Egy esős nap New Yorkban (2019) 86

A Rainy Day in New York
92' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

Woody Allen új romantikus vígjátéka egy egyetemista párról szól. Gatsby és Ashleigh egy közös hétvégét akar tölteni New Yorkban, de a terveik nem sikerülnek. Az esőcseppek váratlan találkozásokat és szórakoztató kalandokat hoznak számukra.

angol
magyar

Képek 16

Szereposztás

Annaleigh AshfordLily
Timothée ChalametGatsby
Elle FanningAshleigh
Jude LawTed Davidoff
Cherry JonesGatsby anyja
Selena GomezShannon
Rebecca HallConnie
Kelly RohrbachTerry
Suki WaterhouseTiffany
Liev SchreiberRoland Pollard

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 200


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez nekem nagyon, de nagyon nem jött be. Az egész sztori nagyon uncsi, többször nekiálltam nézni, de elvesztettem a fonalat. Most sem nagyon emlékszem mi is történt igazán, csak az, hogy a szereplők annyira idegesítőek voltak, egytől egyig. Még Diego Lunától sem dobtam el az agyam, Elle Fanning hangjától pedig a frászt kaptam, annyira egy dinka szőke fruskát alakított… Nem volt szimpi. Egyáltalán, egyik szereplő sem, még Gatsby sem, se Selena Gomez…

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Hát nekem tetszett. Lehet azért mert annyi rosszat olvastam róla, hogy az elvárásaim kb mínuszból indultak, ezért hatalmas pozitív csalódás lett a film.

A szöszi csajtól amúgy felállt a hátamon a szőr. Tipikus kis spoiler És a vége is elég érdekes volt spoiler De nagyon örülök, hogy a párocska végül rájött, hogy spoiler.

Szóval igen, a főszereplő csaj marha idegesítő és a vége egy nagy kérdőjel spoiler , de szerintem egy egész kis cuki filmet kaptunk. Csak nem kell tőle elvárni semmit. Egy laza lagymatag kis romcsi filmet.

Londonna 

Olyan klassz is lehetett vóna ez a film, ha Woody nem pakolja tele ennyi szerencsétlen, fárasztó idiótával. De, legalább egy épkézláb „női főhőssel”. Mer'hogy ez az Ashleigh nagyon nem az…
Na jó. Nem kerülgetem a forró kását. Elképesztően irritált Elle Fanning karaktere. Pont az, akivel a legjobban azonosulHATtam – volna. De, így nem lehetett…
Őszintén nem értem, hogy egy ilyen csajt miért nem vágnak csak úgy simán pofán? Oké, férfiak, udvariasságból. De, hogy ebben a lányban mi a vonzó?… Szerintem ez pont az a típus, akit senki nem tud komolyan venni. Max. tényleg kizárólag az a pasi, akinek csak a színtiszta és gyors szex kell, de akkor meg a csajból nem nézem ki az efféle játszmázást, amit főszereplőnk itten tkp. levág… Ez valahogy nekem nagyon nem állt össze. Életidegen volt a figura, úgy, ahogy volt.
Gatsby pedig… A másik kulcsfiguránk… Jaj. Ha valakinek bejönnek a kisfiúk, biztos értékelik a srácot, de én semennyire nem tudtam, sajnálom. (A szinkron eléggé agyonvágta ráadásul, bár meglehet, hogy eredeti nyelven azért jobban átjön a srác, de… Nálam gyanúsan még ez sem mentené meg.) A „koravén” / kiművelt személyisége amúgy jó lett volna, csak hát… Csak hát… Kicsit hasonló érzésem támadt itt, mint anno a(z agyonhájpolt) Szólíts a neveden! című „csodánál”; hogy nagyszavas, ill. annak ható monologizálás van, ám átélés ellenben 0. Plusz nekem van az a rossz (?) szokásom, hogy hiába okos / művelt valaki, ha amúgy kisugárzásilag egy „snassz bébibrokkoli”, én ugyan nem fogok elalélni a gyönyörűségtől. És, pláne nem fog meghatni a szerelmi élete…
A rendező karakterét nagyon csíptem. Ő volt az abszolút kedvencem, és, ha az újságíró csajszika szimpibb ( = épelméjű) lett volna, hát, őszintén drukkoltam volna neki, hogy jöjjön össze ezzel a pasival, és hagyja ott a kis bébibrokkolit. De így kb. egy idő után már csak ott tartottam, hogy á, mindenki csináljon azt, amit akar, azzal, akivel akar, nem érdekel, csak az aranyos rendező urat hagyják ki a buliból. :'D :P
Mindent összevetve tényleg ígéretes maga a kerettörténet, és, kicsit más karakterekkel lehetett volna ebből egy csúcsszuper film is. De mintha Woody átment volna amolyan fennköltebb romantikus tini-vígjátékba, amit én őszintén sajnáltam. A többi panel amúgy nem zavart, hisz' mindez WA védjegye, ha nem lennének benne a filmjeiben, akkor valószínűleg hiányoznának.

4 hozzászólás
Charityy 

Ashleigh miatt már konkrétan kapartam volna a szememet, annyira irritáló volt. Egy full értelmes csaj egyébként és akkor hebeg-habog meg alig bír összerakni egy értelmes mondatot és elalél az összes férfitól aki szépnek találja… Nahát az ilyen lányokra pont nem ez a viselkedés lenne jellemző.
Ha Ashleigh karakterét normálisra megcsinálták volna akkor még azt mondom, hogy jó is lehetett volna, de iszonyatosan lerontotta az egészet.

Márta_Péterffy 

Jól szórakoztam a filmen, nem vártam sokat tőle, de tetszett a hangulata. A jó öreg Woody megint New York világát hozta, könnyedén kifigurázva a gazdag sznobokat, és méginkább a filmeseket.

UViki 

Nem lett a kedvencem, de nem mondhatnám rossz filmnek sem.
Elle Fanning volt az, aki képes lettem volna egy kanál vízben megfojtani. Mégis hogyan lehet valaki ennyire idegesítő? Mind a karaktere, mind a színésznő.
Selena Gomez – ben pozitívan csalódtam, szerethető volt és aranyos.
Timothée Chalamet hatalmas meglepetést okozott, nem is gondoltam, hogy ennyire el tudja adni magát.
Alapvetően nulla története van a filmnek, kiszámítható és unalmas, mégis a hangulatával nézeti magát és a rengeteg hibája ellenére is lehet élvezni.
Biztosan nem ez lesz életem legjobb romantikus, de sablonos filmje, viszont egy nézést simán megérdemel.

Pandalány

A sztori lassú, eléggé uncsi, de Timothée miatt örülök, hogy megnéztem. :) És New York miatt. A hangulata tetszett, klasszik Woody Allen, de nekem egyszer nézős marad.

babunymph 

Egyszerűen fájdalom, hogy ebben a filmben Timothée Chalamet pofiján kívül semmi értékelhető nincsen, de konkrétan SEMMI.

Dorka 

Kellemes szórakozás volt a film, jót derültem az egyértelmű kifigurázásokon. Hogy Elle Fanning karaktere idegesítő? Naná! Mert annak kell lennie, ez egy vicc. Így viszont nagyon szerettem. Elle-t egyre jobban kedvelem, mint színésznőt, és remekül hozta az idegesítő, nagyon teperő kis egyetemista fruskát. Timothée meg a merő spleen-t.
Az HBO Go Jude Law miatt hozta fel, hát, ő nem sokat szerepelt benne, de a többiekért is megérte megnézni. Paródiaként nézve nagyon szórakoztató :)

Horváth_Evelyn 

Az ezredik tipikus Woody Allen-film. Nem tud megújulni. Borzasztóan irritál már sokadjára ugyanazokat a karaktereket végignézni: a sablonos WA-hasonmás férfi és a tulajdonságok nélküli random hölgyek. Az a legrosszabb, hogy Timothée Chalamet nem ilyen sablonfigura. Nem tudott azonosulni a szerepével. Végig úgy éreztem, hogy minden színész pózol, túljátszik. Botrányosan gyenge volt. Ezt amúgy úgy mondom, hogy WA korábbi filmjeit (Annie Hall, Játszd újra Sam) még csípem is. De ezredjére már nope.


Népszerű idézetek

Londonna 

A való élet azoké legyen, akik nem tudnak jobbat.

Londonna 

– Ő az?
– Igen.
– Öhm… hűha. Sokkal idősebb, mint gondoltam.
– Azért jól néz ki, nem igaz? Nagy szenvedő!
– Mi olyan remek a szenvedésben?
– Ha hallanád, ahogy a műveiről beszél!… Úgy belelkesedik!

Londonna 

Mi lehet olyan fene vonzó a nők számára az idősebb pasikban? Jézusom, hiszen roskatagok! Mitől szexis a rövidtávú memóriazavar?! Nem akarok megöregedni. Persze láncdohányosként már 40 évesen vért fogok köpni…

Londonna 

– Nem bírtam megállni a kérdést, hogy van-e barátod, vagy sem.
– Hogy van-e barátom? Ezt kérdezed.
– Igen.
– Nos, ahmm… igen, van. De… gyakorlatilag nincs.

1 hozzászólás
Gigi26 

– Repül az idő?
– Igen, de csak sajnos turista osztályon.
– Ezt meg hogy értsem?
– Hogy nem mindig kényelmes az út.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján