Kedvencelte 16

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

csartak

Az első évadot imádtam, a másodikat szerettem, a harmadikat kedveltem.
Látványban és karakterekben nagyon erős, a harcjelenetek teátrálisak, de jó értelemben, emlékezetesek, igazi adrenalinfröccs ezt nézni. Néha én is odavágnék.
A történetvezetés Pilgrim elhatalmasodásával a harmadik évadra nekem kicsit kifulladt, de azért szívesen néztem.

4 hozzászólás
ppayter 

Posztapokaliptikus szamurájwestern az USA déli vidékének romjain. Az akciójelenetek nagyon látványosak, utoljára a Mátrixban láttam ilyen koreográfiákat, az első évad története viszont elég egyszerű és csak arra elég, hogy felskiccelje az aktuális szituációt a folytatáshoz. A karakterek a huszonegyedik századi követelményeknek megfelelően egyáltalán nem fekete-fehérek (csak az elején tűnik úgy), a díszletek, zene és fényképezés terén is sikerült színvonalasat alkotni. Érdemes belenézni, nekem ez az idei év egyik legjobb sorozatélménye.

A második évad után: lett sok új helyszín és néhány új karakter, a sztori izgalmasabb, a vizualitás pedig legalább olyan jó, mint eddig. Az utolsó rész utolsó jelenete pedig ígéretes folytatást sugall.

A harmadik évad után: ez a Pilgrim-téma nem mozgatott meg, jobban örültem volna, ha inkább kinyitják egy kicsit a világot helyette. Az utolsó rész utolsó előtti jeleneténél spoiler sajnáltam, hogy idő előtt lelőtték a sorozatot, a legutolsónál viszont már nem annyira spoiler. Azért remélem valamelyik másik csatornán még folytatódhat, minimum a látvány miatt megérné.

Mesemondo

Nagyon nagyon látványos sorozat, örültem hogy összekapartak neki egy második évadot. Gyönyörű a képi világa, remek harcjelenetek vannak benne (és kapunk is belőlük bőségesen és hosszasan, ami külön klassz), szerethetőek a szereplők (vagy megfelelően unszimpatikusak), és persze nekem mint mesemondónak külön pluszt jelentenek a rejtett Nyugati Utazás utalások, amin a sztori alapul. Steampunk kung fu western, mit nem lehet szeretni ebben? Nyilván nem tökéletes, a második évad leült egy kicsit, és a végét nagyon pátoszosra vették, néhány karakter is vesztett a bájából, de azért voltak remek húzások és fejlődések is benne. Remélem a harmadik évad innen felfelé ível majd.

Szencsike 

Váó, ez az első ami eszembe jut a sorozat után. Egyrészt egy nagyon szép és érdekes történetet vázol fel, másrészt már mást izgatottan várom, hogy mi lesz a második évadban, hisz itt még csak elhelyezték a szereplőket, de az izgalmakra a következő évadban lehet számítani. Sztori elvileg az USA-ban játszódik, de nagyon kevés utalást éreztem erre, számomra egy totál random helyszín is lehetett volna, nem mutattak meg semmit a régi USA-ból. A társadalomrajz is kissé vázlatosra sikeredett, de az biztos, hogy itt vagy megszoksz meghalsz elv érvényesül és csak az igazán szerencsések juthatnak előrébb.
A szereplőkről, nem éreztem senkinél sem kiugró negatívumokat, talán egy kicsivel több érzelmet hiányoltam Lydiából, de amikor a bárónét kellett játszania és nem a hazatérő gyermeket, akkor sokkal-sokkal jobb volt. Igazából egyik szereplőt sem szabad elsőre megítélni, hogy mennyire kis „egyszerű” mert sokkal több is rejlik a karakterükben, csak türelmesnek kell lenni.
Mindenképp várom a folytatás, ezt a színvonalasan megvalósított sorozatot csak ajánlani tudom.

bluegill

Egy index-cikk kapcsán találtam rá erre a sorozatra, és hozta meg a kedvem, hogy megnézzek egy-két részt. Elég nagy csalódás volt az indexes felvezetés után. A történet hemzseg a következetlenségektől és az érthetetlen reakcióktól, az alakítások kimódoltak, a harcjelenetek ugyan ki-ki vannak találva, de sokszor fogom a fejem, hogy egy-egy ponton mennyire nagyon… rosszul. Lehetne látványos a bunyó a sorozatokban, de nem a badlands első évadában.

Marcsi0603 

Megnéztem két évadot, de nem jöttem rá, hogy kicsoda a fejvadász, mert ahogy nézem, magyarra így fordították. De komolyan, valaki világosítson fel, mert nem értem. Amúgy jó sorozat ez, engem teljesen megvett magának. Rengeteg politikai csatározás és még több retek, akiknél lehet reménykedni, hogy hamar megpusztulnak valami csúnya halálban. Több szereplő van, akit utálok, ők is inkább a jók közül vannak, így kiemelném utálatom tárgyait. Tilda: utálom a csajt, egyszerűen nem tudom megkedvelni. Veil: atyaég, WD-s Lori óta nem utáltam senkit, mint ezt a nőt… M.K.: a srácnak tehetsége van rá, hogy idegesítő legyen, de nála még látok lehetőséget fejlődni. Sunnyt szeretem, meg végül is a bárókat is, még ha mocskok is, kíváncsi vagyok, hová megy ez a sorozat, mert nagyon érdekes a története. Tetszik ez a posztapokaliptikus világ, a szépen megkomponált csatajelenetek és ezek kegyetlensége is.

muznik 

Ez valami zseniális… nem tetszik benne a rengeteg vér meg miegymás, de mégis nagyon jó sorozat. Daniel Wu és Nick Frost párosa jól el lett találva. A harcijelenetek koreográfusa(i) remek munkát végeztek, a belassított jelenetek csak extra.


Hasonló filmek címkék alapján