Frank Herbert: A Dűne gyermekei (2003–2003) 19

Children of Dune
252' · amerikai, német · sci-fi, kaland, dráma, minisorozat
3 rész (epizódhossz: 84')

A messzi jövő világegyetemének legértékesebb anyaga egy különleges fűszer, amelynek hatására hosszabb lesz az élet, kitágul a tudat. Az elixír egyetlen helyen lelhető fel: egy sivár, száraz, sivatagos bolygón, az Arrakis-on. Lakói, a szabad fremenek népe csak dűnének hívja otthonát. Ezen a… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Susan SarandonWensicia Corrino hercegnő
Alec NewmanPaul Atreides / Muad'Dib
Daniela AmaviaAlia Atreides
Alice KrigeLady Jessica Atreides
James McAvoyII. Leto Atreides
Julie CoxIrulan Corrino-Atreides
Steven BerkoffStilgar
Edward AttertonDuncan Idaho
Ian McNeiceVladimir Harkonnen báró
Barbora KodetováChani

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

A kétezres, végigülhetetlen verzió után ez a minisorozat elképesztő felüdülést jelentett. Paul még mindig elképesztő mértékben irritál, és Alec Newman még mindig nem tornázta fel magát a szememben, miután elszúrt egy ilyen karaktert, de mivel viszonylag kevés szerepe volt, lenyelem a keserű pirulát. Alia, aki miatt elképesztően izgultam az előző rész borzalmas színészi alakításai miatt, tökéletes. A színésznő egy az egyben, hibátlanul jelenített meg egy ismételten nagyon bonyolult, nagyon sokrétű figurát, minden tiszteletem neki. Chani lekörözte a nyolcvannégyesben megjelenő színésznőt, amiért ismét le a kalappal. James McAvoy bár jelentősen idősebb, mint amennyi a könyvben Leto volt, de tökéletesen átírták a karaktert, már megvan benne a felnőttkori szarkazmus, és érkeznek tőle az elgondolkodtató megjegyzések is, szerethető főhős, sokkal jobb, mint az apját alakító. A többiek javarészt erős közepest kapnak, senki nem kiemelkedő, a nagy nevek sem, de nem is rontanak a helyzeten, szóval teljesen működőképes az adaptáció. A kellékek viszont borzalmasan idegesítettek. Lehet, hogy kötözködés, de attól a gyűrűtől többször is felment bennem a pumpa. A rendezőnek ajánlom, guglizzon utána, hogy hogy néz ki egy pecsétgyűrű. A szinkron katasztrófa, Julie Cox amúgy sem volt a legjobb Irulan, túl kedvesen ábrázolta a karaktert, de az a tinilány hang pedig különösen fülsértő volt.
Végül, de nem utolsósorban pedig a zene, mert az megvett kilóra. Az Inama Nushifot képes lennék órákig hallgatni, anélkül, hogy megunnám, egyszerűen csodálatos.
Összességében nyolcas, de ebből másfél csillag Paul, fél pedig a pecsétgyűrű, és a casting közepeset alakító tagjai miatt lett levonva.

2 hozzászólás
Barbella

Lényegesebben jobb mint a 2000-es Dűne, jobb kidolgozással. A színészi játék is jobb lett, az ikreket kifejezetten imádtam. Bár a könyveket nem olvastam, azért az az érzésem lehetett volna még mit hozzátenni.

Katyesz

Örök kedvenc. Nem rajongok magáért a sci-fi műfajért, de szerintem mindenkinél fellelhető 1-2 darab amit szeret. Jó színészek és látványos képvilág, és persze a zene sem hanyagolható!


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Leto (Paulnak): Hány éjszakát ültem így. Hány éjszakát ültem, elképzelve, hogy egy nap beszélek veled, az apámmal. Hány éjszakát képzeltem, hogy nevetünk… hány éjszakát aludtam el a sziecs hideg kövén, azt álmodva, hogy a karod átölel, megóv engem mindentől, amitől félek, mindentől, amit nem érthetek meg.

Valentine_Wiggin 

A történelmet Arrakis homokján írják. Egy fejezet lezárult… elvitte a forgószél. Egy ajtó bezárult, de egy másik kinyílt… és a másik oldalán ott a jövőnk.

Valentine_Wiggin 

Paul: Ez nem helyes.
Leto: Nincs másunk.
Paul: Meddig ment… meddig jutott ez a dolog, amit műveltél magaddal?
Leto: Sivatagi lény vagyok.
Paul: Igazán nem volt más út?
Leto: Csak egy út visz minket az Arany Ösvényre.

Valentine_Wiggin 

Paul: Muad'Dibet a saját jóslata ejtette csapdába. Áldozata lett annak, amiről tudta, hogy nem teheti meg.
Leto: Ezért választottam én. Hogy létrehozzak egy világot ahol az emberek a saját jövőjüket írják pillanatról pillanatra.

Valentine_Wiggin 

Ghanima: Egyikünknek el kellett fogadni a szenvedést. És kettőnk közül mindig ő volt az erősebb.

Valentine_Wiggin 

Leto: Egy világ tele meglepetésekkel… én ezért imádkozom.

Valentine_Wiggin 

Ghanima (Letoról): Csak fut, fut, és fut. Aztán, mikor már nem maradt több ereje, mindig visszatér hozzám. Az ölembe hajtja a fejét, és könyörög, találjak egy módot, hogy meg tudjon halni.
Farad'n: Miért akar meghalni?
Ghanima: Hogy megmeneküljön… mindazoktól az áldozatoktól, amiket hoznia kell majd. Áldozatoktól, amiket mindannyiunkért hoz majd.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján