Eragon (2006) 189

Galbatorix (John Malkovich) egyesével végez társaival, a hatalmas, varázserővel bíró Sárkánylovasokkal, majd leigázza Alagaesiát. Csakhogy egy kis faluban él még a sárkánylovasok rendjének egy leszármazottja. A fiatal Eragon (Ed Speleers) és az utolsó sárkány, Saphira a nagy harcos, Brom (Jeremy… [tovább]

angol

Képek 26

Szereposztás

Ed SpeleersEragon
Jeremy IronsBrom
Sienna GuilloryArya
Robert CarlyleDurza
John MalkovichGalbatorix
Garrett HedlundMurtagh
Alun ArmstrongGarrow bácsi
Christopher EganRoran
Gary LewisHrothgar
Djimon HounsouAjihad

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Emerson 

Nem vagyok oda a sárkányos történetekért, így a könyvet sem olvastam, tehát nem tudok háborogni, mint az Eragon rajongók. Ennyi előnnyel ültem neki a filmnek. Nekem így kerek volt minden és legnagyobb meglepetésemre a látvány sem volt olyan gáz, mint amilyenre számítottam.
A karakterekkel is jóban voltam, Ironsnak és Malkovichnak kifejezetten jól áll ha meseszerű karaktert kell megjeleníteniük, mert olyan, mintha egy könyvből léptek volna elő. Mondanám, hogy Carlyle is jó volt, de inkább tűnt gonosz boszorkának, mint őrült varázslónak… de ez a sminkesek hibája.
Nem izgultam halálra magam, meg sem hatódtam, de kikapcsolódásnak megfelelt a film.

4 hozzászólás
Serafina_Darion 

Jajj ez a film.
A könyvet imádtam, a története és a szereplői nagyszerűek. De a film. Ha úgy nézzük, hogy csak egy Film, akkor jó, de ha úgy hogy Adaptáció, akkor eléggé szar.
Kár érte, mert a történet filmre való. Hisz sárkányos. :D

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Én imádom a fantasy műfajt…jó-jó, legfőképp a sötétebb dolgokat (az se baj, ha van benne némi spoiler)…de igazából a fantasy bármelyik alkategóriáját szívesen nézem illetve nézNÉM filmen, ha igényes. Csakhogy az olyan ritka,mint a fehér holló. Helyette vannak az ilyen rettenetek, mint az Eragon.

Világ? Gagyi.
Fantázianevek? Fantáziátlanok.
Magyarázat? Elhadarnak mindent az elején 'oszt csókolom.
Eredetiség? Hagyjuk már.
És a sárkány. Mégis mi a büdös francért beszélt a sárkány? Semmi épkézláb vagy hasznos mondandója nem volt, csak közhelyeket puffogtatott.

A könyvet nem olvastam, így csak a filmet tudom értékelni: fájdalmasan csapnivaló.

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Attól eltekintve, hogy egy bájgúnár a főszereplő, meglehetősen tetszik a film. Igaz, hogy szinte semmi köze a könyvhöz, amiből készült, de látványos, Irons jóvoltából némileg vicces, és még látványos is.

KillerCat

Vérszegény,kiszámítható,unalmas,semmitmondó,röhej az egész.

Valentine_Wiggin 

Mint film, jó. Élvezetes, hangulatos, jó színészekkel. Mint könyvadaptáció, annyira már nem.

1 hozzászólás
leprikon

Egy nagyon jó könyv borzalmas megfilmesítése, fantasztikus szereplőkkel. Kedvencem Jeremy Irons és John Malkovich is, de ez a film….. Nagyon dühös vagyok, mert a könyv tetszett és a szereplők alapján sokkal, de sokkal többet vártam.

Cendrillon0002 

Amikor láttam nem nagyon voltam oda érte, a könyvet jóval később olvastam, de felhúzott a sok, szinte már plágium szintű Gyűrűk Ura-áthallás és logikátlanság. Halvány emlékeim alapján viszont a kettőnek alig van köze egymáshoz.

Törpillaa 

Jó film már többször láttam és szeretem. Jók a színészek jó a hangulata a filmnek. A könyvet még nem olvastam. A sárkány aranyos volt. :)

Ancsúr 

Nem, ez a film köszönő viszonyban sincs a könyvvel. Nagyon másodrangú lett a nyomtatott verzióhoz képest. A színészi játékkal sem vagyok elégedett. Lehetett volna ez sokkal jobb is.


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

Eragon: Te hallod mit gondolok?
Saphira: 1000 évet vártam, hogy hallhassam a gondolataidat.

Drucocu

Jövője csak az élőknek van, Eragon.

Drucocu

Van, ami egyrészt bátor, másrészt ostoba.

Drucocu

Bocsánatot kérni jobb, mint engedélyt.

Bexy_15

Brom : Jövője, csak az élőknek van, Eragon!

Bexy_15

Saphira : Félelem nélkül nincs bátorság.

Bea_Csakegyolvasólány 

Saphira: Csak a hangom ilyen barátságos, uram.


Hasonló filmek címkék alapján