Farkasok órája (1968) 27

Hour of the Wolf · Vargtimmen
90' · svéd · dráma, horror 18

Johan Borg festő és felesége, Alma nyaranta kiköltöznek egy elhagyatott szigeten fekvő parasztházba. Johant álmatlanság gyötri, fél a sötétségtől és az álmoktól, de próbál dolgozni. Egy este Johan rajzokat mutat feleségének, szörnyszülötteket ábrázolnak, amelyek üldözik a skizofréniában szenvedő… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Max von SydowJohan Borg
Liv UllmannAlma Borg
Erland Josephsonvon Merkens báró
Gertrud FridhCorinne von Merkens
Naima WifstrandIdős hölgy a kalapban
Georg RydebergLindhorst
Ulf JohanssonHeerbrand
Gudrun BrostGamla Fru von Merkens
Bertil AnderbergErnst von Merkens
Ingrid ThulinVeronica Vogler

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

fayakezdet 

Művészfilm, a jobbik fajtából. Bár kicsit zavaros volt nekem a történet..

video

Nem szoktam ilyen régi filmeket nézni, ezért egy kicsit nehéz értékelnem, mert nem tudom, hogy mennyi az, ami a korának, és mennyi, amit a művésziességnek köszönhet. Érdekes volt, ahogy a film kikerülte azokat a pillanatokat, amikor valamilyen vizuális effektre lett volna szükség. :) Egy ideig egész jónak tűnt, majd kezdett érthetetlen hülyeséggé válni, de a vége megmentette. A dráma besorolás oké, a horror a mai értelemben kevésbé illik rá.


Népszerű idézetek

David_Lakner 

Alma: Azt szeretném tudni, lehetséges-e, hogy egy nő, aki sokáig együtt él egy férfival… Szóval, lehetséges-e, hogy végül ő is olyan lesz, mint az a férfi? Úgy értem, szereti a férfit, és igyekszik ugyanúgy gondolkodni, és ugyanúgy látni a dolgokat, mint ő. Azt szokták mondani, az ilyesmi megváltoztatja az embert. Vajon azért kezdtem látni én is azokat a többieket? Léteznek azok egyáltalán? És ha kevésbé szerettem volna őt, és nem törődtem volna olyan nagyon azzal, amiben élt, ami körülvette, akkor talán jobban meg tudtam volna védeni? Vagy az volt a baj, hogy nem szerettem eléggé, és féltékeny voltam? Ezért jöhettek elő ezek az emberevők, ahogy ő hívta őket?

David_Lakner 

Idős hölgy a kalapban: Hát igen, az én koromban már kicsit hideg az ember keze. Elvégre már kétszázhatvan éves vagyok. Akarom mondani, hetvenhat.

David_Lakner 

Johan: Ez az óra a legrosszabb. Tudod, hogy hívják? Az öregek azt mondták, hogy ez a farkasok órája. Ebben az órában hal meg a legtöbb ember. Ebben az órában születik a legtöbb gyermek. Ilyenkor törnek ránk a rémálmaink. És ha ébren vagyunk…
Alma: …akkor félünk.


Hasonló filmek címkék alapján