Cowboyok (2015) 1

Les cow-boys
114' · francia, belga · dráma 12 !

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később… [tovább]

franca · magyar, francia

Szereposztás

François DamiensAlain Balland
Finnegan OldfieldGeorges Balland
Agathe DronneNicole Balland
Ellora TorchiaShazhana
Antoine ChappeyCharles
Antonia Campbell-HughesEmma
Gilles Tretonseriff
John C. Reillyaz amerikai

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ez most nagyon felkavart. Teljesen más filmre számítottam, bár bevallom, a tartalmat sem a legfigyelmesebben olvastam el…
Számomra az a legmegrázóbb az egészben, hogy ilyen tényleg van, a jelenség létező, ráadásul nem is kevés. És elképzelni sem tudom, milyen fájdalmat élhetnek át az ilyen családok, amikor az egyik szerettük hirtelen, egyik pillanatról a másikra kilép az életükből, mert beszippantja őket egy… Ilyen.
Az apával nagyon együtt tudtam érezni, bevallom, az anya végtelen higgadtságát nem is igazán tudtam hová tenni. Azt persze elismerem, hogy a helyzet kezelése valahol kettőjük között, félúton kellett volna legyen, azért, hogy végül spoiler. Ugyanakkor mindez elég arra, hogy az apa a fiúra is átragassza ezt a megszállottságot. Aki – ahogy halad az idő – az édesapával ellentétben képes lesz valamiféle önkontrollra (még ha túl is lép már egy erkölcsi határt), s aztán egy hatalmas… trauma után képes lesz kellő távolságból szemlélni a testvére döntését.
A film vége pedig egyszerre csodaszép és sokkoló. Minden a helyére kerül, de a fájdalom talán sokkal erősebben hasít belénk, mint amikor évekkel korábban útnak eredtünk apával és fiúval. Azok a szemek… Hát én megkönnyeztem.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Többet kellene korodbeliekkel lenned.
– Idegesítenek.

Londonna 

– Néha könnyebb megbízni egy idegenben.


Hasonló filmek címkék alapján