Hagane no Renkinjutsushi (2017) 35

Fullmetal Alchemist · 鋼の錬金術師
133' · japán · akció, kaland, dráma, fantasy, rejtély 12

„Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy ne kelljen adnia valamit cserébe. Amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk. Ez az egyenértékűség elve, az alkímia legfőbb alapszabálya”. Edward és Alphonse Elric megtapasztalhatták, hogy az egyenértékűség elve milyen kegyetlen is tud… [tovább]

japán
japán · angol
japán
japán

Képek 25

Szereposztás

Yamada RyosukeEdward Elric
Honda TsubasaWinry Rockbell
Dean FujiokaRoy Mustang
Sato RyutaMaes Hughes
Renbutsu MisakoRiza Hawkeye
Oizumi YoShou Tucker
Ishimura KenjiroCornello
Matsuyuki YasukoLust
Uchiyama ShinjiGluttony
Hongo KanataEnvy

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Andro 

Jelentem, a film megnézve és abszolút nem csalódtam. Tudtam, hogy sok mindent változtattak a mangához képest, de egyáltalán nem volt zavaró. A fő karakterek, konfliktusokat megtartották, ami pozitívum. És bár volt némi ugrálás a mangához képest, de ez nem ment a történet rovására. A színészek nagyon odatették magukat – Yamada Ryosuke tökéletes Edet mutatott nekünk –, a történet pergő volt, egyszerre vicces, izgalmas és szomorú. Én még mindig a hatása alatt vagyok. A látvány gyönyörű, a CGI-ra nem lehet panasz (kivéve a fehér izéket, de ők az animében sem voltak túl szépek). Alt remekül meganimálták, a zene is szuper volt. És milyen gyönyörű helyeken forgatták a filmet. Ah! El akarok menni oda!

Szóval, engem meggyőzött a film, és bátran megnézheti az is, aki nem ismeri sem a mangát, sem az animét. Egyébként érdemes a végefőcím utáni pici jelenetet is megnézni, mert ezek szerint valóban jön a második film valamikor. Természetesen megértem, akinek nem lesz jó véleménye a filmről, hiszen egy mangát nem lehet egy az egyben átültetni egy élőszereplős filmbe. Viszont nem vitték végig a 27 kötetet, így van még mit várnunk, hiszen a fő konfliktus nem oldódott meg.

Nálam 10/10-re vizsgázott a film. Egyszerűen nem tudom levinni az értékelést, akármennyire is akarnám. Persze vannak hibái a filmnek, találnék is, ha akarnék, de… akkor sem tudom leértékelni. Másfél évig vártam rá, és maximálisan megérte. :)

2 hozzászólás
Shad 

Én ezt kifejezetten élveztem:) mivel az animéből bár sok részt láttam, az összeset nem , így nem lenne jogos kritizálni:) Látványos volt, azért a fő szálat is próbálták tartani:) Itt inkább az érzelmi oldalára összpontosítottak, nem annyira az alkímiára :) Talán pont ezt hiányoltam. Igazán látványos harc csak az elején volt (ezeket viszont már láttuk az előzetesekben) és kb a legvégéig ez így is maradt, de ott sem annyira Ed vetette be magát, hanem Mustang :) Én, mint laikus ezt az egyetlen dolgot tudom „felróni” ennek a filmnek:)

4 hozzászólás
robnor 

Az animéből láttam pár részt, de elég régen, úgyhogy nem sok minden maradt meg belőle, a karakterek azért megvoltak. Szóval a lényeg, hogy a cselekmény nekem tökre az újdonság erejével hatott. Mondhatjuk, hogy szórakoztató film, szép jelmezekkel és jó színészekkel, sok minden van belesűrítve és emiatt talán nem tudott annyira az érzelmekre hatni.. A történetre talán ráfért volna egy jobb vágás is.

Kemiviki 

Nagyon meglepett pozitív értelemben. Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Korrekt adaptáció lett, számomra apróbb hibákkal.
Tudom, ebbe a kicsit több mint 2 órába nem lehet mindent szépen kibontani, de így sok érzelem az anime ismerete nélkül egyáltalán nem érezhető át. Sok halálnál is, meghalt kész oké. Holott az animén szó szerint bőgtem azokon a részeken.
Ami még nem tetszett az az Alt szétverős jelenet. Értem, dühős volt Ed, de ez a fajta agresszió szerintem nem illik hozzá.
És a legnagyobb bajom a Winryt játszó színésznővel volt. Engem rettentően idegesített, túljátszotta magát. Ami jól mutat egy 3-5 éves kislány esetében az egy 17-18 év körüli nőnél már rettentően idegesítő…
Ami viszont nagyon tetszett, hogy találtak egy tökéletes Riza Hawkey-t és Huges-t <3 Hihetetlenül jól eltalálták mindkét karaktert! Al meganimálása is rettentően jól sikerült.
Tetszettek a változtatások is, kíváncsi vagyok miként fogják folytatni.
Ui: Remélem Kapzsi benne lesz a kövi részben, ha már az egyik kedvenc homunculusom kinyírták, a nagy kedvenc „gonoszom” meg kimaradt a buliból.

LaBelle 

Nulla elvárással vágtam a filmbe, soha nem érdekelt a live action műfaja, összesen egyetlen élőszereplős adaptációt láttam eddig, és akkor teljesen megbizonyosodtam afelől, hogy ez nem is nekem való. Viszont a FMA nagyon kedves a szívemnek, és őszintén kíváncsi voltam, vajon mi sül ki ebből a filmből.
Adaptációk esetén nehéz elvonatkoztatni az eredeti műtől. Ebben az esetben szerintem jól sikerült a forgatókönyv, ügyesen szelektáltak, hogy mit tegyenek a filmbe, illetve hogyan írják át a sztorit, hogy meglegyen a koherencia. Sajnos az a sokrétűség, ami annyira megfogott az animében és a mangában, itt nem köszön vissza. Tény, hogy egy filmbe nem lehet x epizódnyi élményt sűríteni, úgyhogy ezt nem rovom fel a filmnek, viszont így csak egy közepes kalandfilm lett az egészből. A színészek alakítására nem lehet panasz, de a vágás nagyon nem tetszett. A zenére néha nem tudtam mit mondani, annyira nem éreztem illőnek bizonyos jelenetekben.
Kíváncsi leszek, lesz-e folytatás – a szövegezésből és a post-credit jelenetből ítélve tervben lehet, meg ugye a fő bonyodalom sem nyert még feloldást –, és ha igen, hogyan viszik tovább a történetet.

Rocska1989

Nem rossz, de túl sok mindent sűrítettek bele ebbe a 2 óra 14 percbe, szerintem jobb lett volna, ha 2 vagy 3 filmre bontják.
Ezt nem számítva a karakterek tökéletesek lettek. Hughes mintha tényleg a mangából lépett volna elő, döbbenetes a hasonlóság, Mustang ezredes szintén. CGI sem zavaró mennyiségű, pont annyi, hogy jó legyen. A látványvilág fantasztikusan szép, le a kalappal a forgatási helyszínek előtt.
A történet tartja magát a manga/anime menetéhez, szóval annak, aki olvasta/látta az eredetiket érdemes rászánnia ezt a bő 2 órát.

Popovicsp87 

7,5 csillag a nyolcból. Ez ismét egy jobban sikerült film lett, persze nem hibátlan.
A legnagyobb baj, hogy Edward nem igazán fogott meg, Yamada Ryosuket nem tudtam azonosítani a szerepével.
Al viszont baromi jól nézett ki, nem tudom, hogy mivel csinálták.
Az effektek felemások, egy részük jól néz ki, de a homunculusok és az animált állatok nagyon gázok.
Alkímiából jó lett volna több is, Elricék nem nagyon erőltették meg magukat, a filmben gyakorlatilag falakat emeltek, míg a rendőrség/katonaság csak lángszórózott.
Eléggé nehéz egy sorozatot két órába sűríteni, ezért a szereplők közül nem mindenkire jut elég idő.

kriszmanesz

mindig bajban vagyok, ha egy animéből élőszereplős változatot csinálnak. leginkább azért, mert képtelenség ezt a szerteágazó történetet belezsúfolni 135 percbe. itt is csupán egy apró részletet láthatunk az egészből – rengeteg nyitott kérdéssel. és persze ott a másik probléma… nevezetesen, hogy a készítők annyira meg akarják tartani a már ismert ikonikus karaktereket, hogy az az alakítás kárára megy. egyetlen színész sem képes SD-fejet vágni, akármennyire is igyekszik. néha már túlzóan erőltettnek találom a live action-színészek játékát. persze ettől még élvezhető volt ez a mozi, és Al-t igazán jól összhozták. nyilván lesz folytatása is, kíváncsi vagyok Kapzsi benne lesz-e…

Vatis

Nekem valahogy nem tetszett. Az anime-t szeretem, és sokkal jobban együtt tudtam érezni a szereplőkkel.
Ez a film olyan volt, mint egy ízelítő, ez meg ez van az anime-ban, ha tetszett, tessék, meg lehet nézni.
A látványra nincs panasz, jól megcsinálták, és külön tetszett, hogy egyes szereplőket azonnal felismerhet az ember, nagyon eltalálták a színészeket.
Összességében viszont, bár az nem zavart, hogy a történet másmerre kanyarodott, azért nagyon rövid volt. Olyan jelenetek voltak benne, amik egy ilyen hosszúságú filmből kimaradhattak volna, viszont hiányoztak belőle olyanok, amiket beletehettek volna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján