Cowboyok és űrlények (2011) 102

Cowboys & Aliens
119' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, western 15

0 díj · 1 jelölés

1873, Arizona. Egy idegen támolyog be a sivatagi kisvárosba, Absolutionba, és semmire nem emlékszik a múltjából. Az egyetlen nyom egy rejtélyes bilincs az egyik csuklóján. Hamarosan rájön, hogy a városka lakói nem szívlelik az idegeneket, és senki meg sem mozdul, amíg nem kap erre parancsot a… [tovább]

magyar

Képek 2

Szereposztás

Daniel CraigJake Lonergan
Olivia WildeElla Swenson
Harrison FordWoodrow Dolarhyde
Sam RockwellDoc
Abigail SpencerAlice
Buck TaylorWes Claiborne
Matthew TaylorLuke Claiborne
David O'HaraPat Dolan
Julio CedilloBronc
Adam BeachNat Colorado

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Emerson 

Szeretném megköszönni Olivia Wilde-nak, mert neki hála nem éreztem késztetést, hogy ezt megnézzem moziban.
Szeretném megköszönni anyukámnak, aki ugyan hardcore Harrison Ford rajongó lévén, minden Ford filmre elcincál, de utálja a sci-fit, így idézem: „Én ezt a szart meg nem nézem!”
Szóval kétszeresen is megúsztam a moziba menetelt. Hiphip hurrá!
Szeretném megköszönni @bonnie9 –nek, mert a western kihíváshoz 10 filmet kért, így egy életem, egy halálom, ezt is beválogattam és megszabadultam pár fölösleges agysejtemtől.
Egyébként meg szó se róla, látványos volt, főleg az 50. perc 20. másodperce, amikor Craig végre levette a fölsőjét – vártam már, mint a Karácsonyt. Kár, hogy nem csak ebből az egy jelenetből állt a film…
Egy csillagot kap Craig, egyet Ford, egyet O’Hara spoiler, egyet meg a csimmbumm látvány. És akkor marha jó szívű voltam.

6 hozzászólás
Békacica

Nem lesz a kedvencem, de simán elszórakoztatott 1x2 óra erejéig. A szerelmi szál ott lóg a levegőben, de nincs túlzásba víve. Az effektek, cgi, robbantások látványosak, jól vannak kivitelezve. A vadnyugat meg a sci-fi az elején nagyon elütött egymástól, de kb fél óra után már nagyon egyben volt a világ.
Korábban mindig azt a jelenetet láttam, ahol spoiler. Na több se kellett, hogy ne nagyon akarjam megnézni ezt a filmet, de végül nagyjából pozitív csalódás lett.
Egyébként, ami igazán nem tetszett az pont a spoiler.

sirdavegd

Egy nagyon jó koncepció, ahol aztán valami elsikkadt a rendezésnél. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy a színészek olykor csak állnak, mintha tapsra várnának. Bár lehet, hogy egy rendes vágással ezt orvosolni lehetett volna. Kár érte.

Popovicsp87 

Az ötlet nagyon jó, de sajnos minél többet láttam belőle, annál biztosabb voltam, hogy eléggé közepes mű.
Jake karaktere az elején misztikus volt, de aztán unalmas lett. Harrison Ford jól hozta a vadnyugati gátlástalan gazdagot, és Olivia Wilde-ot is jó volt nézni.
Látványos, de üres.

bonnie9 

Oké, tudom, hogy most nagyon egyedül leszek a véleményemmel, de ez nekem tetszett. Lehet, hogy bőven közrejátszott, hogy most néztem meg a A magányos lovast meg a Rangot és a harsány kreténségtől megcsömörlöttem, de ez a film sokkal jobban bejött, ha már a fura westerneket veszem sorra.
Igazából a western és a sci-fi mellé én a kalandfilm kategóriába sorolnám és ezzel a középúttal simán emészthető. Délutáni mozi, de azért nem a családi fajtából, mert akadnak brutál jelenetek, viszont szerintem korántsem olyan öncélú és értelmetlen, mint mondjuk a Depp film spoiler. Tény, hogy abszolút klisékkel dolgozik mind a western, mind a sci-fi témákból, de ha nem arra vágysz, hogy megváltsa a világot, hanem csak kicsit kikapcsoljon, szerintem ebből a szempontból teljesen jól. A történet sem hoz hűha meglepetést, tudod, mire számíts, de az utóbbi időben túl sok olyanba kóstoltam bele, ahol akkora meglepetéseket akartak, hogy közben elveszett a történet, ami talán sosem volt.
Fordnak jutalomjáték volt, csak az idősebbik Indyt kellett áthoznia és kicsit lecsendesíteni. Craiget amennyire utáltam első találkozásunkkor Bondként, azóta kifejezetten kezdem megkedvelni és ez a szerep is a pirospontjait erősítette nálam, hiába nem kellett neki sem igazán játszania. Sam Rockwell sem különösebben szívcsücsök, de lehet az a bajom vele (amiről persze nem tehet), hogy a szinkronja (Rajkai Zoltán) nekem Neal Caffrey [[A nagy svindli (2009–2014)] és Rick Grymes [[The Walking Dead (2010–)]] arcával forrt össze. Na szóval visszatérve rá, ő viszont itt szerintem zseniális volt. Én szinte mindig negatív karakterként láttam, de ez a kis egyszerű lélek doki nagyon jól állt neki, közelebb hozta hozzám a színészt is. Abigail Spencer nekem ide kicsit túl tiszta és túl szép volt, sokszor a Karib tenger Elizabeth Swannja jutott eszembe, de fogjuk rá, hogy azért, mert spoiler
Szerelmi szálról jut eszembe, hatalmas piros pont, hogy nem kerítettek akkora feneket neki és spoiler
Röviden a történet amúgy annyi, hogy a Világok harca (2005) 1873-ban jön el, a tanulság pedig, hogy fogjunk össze, mindegy, hogy milyen ellentéteink voltak azelőtt.

Kiss_Ákos

Az alapötlet jó, de valahogy nagyon nem az jött ki belőle aminek kellett volna.

blianhun 

Craig szokás szerint kemény, Ford szokás szerint profi, az első 20-25 perc egy jó western alapja lenne. Erre az épp kibontakozó konfliktusnál, spoiler, jajj…
Sokkal több volt ebben a sztoriban.

Honey_Fly 

Atyám, hogy ezen hogy szenvedtünk a moziban annak idején…

Lobo

Az a típusú film, ami papíron nagyon jól hangzott (Indiana Jones, James Bond és Zaphod Beeblebrox az idegenek ellen), de semmi értelme se volt. S a végén még a főszereplők se tudták megmenteni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján