Hegylakó (Hegylakó 1.) (1986) 121

Highlander
112' · amerikai, angol · kaland, fantasy 16

Connor MacLeod 1518-ban, a skót felföldön látta meg a napvilágot. Ahogy férfivá érett, a szomszéd klánnal vívott első csata során halálos sebet kapott – s csodák csodája, mégis életben marad. Egy spanyol kalandor, Ramirez veszi pártfogásába, s Connor tőle tudja meg a nagy titkot: mindketten a… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Christopher LambertConnor MacLeod
Sean ConneryJuan Ramirez
Clancy BrownKurgan
Roxanne HartBrenda Wyatt
Beatie EdneyHeather MacLeod
Alan NorthFrank Moran hadnagy
Jon PolitoWalter Bedsoe nyomozó
Sheila GishRachel Ellenstein
Hugh QuarshieSunda Kastagir
Christopher MalcolmKirk Matunas

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Röfipingvin

Ha valaki megkérdezi, hogy melyik a kedvenc zenekarom a válaszom mindig ugyanaz: a Queen. Már három évesen őket hallgattam Apának hála. Aztán egyszer csak az otthoni VHS-ek közt találtam egy filmet. És megnéztem. És ismertem az összes betétdalt. Aztán megnéztem újra és rájöttem, hogy ez egy izgalmas sorozat, ráadásul Sean Connery is játszik benne… Aztán megnéztem még párszor, és persze nem egy tökéletes alkotás a tökéletes szereplőkkel, de jó kis történet, remek zenékkel.
Ha véletlenül elkapom a tévében, valahogy sosem akaródzik ellőni…

Zakuro 

Szkeptikusan álltam neki és a film eleje nem is igazán nyűgözött le (magamban már megfogalmaztam egy jó kis lehúzó kritikát). Aztán ahogy halad előre, kezd összeállni és egyszer csak azon kaptam magam, hogy kimondottan élvezem. Igaz, időnként azért voltak olyan szövegek és megoldások, amikre meresztettem a szemem és elgondolkodtam, ezt mégis hogy a fenébe gondolhatták komolyan?
A női szereplők jó része olyan idegesítő lett, hogy nem bántam volna, ha őket hányják kardélre (éljen a jóindulat!).
Christopher Lambert mellesleg igen jóképű (főleg hosszabb hajjal), és azt hiszem, ez volt az oka annak, hogy ő kapta a főszerepet. Nem láttam másban, szóval egy film alapján nem akarom rossz színésznek titulálni, de itt talált egy arckifejezést és az annyira megtetszett neki, hogy végig kitartott mellette.
Amúgy: én ennek a filmnek úgy ültem neki, hogy semmit nem tudtam róla, azt se, miről szól. Mikor még a film elején a gót lovag közli, hogy megöli a főhőst, kapásból arra gondoltam: Ugyan már, grufti, nem tudod megölni, ő a főszereplő! :D Sikerült beletenyerelnem a lényegbe (habár nem ezért nem tud meghalni, de ez most lényegtelen).
Mit mondhatnék még? Jó a zene – igaz, a Queen mindig jó.

moordavid82

Egy remek fantasy-akció keverék aminek külön bája, hogy akkor készült el amikor, vagyis benne van minden ami miatt szerettük a 80-as éveket. Az egyik legnagyobb erénye a filmnek, ami a mostani „minimum trilógia lesz belőle” mániával különösen szembeötlő: ez egy, kerek egész történet. Egy film, lezárással. A folytatásokat inkább hagyjuk, minden egyes szereplő és alkotó már töredelmesen bevallották, hogy 1986 óta minden, ami Hegylakó címmel kikerült a kezeik közül pusztán a pénz miatt született.

Szóval Hegylakó címen csak ezt az egy filmet nézzétek. Nagyon szeretem film, de kiált egy jobban átgondolt remake után.

1 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Clancy Brown az egyik kedvenc antagonista színészem. A Carnivále-ban is cefetül jól alakította a gonosz papot, de azért itt is eléggé vitte a prímet. Már miatta megérte megnézni a filmet. :)

Hippoforaccus 

Brutálisan jó gonosz karakter spoiler, élvezhető történet, jó színészek és a Queen. Ennyi elég is egy kultuszfilm kialakulásához.

carragher 

A hegylakó filmek közül az első a legjobb is nem is értem miért csak 8-ast adtam rá miközben az össze többi rosszabb ennél. Talán csak azért mert felkészítési folyamat kicsit hosszú volt vagy néha kicsit sok volt már a gonosznak a játéka.

piciszusz 

Szintén skóciás kihívás miatt néztem meg. A sorozat rémlett, szerintem ezt még nem láttam, de lehet hagyni kellett volna így :D Én elhiszem, hogy anno ez jó film lehetett, de nekem ez most nagyon 80-as évek volt :D

LoneWolf

Christopher Lambert ugyan nem egy nagy színész és mimikája sincs sok, azonban Sir Sean Connery remekül ellensúlyozta amatőr színésztársát és az akkoriban különlegességnek számító történet, az utánozhatatlan hangulat, a szépen megkoreografált harcjelenetek, illetve legfőképp a Queen eget rengető dallamai emelték ezt a filmet az örök-érvényű darabok közé.

Lulu23 

A Hegylakó világát a sorozaton keresztül ismertem és szerettem meg és azok után egy kicsit csalódás volt ez a film. Maga az alapgondolat szerintem baromi izgalmas, ahogy a halhatatlanok köztünk élnek és gyűjtik az életenergiát, csak pont az a rész tetszett legjobban, ami a sorozatban átjött, itt pedig nem annyira, hogy a több száz évet hasznosan is eltölthetik és egyre kulturáltabbakká válhatnak. Itt valahogy olyan üresek maradtak a karakterek. Connery alakításában még láttam egy kis fantáziát, azzal csak annyi volt a bajom, hogy nem kapott elég műsoridőt a részletes bemutatásra. Szerintem túl nagy hangsúlyt kaptak a keménykedő csatajelenetek a filmben és keveset az emberi-lelki fejlődés. Talán a jól megírt dramaturgiát hiányolom. Egyébként egyszer jó, megalapozni az általános műveltséget a témában, de nem mondanám kihagyhatatlan alkotásnak.

Fainthoar

Imádom, hogy a műfaji besorolása kultfilm, ami általában annyit tesz, hogy szupergagyi bír lenni, de illik szeretni. Jelentem, én imádtam ezt a filmet, a 7. percben beleszerettem, amikor (spoiler!) főhősünk ellenfele hátraszaltókkal közlekedik, aztán jön egy epikusnak épp nem mondható párbaj egy mélygarázsban, aminek a végén stílszerűen elgurul a képernyő előtt egy dísztárcsa. Mi ez, ha nem epikség?
Christopher Lambert tényleg nem egy mimikai zseni, de nekem teljesen rendben volt a szerepben, pláne, hogy néha a humorát is igyekezett megcsillogtatni, pont olyan pillanatokban, amikor teljesen váratlanul és oda nem illően jött a dolog. :D
Amúgy a történet maga nagyon adja, és bár nyilván mai szemmel sokkal látványosabb megoldásokhoz van szokva az ember, ebben a filmben mégis van valami, amit rettenet sok hasonló műfajú, friss filmből hiányolok: itt hitelesen telik az idő, a karaktereknek volt lehetőségük személyiséget növeszteni, és valahogy sikerült olyan párbeszédeket is összerakni nekik, amik kerekké teszik a jellemeket. Respect. Ó, és ne felejtsük Gerry Fisher munkáját, szerintem nagyon szokatlan megoldásai is vannak (az elguruló dísztárcsán felül), amik nagyon tetszettek.
Ja, és hát igen, amitől igazán kult lesz ez a film, az a Queen. A zene mindent visz. Na jó, meg a szaltók.


Népszerű idézetek

Zakuro 

Kurgan: I have something to say: it's better burn out, than to fade away.

Zakuro 

Heather: Sohase tudtam megérteni…
Connor: Mit?
Heather: Hogy miért maradtál velem.
Connor: Mert ugyanúgy szeretlek, mint az első napon, amikor megláttalak.


Folytatása

Összehasonlítás

Hegylakó


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján