Hivatali titkok (2019) 86

Official Secrets
112' · amerikai · dráma, életrajzi, thriller 15

Semmi nem veszélyesebb az igazságnál: Katharine Gun, a brit titkosszolgálat munkatársa egy nap nehéz döntést hoz: szigorúan bizalmas információt juttat el a sajtónak egy amerikai-brit kémakcióról, amelynek célja, hogy megszerezzék az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását a 2003-as iraki… [tovább]

angol
angol

Képek 4

Szereposztás

Keira KnightleyKatharine Gun
Matt SmithMartin Bright
Matthew GoodePeter Beaumont
Ralph FiennesBen Emmerson
Indira VarmaShami Chakrabarti
Conleth HillRoger Alton
Rhys IfansEd Vulliamy
Jack FarthingAndy Dumfries
Adam BakriYasar Gun
Jeremy NorthamKen Macdonald

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Izgalmas politikai film volt, az iraki háború kirobbanásáról.
Érdekes volt belelátni a hírszerzés dolgaiba és hogy milyen következménnyel járhat egy kiszivárogtatás.

L_Reggie 

Kicsit száraz és monoton volt az elmondása a történetnek, de ha téged is érdekelnek az ilyen témák, (mint engem) akkor érdemes megnézni. Keira Knightley-t nem igazán szeretem, de itt még egész tisztes munkát végzett. A film jól bemutatta hogy a „felsőbb hatalmak” mennyi kérdésben döntenek, az egyszerű emberek tudta nélkül, vagy éppen azok befolyásolásával. Lehallgatnak, nyomoznak, és háborúkat indítanak el nyomós ok nélkül. Katharine Gun egy porszem a gépezetben, de megtette amit tudott, és ez becsülendő. A film végénél a csavar pedig ütött, nem vártam, de ez is bizonyítja hogy a politika tele van sunnyogással.
spoiler

Pandalány

Egy izgalmas, összetett történet, ahol minden mozzanatra nagyon kell figyelni.
Akit érdekel a film, javaslom, hogy előbb olvassa el a könyvet, mert így sokkal érthetőbb lesz minden. Nekem sokat segített legalábbis.
A színészek nagyon jól játszanak, Keira is zseniális. :)

tengermadár

Őszintén nem értem ezt a sok lepontozást, engem végig lekötött a film.
Jó volt látni a sok ismerős arcot (hello Matt Smith, hello Matthew Goode, hello többiek!).

S_Bíborka 

Sokkoló. Hihetetlen. Nem tudja az ember felfogni milyen lehet kereszttűzben élni. Akár fizikailag akár lelkileg. Nem azt mondom hogy ez a film Oscart érdemel de mindenképpen ajánlom. Kötelező mert az emberek a valódi arcuk megmutatása nélkül nem is emberek. Ez a nő megmutatta hogy egy kritikus helyzetben is megállja a helyét, és valljuk be ezt nagyon kevesen csinálnánk utána. Példát mutatott mindenkinek, aki valaha is kételkedett az emberségben.
Mellesleg megjegyezném, hogy Matthew Goode rövid hajjal nagyon fura.

balagesh 

Nagyon logikusan, lecsupaszítva mesélt el egy valószínűleg sokkal bonyolultabb hátterű történetet. A főszereplő fejében mindig tiszta volt minden (fekete-fehér), semmi zavarosság, kétkedés. A cél tehát sokkal inkább a megértetés, mintsem egy lélektani helyzet elemzése. A vázlatosság tehát sokat levont volna, ám a minden ponton kiváló és jól megválasztott színészektől jó kis film lett ez.
Micsoda mondatok vannak benne (ennek manapság különös csengése van): „Mit képzel, ki ő, hogy aláássa egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök stratégiai célkitűzéseit?!” – nyomatékosítják, demokratikusan megválasztott személyek demokratikus cselekedetekre választattak meg.
Ralph Fiennes kiváló alakítást nyújt. Ezek a különc, intelligens, meghasonlott figurák nagyon mennek neki. Az újságírósrác (Matt Smith) fura testbeszéde volt még annyira egyedi, hogy feltűnjön.

timite

Nekem nagyon tetszett, végig lekötötte a figyelmem, pedig mostanában hajlamos vagyok elaludni unalmas filmeken. Ez nem bizonyult annak. Ennél jobbnak nem is tudnám elképzelni a téma feldolgozását.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján