Eragon (2006) 149

Galbatorix (John Malkovich) egyesével végez társaival, a hatalmas, varázserővel bíró Sárkánylovasokkal, majd leigázza Alagaesiát. Csakhogy egy kis faluban él még a sárkánylovasok rendjének egy leszármazottja. A fiatal Eragon (Ed Speleers) és az utolsó sárkány, Saphira a nagy harcos, Brom (Jeremy… [tovább]

angol

Képek 26

Szereposztás

Ed SpeleersEragon
Jeremy IronsBrom
Sienna GuilloryArya
Robert CarlyleDurza
John MalkovichGalbatorix
Garrett HedlundMurtagh
Alun ArmstrongGarrow bácsi
Christopher EganRoran
Gary LewisHrothgar
Djimon HounsouAjihad

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Emerson 

Nem vagyok oda a sárkányos történetekért, így a könyvet sem olvastam, tehát nem tudok háborogni, mint az Eragon rajongók. Ennyi előnnyel ültem neki a filmnek. Nekem így kerek volt minden és legnagyobb meglepetésemre a látvány sem volt olyan gáz, mint amilyenre számítottam.
A karakterekkel is jóban voltam, Ironsnak és Malkovichnak kifejezetten jól áll ha meseszerű karaktert kell megjeleníteniük, mert olyan, mintha egy könyvből léptek volna elő. Mondanám, hogy Carlyle is jó volt, de inkább tűnt gonosz boszorkának, mint őrült varázslónak… de ez a sminkesek hibája.
Nem izgultam halálra magam, meg sem hatódtam, de kikapcsolódásnak megfelelt a film.

4 hozzászólás
Serafina_Darion

Jajj ez a film.
A könyvet imádtam, a története és a szereplői nagyszerűek. De a film. Ha úgy nézzük, hogy csak egy Film, akkor jó, de ha úgy hogy Adaptáció, akkor eléggé szar.
Kár érte, mert a történet filmre való. Hisz sárkányos. :D

KillerCat

Vérszegény,kiszámítható,unalmas,semmitmondó,röhej az egész.

Törpillaa 

Jó film már többször láttam és szeretem. Jók a színészek jó a hangulata a filmnek. A könyvet még nem olvastam. A sárkány aranyos volt. :)

Andro 

Anno végigszenvedtem a könyv ismerete nélkül. Nem tetszett. Ha nem lett volna benne Robert Carlyle, aki Durzát alakította, nem bírtam volna végignézni. Miatta jár a három csillag.

Valentine_Wiggin 

Mint film, jó. Élvezetes, hangulatos, jó színészekkel. Mint könyvadaptáció, annyira már nem.

1 hozzászólás
leprikon

Egy nagyon jó könyv borzalmas megfilmesítése, fantasztikus szereplőkkel. Kedvencem Jeremy Irons és John Malkovich is, de ez a film….. Nagyon dühös vagyok, mert a könyv tetszett és a szereplők alapján sokkal, de sokkal többet vártam.

Bogas 

Sárkány ide vagy oda, már a könyvet is szörnyen vérszegénynek tartottam, úgyhogy a gyenge dramaturgiát és a bénácska párbeszédeket nem szeretném kizárólag a filmnek felróni. Viszont sajnos kilógott az alacsony költségvetés lólába, és a filmrendező sem tette oda magát. Se a vágó, ha már itt tartunk. Rossz ritmusban összevágott jelenetek, illetve vágóképek, amiket fel se kellett volna venni, mert teljesen fölöslegesek voltak… A film, ami folyton kizökkent önmagából. Jeremy Irons és Robert Carlyle játékát élveztem, de még ez a rettenetes frizura és smink, amit kitaláltak Durzának, még ez is nehezítette a beleélést.

saxomusic

Szeretem a sárkányos filmeket;)
De mint film, annyira nem tetszett… kicsit vontatottnak tűnt nekem.
A könyv tervbe van véve;))

Drucocu

Túl gyerekes volt, meseszerű, ami persze nem lenne baj, hiszen a történet megköveteli ezt, de semmit nem kéne túlzásba vinni. Szinkronosan néztem, nem tudom ki írta a szinkronkönyvet és hogy milyen angolul, de miért kellett minimum HÁROMSZOR eljátszani azt a szitut, hogy Eragon mond valamit hangosan és utána gondolatban hozzáteszi, hogy „De légy óvatos!”. Ja, és a sárkány szinkronhangja meg sehogy sem passzolt.


Népszerű idézetek

Drucocu

Bocsánatot kérni jobb, mint engedélyt.

Drucocu

Jövője csak az élőknek van, Eragon.

Drucocu

Van, ami egyrészt bátor, másrészt ostoba.

Bexy_15 

Brom : Jövője, csak az élőknek van, Eragon!

Bexy_15 

Saphira : Félelem nélkül nincs bátorság.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján