegesített az örökös káromkodás: fasz, faszom, lecumizza, farkam, kis vaskos, köcsög, kivered, faszszopók stb.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján