Fájdalom és dicsőség (2019) 27

Pain and Glory · Dolor y gloria
113' · spanyol · dráma 16

1 díj · 3 jelölés

A filmrendező Salvador Mallo élete alkonyán visszatekint a maga mögött hagyott időszakra. Gyermekkora a ’60-as évekre esett, amikor családja egy jobb élet reményében Spanyolországba vándorolt, és Valencia tartományban, egy faluban telepedett le. Mallo itt tapasztalta meg először, mit is jelent a… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Antonio BanderasSalvador Mallo
Penélope CruzJacinta
Asier EtxeandiaAlberto Crespo
Leonardo SbaragliaFederico
Nora NavasMercedes
César VicenteEduardo
Cecilia RothZulema
Raúl Arévaloapa
Julieta Serranoidős Jacinta
Asier Floresgyerek Salvador
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Junes

Gyönyörű és fájdalmas. Egy Almodovar film hosszú idő után, ami nem a nőkről szól, hanem magáról, ahogy ő a kapcsolatait megélte.
Nekem egy összegzésnek, és egyúttal búcsúnak tűnt. Sok filmje mintha most nyert volna igazán értelmet és gyökeret. Éppúgy megtalálható benne utalás a Rossz nevelésre, mint ahogy a Megtört ölelésekre vagy éppen a Mindent Anyámról című filmre is.
Megkönnyeztem némely jelenetét. Az elmúlás talán még sosem volt ennyire kézzel fogható és tapintható a filmjeiben, mint most. Talán azért nem, mert eddig nem a saját, hanem mások elmúlásáról volt inkább szó.
Azt kaptam, amit egy Almodovar filmtől vártam: összetett képeket motívumokkal, szimbolumokkal, idősíkokat összekötő zenével és egy kerettel, mely gyönyörűen összekötötte a múltat a jelennel, a „valóságot” a képzeletbelivel. Film a filmben.

Gabriella_Balkó 

Almodovar filmjeiről nincs áttekintésem (még fiatal koromban megnéztem a Beszélj hozzá!-t, de szerintem még nem voltam elég érett a filmhez), de meg kell hagynom, hogy ez szép film volt.

#Mladosť

Pistacchio

Nagyon Tetszett, örülök, hogy ilyen értelmes filmeket is adnak a moziban! Külön öröm, hogy spanyolul nézhettem meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján