Perzsia hercege – Az idő homokja (2010) 278

Prince of Persia: The Sands of Time
116' · amerikai · akció, kaland, romantikus, fantasy 12

A perzsa király örökbe fogadja Dastant, a bátor utcagyereket. Felnőve kiváló herceg és bátor harcos lesz belőle. A perzsák megtámadják Alamut városát, melynek hercegnője, Tamina őrzi az idő homokóráját és egy különleges tőrt, melyek segítségével visszafordítható az idő kereke. Ám mindez az… [tovább]

magyar

Képek 19

Szereposztás

Jake GyllenhaalDastan
Gemma ArtertonTamina
Ben KingsleyNizam
Alfred MolinaAmar sejk
Steve ToussaintSeso
Toby KebbellGarsiv
Richard CoyleTus
Ronald PickupSharaman király
Reece RitchieBis
Darwin ShawAsoka

További szereplők

Kedvencelte 56

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Mentavirág

Még mindig emlékszem arra a forró nyári napra, amikor már számoltuk vissza a napokat a szünetig, tanulni már nem kellett, s így levetettük magunkat a laptop elé, hogy először megnézzük ezt a filmet. Akkoriban sajnos még nem sűrűn jártunk moziba, pedig biztos hatalmas élmény lett volna ez a film. Persze így is az volt. Talán az is igaz, hogy már elsőre kedvenc lett, de ahányszor azóta láttam, már sajnos nem tudnám megmondani. Szívesen újranézem bármikor, mivel sajnos nekem egyik játék sem volt meg, így nekem így volt tökéletes a film, ahogy volt, hiszen elvárások nélkül indultam neki. Csak azt tudom javasolni másoknak is, hogy adjanak neki egy esélyt – szuper történet, csodás színészekkel és a látvány is eléggé ott van a szeren! :) (Plusz: tele van általam nagyra tartott színészekkel. ♥)

Nyctea

Mivel nem ismerem a játékot, elvárások nélkül néztem meg a filmet, és azt kell mondjam, megvett kilóra. Fordulatos a történet, remek a látvány (itt nem csak Jake Gyllenhaal testére gondolok, höhö), és fantasztikus a zene. Minden megvan benne ami egy szórakoztató kalandfilmhez kell. Nálam többször nézős.

Osli75 

Bevallom, rosszabbra számítottam, nem hallottam sok jót a filmről, emiatt pozitívan csalódtam. Nem egészen az a típusú film amit szeretek, de azért élveztem. A hangulata magával ragadott és szép volt a környezet is. Az elején csodálkoztam, hogy Ben Kingsley spoiler szereplő és hát igazam lett :D Sőt :)
Azt nem tudom mennyi köze van a játékhoz, mert én csak a nagyon régi verziót ismerem, azt se játszottam végig. Nem bántam meg, hogy megnéztem.

brena 

Óóóóó imádom:)))minden megvan benne:))többször megnéztem,megunhatatlan,jah és
Jake Gyllenhaal Óóóóóó:))))

2 hozzászólás
kedaiyun

A Prince of Persia-játékok közül csak a legelsővel játszottam, a DOS-os verzióval, aminek most is megvan a hangulata. Így a filmet csak önmagában tudom értékelni, nem tudom az újabb játékokhoz hasonlítani, habár elvileg azokat dolgozza fel, és többek állítása szerint semmi köze nincs a filmnek hozzájuk.
Nem rossz fantasy-kaland, van benne izgalmas és vicces rész is, és a főhősök is szimpatikusak. A látványosság mellett szerencsére a történet és a színészek is jók, habár főleg a látványon van a hangsúly. Valahogy az egész film nagyon távolról emlékeztetett a Conan, a barbárra (a régire). Az egyik tetőn ugrálós jelenetről pedig eszembe jutott a DOS-os Prince of Persia 2 is.

3 hozzászólás
BiRo 

Huh….
Gyenge kezdés, nagy fordulatok, spoiler
Nem vártam volna, hogy ilyen jó lesz a közepétől…
Ez egy jó játék-filmadaptáció lett szerintem.
Egy csillagot csak az unalmasabb felvezetés miatt vesztett el részemről, mert az elején olyan érzést keltett, mintha több mint 20 éves film lenne.
De csak várjuk ki a végét. :D
spoiler

Hippoforaccus 

Ezt a játékot is jól kiforgatták. Hol vannak a homokszörnyek? Hol van Kakolukia, és ki ez a Dastan?
A zenéje és a látvány nem rossz, de a sztori elég gyér.

Kelly_Olvas

Engem elvarázsolt a kigyúrt Jake Gyllenhaal ebben a mesében. Igazi családi szórakozás ez a film, bármikor megnézem újra.
Megnézve: 2010. 05.20. 17.30-kor Palace Cinema Campona 1300,- (jegy-gyűjtemény)

leprikon

Nem is tudom….
Izgalmas, látványos mese cuki pasival. Nagyon-nagyon cuki pasival…. :)))))

Honey_Fly 

Annyira szépen megcsinálták ezt a filmet. Csomó ideig kerestem háttérképet ami visszaadná a hangulatát, de nem igazán találtam. Amellett, hogy szép, még izgalmas is, és hát Jake Gyllenhaal…


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

Azt mondják egyes életek összekapcsolódnak az időn is túllépve. Összeköti őket egy ősi erő, amely korokon át hat. A végzet.

Kicsicsillag95 

A család, a fivérek közti kötelék a kard amely megvédi a birodalmat.

Kicsicsillag95 

– Reméltem, hogy a tettemmel megóvhatom az embereink életét.
– Egy jó ember így cselekszik Dastan, merészen és bátran a győzelemre tör, ugyanakkor óvja az életeket. Egy nagy ember azonban megakadályozta volna a támadást. Egy nagy ember megakadályozta volna, amiről tudta hogy rossz, bárki is adott rá parancsot.

Kicsicsillag95 

Apánk azt mondta egy jó király meghallgatja a tanácsadóit de mindig csak a szívét követi.


Hasonló filmek címkék alapján