Foglalkozásuk: Amerikai (2013–) 13

2 díj · 6 jelölés

A sorozat két KGB ügynökről szól, akik évtizedek óta beépültek az amerikai állampolgárok közé, mint egy tipikus család. A háttérben azonban még mindig a Szovjetuniót szolgálják, így egy viszonylag balul elsült küldetés után az FBI figyelmét is felkeltik. A helyzet súlyosságát tovább tetőzi, hogy… [tovább]

angol

Szereposztás

Matthew RhysPhillip Jennings
Keri RussellElizabeth Jennings
Annet MahendruNina
Holly TaylorPaige Jennings
Frank LangellaGabriel
Peter Mark KendallHans
Reg RogersCharles Duluth
Noah EmmerichStan Beeman
Keidrich SellatiHenry Jennings
Richard ThomasFrank Gaad

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

krlany 

80-as évek Amerikája két KGB ügynökkel, akik úgy beépültek, hogy a saját gyerekeik sem sejtenek semmit sem. Ráadásul pár paróka, ruha, mi mindenre képes. Keri Russell szenzációs. Zseniális az egész, de tényleg. És amikor a szobányi számítógépeket látja az ember, meg a „korszerű” kémeszközöket, szinte a könny is kicsordul…:)

Thelonious

Egyelőre a második évad felénél járok, hosszabb szünet után. Ez az a sorozat, aminek kifejezetten jót tett volna, ha az HBO rendezi. Bár a történelmi / gengszter drámáit nem szoktam nézni a csatornának, mert nem vonzanak be annyira, általánosságban azért jót tett volna neki ez-az finomítgatás. Ha az évadok 10 részesek lennének például, kicsit meg lehetne nyesni és több költőiséget lehetne belevinni, ami itt is van, csak nyomokban. Az identitásválság kérdése is nagyobb hangsúlyt kaphatna, nem minden részben lenne kevés akció, viszont amikor lenne, akkor az nagyot szólna, mert rendes felvezetést kapna. Ez egy olyan sorozat, amiben a legnagyobb hangsúlyt a kém-szervezkedés kapja, ami tudjuk, hogy önmagában csak előjáték, és vagy halogatni vagy siettetni hivatott a bajt, az eksönt. Viszont azt érzem, hogy emellett a dráma másodlagossá csúszik le. A történetvezetéssel nincs sok gond, bár mondom, engem kicsit idegel, hogy minden epizódban meg akarják dobni némi hajszával vagy akcióval a feszültséget, mert kénytelenek kompenzálni, a karakterfejlődésnek egyelőre viszont nincs igazán nyoma. Ez az, ami lehúzza az élményt és ami miatt csak néhol erős a dráma, mert egyelőre mindegy mit csináltak eddig, milyen döntéseket hoztak, nem látszik, hogy komolyan kihatna az életükre, minden megy, ahogy eddig is ment, tovább. Persze nem szidni akarom, mert tetszik, de szomorú, hogy egyelőre pont abban a leggyengébb a sorozat, ami a legnagyobb erőssége lehetne: a karakterdráma. Remélem ez még pozitívan változik idővel.

pocokláma 

Egyik másik kedvenc sorozatom :D Komolyan nagyon keveset tudtam erről a korszakról a sorozat előtt (gondolom nyolcadikos anyag lett volna vagy hetedik második fele de mindkét korszak enyhe sokk volt a sulimnak meg nekem is) szóóval én tökre másra számítottam a poszterek alapján. Mert amúgy az alapján kezdtem el nézni aztán meglepődtem, hogy nem az amerikaiak mai fogyasztói társadalmáról szól (mert azt hittem valami ilyen lesz de így visszanézve ez totál hülyeség). Nagyon gyorsan megimádtam személyes véleményem szerint nagyon jól billeg az izgalmas gyorsan cselekedős kémes jelenetek és a politikai feszültség ábrázolásában. A Trónok Harcában is a politikát imádom na de azért nem vetem meg a sárkányokat sem :D Lényeg a lényeg nagyon szeretem a sorozatot 10/10 és Elizabeth a kedvencem meg a harmadik évad végére kezdem megkedvelni Ninát is :)

LukeSkywalker 

Őrületesen jól megírt sorozat a ’80-as évek hidegháborús korszakáról.
Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni erről az alkotásról, amely egyfajta időkapszulaként repít bennünket vissza három évtizedet, hogy rádöbbenjünk, a világ azóta vajmi keveset változott, csupán máshogy öltözünk, máshogy néznek ki az autóink és a vezetékes telefonok helyett mobiltelefont, internetet használunk. Ám a helyzet azóta több mint valószínű, hogy csak jelentősen romlott. Ki tudja, talán harminc év múlva a The Americans a kétezres években fog játszódni, és a jelenünket mutatja be egy szörnyűlködő jövő generációja számára.
Addig is nézzük és izguljunk ezen a bravúrosan megalkotott minőségi sorozaton.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján