Fájdalom és dicsőség (2019) 37

Pain and Glory · Dolor y gloria
113' · spanyol · dráma 16

14 díj · 26 jelölés

A filmrendező Salvador Mallo élete alkonyán visszatekint a maga mögött hagyott időszakra. Gyermekkora a ’60-as évekre esett, amikor családja egy jobb élet reményében Spanyolországba vándorolt, és Valencia tartományban, egy faluban telepedett le. Mallo itt tapasztalta meg először, mit is jelent a… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Antonio BanderasSalvador Mallo
Penélope CruzJacinta
Asier EtxeandiaAlberto Crespo
Leonardo SbaragliaFederico
Nora NavasMercedes
César VicenteEduardo
Cecilia RothZulema
Raúl Arévaloapa
Julieta Serranoidős Jacinta
Asier Floresgyerek Salvador
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Junes

Gyönyörű és fájdalmas. Egy Almodovar film hosszú idő után, ami nem a nőkről szól, hanem magáról, ahogy ő a kapcsolatait megélte.
Nekem egy összegzésnek, és egyúttal búcsúnak tűnt. Sok filmje mintha most nyert volna igazán értelmet és gyökeret. Éppúgy megtalálható benne utalás a Rossz nevelésre, mint ahogy a Megtört ölelésekre vagy éppen a Mindent Anyámról című filmre is.
Megkönnyeztem némely jelenetét. Az elmúlás talán még sosem volt ennyire kézzel fogható és tapintható a filmjeiben, mint most. Talán azért nem, mert eddig nem a saját, hanem mások elmúlásáról volt inkább szó.
Azt kaptam, amit egy Almodovar filmtől vártam: összetett képeket motívumokkal, szimbolumokkal, idősíkokat összekötő zenével és egy kerettel, mely gyönyörűen összekötötte a múltat a jelennel, a „valóságot” a képzeletbelivel. Film a filmben.

Gabriella_Balkó 

Almodovar filmjeiről nincs áttekintésem (még fiatal koromban megnéztem a Beszélj hozzá!-t, de szerintem még nem voltam elég érett a filmhez), de meg kell hagynom, hogy ez szép film volt.

#Mladosť

Pistacchio

Nagyon Tetszett, örülök, hogy ilyen értelmes filmeket is adnak a moziban! Külön öröm, hogy spanyolul nézhettem meg.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Salvador: Visto ahora la película su interpretación está mejor que hace treinta años.
Zulema: Son tus ojos que han cambiado, cariño. La película es la misma.

Bogesxd 

Se había dado la vuelta haciéndose un novillo así que no había sitio para mí. Al intentar hacerme un hueco se despertó e hicimos el amor. Pero la soledad me acompañaba y no lograba expulsarla de mi corazón. Estábamos todo lo cerca que dos personas pueden estar, pero cada uno en su mundo.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján