Dolgozó lány (1988) 87

Working Girl
113' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték

4 díj · 1 jelölés

Tess McGill átlagos nő (Melanie Griffith), nem mindennapi vágyakkal. A jóhiszemű lány élete nagy lehetőségét látja saját ötletében, amely felkeltette új főnöke, Katherine Parker (Sigourney Weaver) érdeklődését. Katherine azonban a nagy lehetőség küszöbén eltöri a lábát és Tess egy őrült ötlettől… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Melanie GriffithTess McGill
Alec BaldwinMick Dugan
Sigourney WeaverKatherine Parker
Harrison FordJack Trainer
Oliver PlattDave Lutz
Joan CusackCyn
Philip BoscoOren Trask
Nora DunnGinny
Kevin SpaceyBob Speck
Robert EastonArmbrister

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Ez a film egy okból hagyott mély nyomott bennem, a végén a dallal. Valahogy az nagyon megmaradt. Amúgy a film se rossz. :D
Íme: https://www.youtube.com/watch…

NaNa_88 

Lehet, hogy valakinek meglepő, de ezt a filmet én még sosem láttam. Halottam már, hogy dicsérték, de sose voltam igazán kíváncsi rá. Igazából tudom is, hogy miért. Mert nem egy mai darab, mondom ezt úgy, hogy egyidős velem :/, meglepetéseket már nem igazán tartogat.
De nagyon élveztem. Jókat nevettem. Legelőször azon, hogy sikerült megint egy olyat választanom, amiben Harrison Ford szerepel. Aztán Harrison Fordon. :D
Aranyos kis romantikus történet. Egyszer mindenképpen kötelező a műfaj kedvelőinek. :)

Osli75 

Már vagy tíz éve, hogy készülök megnézni ezt a filmet. Már akkor volt aki csodálkozva kérdezt, hogy hogyhogy nem láttam még. Most megnéztem. Nem volt rossz, bár kissé (na jó, nagyon) kiszámítható, de azért aranyos történet. És micsoda nevek! Nagy színészek szerepeltek benne és még milyen fiatalok voltak :)

Mr_Catharsis91 

Nem indult rosszul, de aztán elkezdtem unni és bár a lendület visszatért a végére, alapvetően voltak benne részek, amiken szépen elkalandoztam. Nem nézném újra, pedig a feltörekvő dolgozó lány vs. jó arcnak vezető, amúgy elnyomó nő karaktere érdekes volt.

Ascyra 

Fiatalkorom egyik legmeghatározóbb filmje – még ha furán hangzik is. Sok dolgot tanultam belőle az emberekről, de főleg a rossz tulajdonságokról és arról, hogy érdemes mindig kitartani és a saját fejünk után menni. Ma már nem tudom azt mondani rá, hogy oktatófilm, mivel túlidealizál bizonyos helyzeteket és embereket, de ettől függetlenül van egy tanmese vonal benne, amiért érdemes megnézni, mert legalább úgy érezheti magát az ember: ok, rendben vagyok. Szerethetőek a szereplők, a sztori is elég jó, és a vége természetesen olyan, ami elvárható egy amcsi filmtől. Én elfogult vagyok, ezért ez a sok csillag, mert a múltamhoz kötődik, de ettől függetlenül annak szívből ajánlom egy kávé mellé vasárnap délutánra, aki még nem látta. Cuki filmecske :)

KyKy

Reggeli ébredezés közben kapcsoltam ide és ragadtam le a filmnél. Nem egy nagy eresztés, igazából a végső maradást Harrison Ford jelenléte adta meg, de végül is jól tettem, mert eléggé kikapcsolt, közben tudtam készülődni, szóval jó volt. Próbáltam beleélni magam a dolgokba, hiszen én is titkárnő vagyok, de valahogy nem sikerült, mert akármennyire is vannak világmegváltó ötleteim, nem a jó pozícióban vagyok, és ha még be is dolgozom magam oda, amint ez kiderül, nem lesz egy cuki Harrison Fordom, aki segít és kiáll mellettem, szóval ja… Mese habbal, de a kikapcsoló fajtából, és határozottan élveztem a retró hangulatot, ami elfogott a film közben.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Magát kerestem.
– Miért, ismer?
– Nem, nem. De azt ígértem magamnak, hogy ha meglátom, megismerkedem magával.

jancsibohi 

Tess: (…) Tulajdonképpen mi történt?
Jack: A Föld megmozdult. Az angyalok könnyeztek. A polaroidok aa… másik kabátomban vannak.


Hasonló filmek címkék alapján