Felül semmi (2003) 45

Calendar Girls
108' · amerikai, angol · dráma, vígjáték 14

0 díj · 1 jelölés

Chris és Annie, minden különbözőségük dacára, a legjobb barátnők. Békés és gondtalan kisvárosi életükre azonban árnyék vetül, amikor Annie férje leukémiában meghal.
Chris, a helyi Women's Institute aktív tagjaként pénzgyűjtő akcióra ösztönzi társait a városi kórház javára. Ötlete látszólag… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Helen MirrenChris Harper
Julie WaltersAnnie Clarke
Linda BassettCora
Annette CrosbieJesse
Philip GlenisterLawrance
John-Paul MacleodJem
John FortuneFrank
Penelope WiltonRuth Reynoldson
John AldertonJohn
Ciarán HindsRod

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Riccah 

Milyen különleges nők is ők. :-) Megható, hogy ez egy valós történet bátor, huncut asszonyokról szól! :-) Kis közösségben ez pedig még nagyobb lépés lehet, mint egy nagy városban, bár azt hiszem, ott sem sokkal kisebb bátorság kelletik egy ilyen jellegű elhatározás megtételéhez. :-) Amellett pedig, hogy tiszteletemre méltó, rendkívül bájos és szórakoztató is a történet! :-)

Bogas 

Épp az a fajta lélekmelengető #igaz történeten alapuló# angol film, amiért odavagyok. Pedig semmi extra, csak jó színészek egy filmben, ami vicces, bevállalós és kicsit megható.

Hörcsibald

Jó kis film, meg is hatódtam. Főleg, hogy közben utánaolvastam, hogy milyen nagy hatása volt a naptárnak az idősebb nők életére, és a rákkutatáshoz is milyen nagy mértékben hozzájárult. Engem teljesen meglepett, hogy a nóegylet Angliában milyen szervezett közösség, helyi szint, országos szint. Mint valami félkatonai szervezet :-)
Azt is olyan jó látni, hogy teljesen vidéki környezetben élnek modern, de élhető életet. Tiszta River Cottage, ott is mindig valami piteverseny van. Milyen jó lenne, ha itt Magyarországon is ilyen lenne a vidék, aranyos falvak, kis házacskák, kózösségek… talán a Balaton-Felvidéken vannak ilyenek kialakulóban.

Keikorca

Számomra meglepő volt, hogy mennyire szemérmesek az angol nők, és mindezt mennyire viccesen csinálják.

Sonnenschein 

Igazán angol kisvárosias hangulat, kellemes, szórakoztató.
Kár, hogy a magyar címmel nem keveset vettek el a az „ízességéből”. Még a tükörfordításos Naptárlányok is jobb lett volna, mint amit kapott.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján