Gyerekjáték (2019) 43

Child's Play
francia, amerikai, kanadai · horror 18

Minden idők legveszélyesebb gyermekjátéka visszatér. Karen, az egyedülálló anya megajándékozza kisfiát, Andyt egy high-tech Buddi játékbabával. Amivel azonban egyikük sincs tisztában, hogy az öntudatra ébredő szülinapi ajándékot átjárja az elemi gonoszság…

angol
angol
magyar

Szereposztás

Aubrey PlazaKaren Barclay
Brian Tyree HenryMike Norris
David LewisShane
Gabriel BatemanAndy Barclay
Ty ConsiglioPugg
Mark HamillChucky (hang)
Tim MathesonHenry Kaslan
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Szerintem ez irtó aranyos film volt! Mondjuk nem szimpla horror, én odatenném a vígjáték címkét is. Véres, kicsit trancsíros (de szerintem nem olyan durva), és körülbelül köze nincs az eredetihez. Nekem mégis tetszik, mert egyrészt abszolút modern környezetbe helyezi az egész témát (arról nem is beszélve, hogy teljes mértékben idomult a most divatos „gyerekes” horrorokhoz), másrészt pedig kedvelhetőek a karakterek. Chucky mondjuk rondább, mint valaha; elég irreálisnak érzem, hogy gyerekek ezrei akarjanak egy ilyen ocsmányságot az otthonukba. Nekem tetszettek a változtatások; sok minden volt a régiben, amivel nem tudtam megbékélni. Az is piros pont, hogy úgy nyúlt az eredeti, klasszikus és ikonikus filmhez, hogy nem lett önmaga paródiája. Mondjuk azt azért sajnálom, hogy nem eredeti hanggal néztem; kíváncsi lettem volna Mark Hamill alakítására. Aki nagy rettegésre meg belsőségben tocsogó horrorra számít, az más néznivalót keressen, aki viszont szórakozni akar egy jót és a vért is bírja, annak jó szívvel ajánlom. Én remekül szórakoztam rajta.

1 hozzászólás
Filmdoki

Remek remake! Komolyan mondom, piszok jól szórakoztam rajta, pedig igen szkeptikusan álltam a filmhez. A reklámok nem győztek meg, a baba kinézete is furcs volt. Mark Hamill volt a löket ahhoz, hogy valamelyest bizakodó legyek. Erre persze, hogy szinkronosan tudtam csak megnézni. De mindegy. A film ütött, kikapcsolt, szórakoztatott, és kellemesen megidézte egy letűnt kor slasherjeit, úgy, hogy kellően friss is legyen. Na persze nem mutat sok újat, de amire vállalkozik, azt biztos kézzel teljesíti is.
Nagyon jó dolognak találtam, hogy Don Mancini eredeti tervei alapján készítették el a filmet, így kihagyták a fojtogatós és voodoos szálat, helyette megmaradtak a meghibásodó játéknál, ami képes gyilkolni, hogy Andy boldog legyen.
A film pörög, kellően brutális, és egy percre sem veszi magát komolyan. Sőt, kifejezetten humoros. A karakterek szimpatikusak, Chucky pedig hiába ronda, az alkotók mély tisztelettel nyúltak a figurához. Úgy lett felfrissítve a sátáni baba, hogy közben nem egy gyenge másolatnak tűnik, mint Freddy a Rémálom remakeben.
Kellemes csalódás, melyre bátran üljenek be a klasszikus film rajongói!

1 hozzászólás
Horváth_Evelyn 

Hát ez nagyon jópofa volt! A mellettem ülő csaj végig takarta a szemét. :D Láttam, mikor félrefordultam és befogtam a fülem. A korábbi változatokat nem láttam, de kiskoromban féltem emiatt mamám egyik életnagyságú babájától. Olyan volt, mintha követett volna a szemével. Szerintem nem fogok tudni aludni. Amúgy nem volt ijesztő, csak én félek mindentől.

Kiskakukk 

Ez jó volt, hehe… :D
Viszont ezt az ocsmány babát én már az első bekapcsolás után felraktam volna a vaterára. :D

balika88

Sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam.. :-)

Lili_Gombor

Horrorvígjáték. Csöppet sem félelmetes, inkább gagyi, kiszámítható.

Marcsi0603

Nagyon tetszett a sztori ilyesféle megváltoztatása, nekem bejött az új Chucky, néha még sajnáltam is egy cseppet. Jók voltak a gyerekszereplők, és a végéből néztem volna még többet. Remélem, hogy lesz folytatása.

a_girl92 

na oké hát ez megint szr volt………….horror nukuxD gyilkos baba meg gyilkos játékmaci? hm pff :D anno megszerettem vna nézni a moziban, de már egyáltalán nem bánom h nem vettem rá jegyet, csak pénzkidobás lett volna… még a gyilkos baba okés ha ijesztő lett vna xD de ez a gyilkos maci?…nagyon gyenge volt…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján