Beowulf – Legendák lovagja (2007) 85

Beowulf
115' · amerikai · akció, animációs, kaland, fantasy 16

0 díj · 3 jelölés

Beowulf minden harcos közül a legerősebb, a leghatalmasabb és a legvakmerőbb. Hírét veszi, hogy a gonosz Grendel megtámadta a dánok ősi szentélyét, és lemészárolta az ott élőket. Hrotgar király jutalmat ígér annak, aki legyőzi a fenevadat. A dicsőségre éhes harcos elvállalja a megbízást, hogy… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Ray WinstoneBeowulf (hang)
Anthony HopkinsHrothgar király (hang)
John MalkovichUnferth (hang)
Angelina JolieGrendel édesanyja (hang)
Crispin GloverGrendel (hang)
Jonny ReesGarmund (hang)
Dominic KeatingCain (hang)
Robin WrightWealthow (hang)
Brendan GleesonWiglaf (hang)
Alison LohmanUrsula (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

krlany 

Egy kedves barát unszolására moziban… édesjóistenem, de sok sörbe került ez azután neki… pedig én nem vagyok a legendák, a mitológia ellen, de ez elégé kiverte a biztosítékot… Angelina Jolie farka… ááá! és ráadásul még mennyi jó színész, nem is értem, hogy ezzel a felhozatallal, hogyan lehetett így elbaltázni…

6 hozzászólás
csakb 

Egyáltalán nem rossz film a hatalom, dicsőség áráról, egy kicsit kerekebbé teszi az eredeti történetet. Érződik benne Gaiman keze is.
A képi világ, és a zene miatt plusz egy csillag.

Nympha17 

Hát ezen a motion capture dolgon meglepődtem.
Mikor láttam az előzetest, akkor már éreztem, hogy valami nagyon más itt, csak nem fogtam fel teljesen, amit láttam. Így viszont az mondhatom, hogy az egész egy felnőtteknek készült animációs film, és aki erre nem számít, az nagyon-nagyon meg fog lepődni.
Néha elégé rossz is volt az animációs-dolog, nem minden jelenetet sikerült komolyan vennem.
A cselekmény tetszett a legjobban, bár a történet végétől elégé sikerült eltávolodnia a forgatókönyvíróknak, vagy legalábbis nagyon új értelmezést adtak neki. Ráadásul a vége… Fogtam a fejem, hogy megint minden kezdődik erről. Bár ki tudja? Elégé kétértelműre sikeredett :D

5 hozzászólás
Filmdoki

Kifejezetten tetszett, bár nem is ültem le elé nagy elvárásokkal, ugyanis elég sokan lehúzták, vagy tök átlagosnak mondták. Ennek ellenére szerintem a Beowulf egy kiváló animációs kalandfilm. A látvány príma, akárcsak a zene. A színészek szintén jók voltak, bár kicsit furcsa volt őket meganimálva látni, de sokat dobott a hangulaton. No igen, a hangulat, talán ez még nagy erőssége a filmnek. Az egésznek volt egy nagyon rideg, nyugtalanító hangulata, és ehhez a történethez szerintem kifejezetten illett.
Dicsérendő a kiváló magyar szinkron is, mely a hazai szinkroizálás aranykorát idézi meg. Selmeczi Roland brilliáns volt, mint Beowulf, de Reviczky Gábor is nagyszerűen elkapta az öreg király karakterét, akiről nem is tudtam, hogy Anthony Hopkins alakítja.
Negatívumai azért akadnak bőven, például az animáció hiába kiváló, olykor nagyon művi, a szereplők mozgása néha elég furcsa, de a tekintetük is nagyon üres bizonyos esetekben. Emellett kicsit furcsa a film ritmusa is, valahogy olyan egyenetlennek éreztem.
Mindent összevetve nekem tetszett, 500 forintot meg bőven megért, főleg hogy van hozzá egy extra lemez is.

Hippoforaccus 

Határozottan nem olyan rossz, mint vártam. Sőt egész jó, bár nem is hasonlít a 2005-ös verzióra. Gondolom az meg az 1999-es verzióra nem hasonlít, szóval attól eltekintve, hogy egy könyv harmadik feldolgozása (borzalmas, hogy milyen kevés új ötlet van manapság), egész jó történet.
Ez az animált stílus az elején kicsit furcsa volt, de meg lehet szokni. A sárkány kinézetéért pedig le a kalappal!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján