Csillagközi romboló: Penge (2007) 17

Battlestar Galactica: Razor
104' · amerikai · akció, sci-fi, dráma

A Cylonok pusztító támadásának előestéjén Kendra Shaw szolgálatra jelentkezik a Pegazus csillagromboló fedélzetén. Azon a végzetes napon az emberiség sorsa örökre megváltozik, de Kendra élete is új irányt vesz: parancsnoka, Cain admirális „pengévé”, azaz különleges harcossá képzi ki őt. A… [tovább]

Szereposztás

Edward James OlmosWilliam Adama admirális
Mary McDonnellLaura Roslin elnök
Katee SackhoffKara 'Starbuck' Thrace százados
Jamie BamberLee 'Apollo' Adama százados
James CallisDr. Gaius Baltar
Tricia Helfer'Hatos' / Gina Inviere
Grace ParkSharon Valerii hadnagy
Michael HoganSaul Tigh ezredes
Michelle ForbesHelena Cain admirális
Graham BeckelJack Fisk ezredes

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

csartak 

Érdekes adalék a Pegazus csillagromboló történetéhez, így kicsit árnyaltabban lehet látni az előzményeket, a szereplők előéletét.

6 hozzászólás
Emerson 

Már a sorozatban is rühelltem Cain admirálist (még mielőtt kiderült róla a „nagy igazság”), és ez a film csak megerősített abban, hogy mennyire antitálentum vezetőként. (hozzáteszem, magát a színésznőt sem tartom jó választásnak a szerepre).
Az esztelen erőszak ilyen mennyiségben sok volt – még ha nem is ezzel töltötték ki a bő másfél órát. A fő karakterek ezúttal háttérben maradtak, a hangsúly az univerzum Szörnyelláján volt és egy halovány Kara-utánzaton. Meg lehetett volna oldani érdekesebben is a Pegazus háttértörténetét (mondjuk már az sokat segített volna, ha legalább egy szimpatikus karaktert felsorakoztattak volna…). Egynek elment, de a sorozat szintjét nem érte el.

sempiternalsoul

Azt hiszem, szavakban is értékelnem kéne a filmet, mivel csak hat csillagot adtam neki. Elöljáróban annyit, hogy a harmadik évad után néztem, hogy ne spoilerezzek el magamnak semmit.
Az elsődleges problémám az volt, hogy számomra végtelenül unalmasnak tűnt a film. Egy bögre kávé után hajszálnyira voltam attól, hogy elaludjak rajta (pedig szeretem a sorozatot), és nem egyszer több, mint tíz másodpercig csukva tartottam a szemem, miközben azt kívántam, bárcsak történne végre valami érdekes. Azok a részek, amelyekben a cylonokról volt szó, nagyon tetszettek, de nem érdekelt sem az admirális, sem a csaj története, akit a semmiből szedtek elő.
Olyan emberek történeteit mutatták be, akiknek minimális szerepe van a sorozatban (kivéve a mini Adama szál, ami nem volt rossz, de könyörgöm, ne csináljunk bazári attrakciót a közelharci jelenetekből), szerintem tele volt irreleváns részekkel és szörnyen vontatott volt. Idegesítettek az ugrálások az időben (tud ez jó lenni, de itt most nem), a kuszaság, az érthetetlenség, a filozófiai marhaságok a penge-létről és az aggresszív, gyerekkorától kezdve mocsok és öntelt admirális hülyeségei és legfőképpen az, hogy szégyentelenül kevés dolgot adott hozzá (szerintem) a történethez.
Ami tetszett, az a cylon szál (keveselltem), és ahogy bemutatták a Pegazus ominózus esztelen, igazságtalan és undorító akcióját. Nekem ez nagyon kevés volt. Ha a jövőben újranézem a sorozatot, száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ezt NEM.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján