A magányos lovas (2013) 266

The Lone Ranger
149' · amerikai · akció, kaland, western 12 !

1 díj · 7 jelölés

A magányos lovas egy izgalmas akcióval és sok humorral fűszerezett kalandfilm, melyben a hírhedt maszkos hőst, friss mai szemlélettel keltik életre az alkotók. Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet az… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Johnny DeppTonto
Tom WilkinsonLatham Cole
Armie HammerJohn Reid
William FichtnerButch Cavendish
Ruth WilsonRebecca Reid
Barry PepperFuller
Helena Bonham CarterRed Harrington
James FrainBarret
James Badge DaleDan Reid
Harry TreadawayFrank

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet, ebben is remekel Johnny Deep. Egyszerűen fantasztikus ez a színész, és a társa Armie Hammer remek páros voltak. Imádom őket, szórakoztató, humoros, és a izgi. A látvány sem rossz, és a zene is tetszett, jó volt ez a vadnyugati stílus. :-)

Rahenys

Ahogy elnézek néhány értékelést illetve azt a 69%-ot eléggé alulértékelt egy film.
Nekem nagyon tetszett, maga a környezet, az indiánok illetve a western hangulat. Depp újfent zseniálisan alakított, jól állnak neki az efféle szerepek. Armie Hammer is odatette magát, jó páros voltak, a nehézségeik ellenére. Humoros film, bár kicsit hosszúra sikeredett, ennek ellenére élveztem. Az a fehér ló különösen tetszett, de még mindig rejtély számomra, hogy hogyan sikerült felmásznia a fára vagy épp a háztetőre. :'D
"- Tonto, mi történik?
– Most ugrani kell'
– Jobbra vagy balra?
– Igen!"
Ez számomra fergeteges volt. :'D

2 hozzászólás
Valcsa

Többször is megnéztem már, számomra megunhatatlan. :))
Imádtam a történetet és a karaktereket is: a ló (Ezüst) és Tonto nagy kedvenc lett, a madáretetés-mániájával meg a cseréivel együtt. :)) Az sem zavart, hogy Johnny Depp színészi játékát nem tudtam függetleníteni a korábbi Karib-tenger kalózai filmekben játszott Jack Sparrow-tól, totál ugyanaz a kettő, csak itt nem kalóz, hanem indián. :)
Nekem viszont még így is tökéletes volt, remek szórakozást nyújt a film (persze nem csak móka és kacagás, történnek azért elég súlyos dolgok is benne…), csak ajánlani tudom. :)

4 hozzászólás
Szeszj 

Imádom ezt a filmet, 2-szer láttam már, de még mindig zseniális, jókat tudok nevetni rajta, de közben azért van komolyság is benne, meg tanulság is. Nagyon jó film. Imádtam hogy vadnyugatos, ami nekem egy kicsit szívem csücske az a műfaj, és persze ha Johnny Depp játszik benne számomra az csak jó film lehet! :D
Johnny Depp mellett Armie Hammer is nagyon jól játszik, tetszett a párosuk.
Imádtam benne a lovat, nem százas! :D https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/447/4475/44759/4475978_…
Biztos hogy még megfogom nézni ezt a filmet! :D :D

Midnightsp

Még egy érdemtelenül lehúzott Gore Verbinski-film. Pedig ez is -akárcsak a többi- lendületes, izgalmas, parodisztikus humorral és jó színészekkel, habár egyikük sem élete alakítását nyújtja. :D Az elején a film érezhetően nem találta magát, de a végére a nagy katyvaszból sikerült kikerülni és még 2 és fél óra után is néztem volna. Igazi szórakoztató kalandfilm szerethető karakterekkel, jó történettel. Simán többszörnézős.

LoneWolf 

Akár át is nevezhették volna ezt a filmet a „Vadnyugat Kalózaira”, mivel Johnny Depp ebben is a Jack kapitány agyatlan figuráját hozza, csupán ezúttal indiánnak adva ki magát. Ezen kívül nem nyújt semmi extrát, csupán a Disney filmektől már megszokott, kapkodós, minden fizikai törvényt áthágó, de látványos akció jeleneteket, emellett pedig dögunalom a köbön… Komolyan, mikor épp nem robbant fel egy „random” hordó, vagy történt valami vonatos / lovas üldözés, én majd bealudtam. Nem csoda, hogy Amerikában nagyot bukott az akkori filmekhez képest. Időpazarlás csupán, amit fele ennyi idő alatt, sokkal élvezhetőbben elő lehetett volna adni.

AniTiger 

Hinnye, hát ez jó nagy marhaság volt. :)) Ennyi zöldséget régen láttam egy filmen! Elvonatkoztatva attól, hogy műfajilag furcsák voltak a filmbéli váltások ( …vígjáték + dráma? …nemá'! ), nekem marhára tetszett. Tipikusan olyasmi, amit agyatlanul kell nézni és akkor beszippant. Bírtam Tonto csere-mániáját, madáretetését, a végére a szépszemű ranger is humoros lett (mondjuk az elején agybajt kaptam tőle).
Komoly film? Áááá… nem.
Western? Inkább western-paródia.
Bár akadtak benne jó színészek (Ruth W, Helena B-C), részemről le a kalappal Depp előtt, hogy elvitte a hátán a filmet (akkor is, ha csupán egy Sparrow indiánt kaptam tőle).

Emerson 

Próbálom megfejteni, hogy azért volt hosszú, mert western vagy azért volt western, mert hosszú?
Kissé felemásak az érzéseim, mert a vonatos és a lovas jeleneteket imádtam, de a többit? Na, azt nem. a hülyegyerektől meg idegbajt kaptam, akárhányszor felbukkant
Sok volt a töltelék, a poénokhoz meg kellett egy albínó ló. A gonosszal se voltam kibékülve, mert elég kis kaliberűnek éreztem (Fichtner ennél sokkal többre képes). A vonatos jeletekkel viszont ki lettem elégítve. Elképesztő, hogy a film kedvéért építették meg azokat a vasútvonalakat. spoiler

Leah 

Vissza a jövőben 3 meghozta egy kicsit a westernes kedvemet. De elsőnek nem egy régi klasszikust akartam nézni, hanem mostani filmet (köv a hogyan rohanj a vesTed-be lesz ^^).

Voltak olyan jelenetek amikor konkrétan : ezt most a karibból szedték O,o wtf.
Akció, humor de néha komoly is . Pont ezért szerettem :))

nikici

Tudom, hogy bukott a film, de nekem akkor is nagyon tetszik. Megvettem DVD-n is. És csak bánkódom, hogy anno hallgattam a kritikára, és végül nem néztem meg moziban.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Papp_Fanna8 

John: Mondd csak! A ló tud repülni?
Tonto: Te lenni lágy agyú.

Emii

– Ha a hozzá hasonlók jelentik a törvényt, én törvény kívüli leszek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján