Kedvencelte 1

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Jobb lett, mint azt vártam. Először azt gondoltam, hogy ez valami John Wick paródia lesz, valami nagyon egyszerű és bugyuta cselekménnyel, illetve végkifejlettel, de sokkal mélyebb és borúsabb a végeredmény. Lényegében két ember drámáját láthatjuk, akik hasonló veszteséget éltek át, de különböző természetüknél fogva teljesen másként kezelték azt, ami a végső konfliktushoz vezet. Nincs benne sok fordulat és valóban nem egy bonyolult történetről van szó, mégis kellő komolysággal és komplexitással tárja elénk azt, ami a látszólag egyszerű állatrablás mögött zajlik.
Nicolas Cage egy két lábon járó meme gyár lett a pocsék szerepválasztásainak köszönhetően, de most ismét sikerült egy jobb darabot kifognia, ezzel pedig az utóbbi filmjeinek egyik legjobbja lett a Pig. Természetesen nem fog mindenkinek tetszeni, hisz a cselekmény lassú, olykor percekig szinte semmi sem történik, és ezt a pörgős, képregény és akciófilmek fénykorában már egyre nehezebben tolerálják a nézők. Szórakozni akarnak, kikapcsolódni, elszakadni a valóságtól, nem pedig merengeni és elmerülni egy-egy megtört karakter lelkében. Kell tehát hozzá egyfajta speciális hangulat és nyitottság, amivel nekiül az ember, plusz még így is nagy az esély, hogy csupán a műfajban otthonosan mozgó, illetve az azt kifejezetten kedvelő nézők értékelik majd a végén. Nekem mindenesetre bejött, szóval ajánlom mindazoknak, akik nem bánják, ha egy film szépen, nem kapkodva húzza le őket a mélybe.

3 hozzászólás
BeL1eVe 

Elsőre egy mezei, Cage rage-ben tomboló bosszúfilmet vártam, de másodjára sokkal jobban elkapott. Egy lassú, csendes, mélyreható emberközeli dráma, a veszteségek feldolgozásáról, azokkal való együttélésről, a magányba húzódás érzéséről és a legkisebb emberi értékek fontosságáról. Nic Cage briliáns!

Dániel_Vesco 

Szerintem a meditatív hangulat és lassúság jól állt a filmnek.Engem inkább az zavart hogy nem kommunikatív ,nézőjével alig oszt meg lényegi információt.Ahogy Cage A-ból B-be majd C-be eljut mellékkarakterek fel és eltűnnek úgy hogy a cselekmény szempontjából legminimálisabb információfoszlány sem derül ki róluk vagy pár szituról. Plspoiler.Tetszett a színészi játék,a rendezés és az operatőri munka viszont az említett dolgok miatt mégsem tudott bevonzani 5/10

csokidani 

Szerettem.

Szerettem az elso pillanattol kialakitott bensoseges hangulatat, vegighordott intimitasat. Szerettem a zenejet, az operator finomsagat. Szerettem Cage szuggesztiv zsenijet, aki minimalista mozdulatlansagaval is olyan erzekletes tudott lenni, mint mas egy egesz karrierje soran sem.

A thriller cimkehez semmi koze, ez egy drama. De nem hatasvadasz modra, nem kieroszakolni akar erzelmet. Egyszeruen csak felultet a vonatra, ez szepen, lagyan beszippant az egesz. Kell hozza egyfajta erzekenyseg, hogy szeretni tudd.

Egy jo, minosegi mozi.

1 hozzászólás
Mr_White 

Olyan ez a film, mint amikor valaki nagyon komolyan ad elő valami blődséget, és végig nem röhögi el magát.

s_csaba 

Évek óta ez az első Nicolas Cage főszereplősével készült film, amit láttam. Előtte a Joe (2013)-t láttam, pedig annak is már lassan 10 éve, és már akkoriban is üde színfoltja volt Cage filmrepeortárának. Ennél a filmnél se a sztori fogott meg, hanem a pozitív kritika, ami még magát, Caget is meglepte.
A bugyutának tűnő történet (a főszereplő elvonultan él, de mikor ellopják a malacát, vissza kell térnie a városba) igazából egy mély drámát takar, melyben Nicolas Cage megőrülő manírjait (szinte teljes mértékben) elhagyva valóban színészkedik. Egyedi és átélhető volt a világundora, ami miatt az erdőbe és a malacához menekült, bár elvonulásának okánál közhelyes megoldást választottak.
Az Alex Wolff által játszott Amir, történetszálában is megvolt a karakterdráma, így nem csak Cage filmje ez.
Ez a film nem akció és nem is bosszú film. Dráma, egy kis konyhaművészettel. Meglepett engem is.

fayakezdet

Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Határozottan adott ez a film. Viszont mivel rétegfilmről van szó, szeretni lehet vagy utálni.

eve58 

Lassú, kimért tempójú emberi dráma – thrillerhez nem sok köze van.
Szól a kötődésről, a hiányról – talán még a barátságról is valahol…
Nem voltak benne nagy történések, mégsem untam – bevonzott a bensőséges hangulata.
A betétdal is nagyon kedves.
Tulajdonképpen, bár nem tisztult le egészen a történet számomra a végére sem, mégis szerettem ezt a filmet.
spoiler
spoiler

lakatoszoltan01 

Esti mozizásra én nem ajánlanám, de a csendes történetmesélés és az érzelmek közvetítése szerintem jól sikerült. Nem pörgős, odafigyelést a párbeszédek igénylik főleg.
Fontos, hogy aki bosszúfilmre vágyik az a Nobody-t nézze meg, mert ebben bizony keveset fog találni.
Nem bántam meg, hogy megnéztem (munka mellett).


Népszerű idézetek

EmKatona 

We don't get a lot of things to really care about.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján