A démonvadász (Constantine 1.) (2005) 443

Constantine
121' · amerikai, német · akció, dráma, fantasy, horror, rejtély 16 !

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot – szó szerint. A természetfeletti… [tovább]

angol

Képek 32

Szereposztás

Keanu ReevesJohn Constantine
Rachel WeiszAngela Dodson
Shia LaBeoufChas Kramer
Djimon HounsouMidnite
Max BakerBeeman
Gavin RossdaleBalthazar
Tilda SwintonGabriel
Peter StormareLucifer
Pruitt Taylor VinceHennessy atya

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 143

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

balagesh 

Hosszan tűnődtem azon, hogy vajon a Constantine-t csak szeretem, vagy tényleg jónak is tartom. Hogy vannak-e érveim, vagy csak ifjúságom könnyedségével magamhoz csatoltam. Találtam érveket. Íme:
– Nem tűnik túl relevánsnak, de ezzel kezdem: a perfect circle óriási kedvencem volt azidőtájt, és ez volt az első (és legalábbis emlékezetesség szempontjából az egyetlen), ahol filmben hallottam őket. (A tunefind-on gyorsan csekkoltam. Nem túl hosszú a lista…) És ide tartozik a Bush énekesének szereplése is. Úgy jó zenei irányokba volt becsatornázva a film. De amúgy alig van behozott zene a filmben, így nem is próbáltak egy korszakos válogatás-OST-t kreálni sajna.
– Tilda Swintont az Orlando óta egészen addig semmi másban nem láttam, azt a filmet viszont jó néhányszor megnéztem. Megörültem neki. De az összes többi színészt itt kedveltem meg igazán. Mindegyiket. Tehát nem a meglévő szimpátia dolgozott, hanem itt figyeltem fel rájuk (pl: Peter Stormare), vagy itt kerültek kedvenci pozícióba – jól játszottak mind.
– De nem csak jól játszottak, hanem volt is mit, kit játszaniuk. Szeretem, ha egy karakternek megsejthetem az adott történeten túli kiterjedését. Ha nem csak addig ér, ameddig a sztori. Illetve, a másik irányból nézve, ha nem csak bele van gyömöszölve egy hárommondatos vallomásba életének valami korábbi és meghatározó élménye.
– A megteremtett világgal is így vagyok. Azt szeretem, ha a történet logikájában feltárulnak a fantáziavilág részletei, de messze nem adják ki az egészet, miközben van egy evidens koherenciájuk.
– Ha ebben az egészében labirintusnak tekinthető kreált valóságban még tekergések is vannak, az ám csak a csodás. A tévutak is hoznak tapasztalatot, és a végpont sem feltétlenül a kijárat.

Ennyi az egész: ez a film nem csonkol kényszerűen, vagy fittyent fölös függőket mindenfelé.
Mára ennyit indoklásul. Máskor meg mást mondok majd.

Nihilchan 

Ez egy szórakoztató fantasy alkotás, minden jóval; Isten, Sátán, angyalok, démonok, stb. Nem vagyok nagy Keanu Reeves rajongó, de Constantine szerepe kifejezetten jól állt neki. A látványvilág tetszett, ahogy maga a cselekmény is; kifejezetten akciódús, nem egy leülő, unalmassá váló film. Bőven vannak hibái, de ezek elnézhetőek, hiszen élvezhető az egész. Tetszett.

barbikaunatkozik 

Aki szereti a természetfelettivel foglalkozó filmeket, az nyugodtan tegyen vele egy próbát. Nem mentes a problémáktól és talán nem is kezeli az összes felvetett kérdést a helyén, hogy a logikai összefüggések hiányáról ne is beszéljek, de ezen túlmenőleg egy nagyon jó, majd két órás kikapcsolódás remek látványvilággal és sok vicces aprósággal. Van akinek bejön, van akinek nem.

Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.com/2016/03/a-dohanyzas-elle…

Valentine_Wiggin 

Ez a film nagyon jó. Constantine karaktere egoista, szarkasztikus, és tényleg egy bunkó, és mégis valahol abszolút megkedvelhető. Végig szurkoltam a fejlődéséért, és mikor kifejtették, hogy pontosan miért is akart öngyilkos lenni, amiért majdnem a pokolra küldték, hát… annyira már nem tudtam hibáztatni azért, hogy így viselkedik. Borzalmas háttér, senki nem érdemel ilyet. Keanu Reeves pedig brillírozott a szerepben, az egyik kedvenc színészem, és itt is bizonyított.
Rachel Weisz karaktere sem ment az agyamra, néha kicsit sokat visongott, és csinált ostobaságokat, de összességében ő is egészen megérthető és megkedvelhető volt. Tilda Swinton pedig fantasztikusat alakított Gabriel-ként.
A történet izgalmas, nem vitték túlzásba a jumpscare-t, a démonok hátborzongatóak, de nem álmodik tőlük rosszat az ember, az üzenet pedig összességében szép. Constantine fanyar humora ráadásul belengi az egész filmet, így többször (kissé keserűen) felnevettem. Talán kicsivel kevesebb káromkodást elbírtam volna, de hozzá tartozik a karakterhez.

Oroa 

A DC világa nem igazán áll közel hozzám de ez az adaptáció/sztori retenesen megfogott.
Majd a képregény után remélem nem az lesz, hogy az egész filmet Keanu vitte nekem.

Leah 

Imádom az ilyen történeteket.
Ami a teremtőről vs sátánról szól.
Meg egykét angyalról, démonról és egy vadászról.

Keanut imádtam benne, meg Shia-t is :)

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet. Itt még nagyon rajongtam Keanu Reeves-ért. Nagyon jól áll neki az ehhez hasonló szerepek, de ebben nagyon ütős karaktere van. Izgalmas, és vonzza a nézőket. Ami ebben a filmben nagyon érdekes és jól fel van tálalva a nézőnek. Bár bennem mindig felmerül ez a film kapcsán spoiler. Engem ez mindig zavar, ha nézem a filmet.

Marcsi 

Keanu-nak kétségtelenül ezek a szerepek állnak jól szörnyen nevetséges számomra a romantikusokban, mint egy darab bot…, és itt még Rachel Weisz is jól áll neki. :)
A történet nagyon izgalmas, végig fenntartja az érdeklődést, hisz ki ne szeretné az angyalokat és a démonokat. Lucifer karaktere nagyon jól lett megfogva. Imádom, hogy John Lu-nak hívja, bár számomra a végén az öngyújtós szórakozása nem méltó a Pokol úrához, de megbocsátható! :)

5 hozzászólás
lilla_csanyi

Angyalok, démonok, Keanu Reeves mint démonvadász…Nekem ennél nem kell több a garantált szórakozáshoz. :)


Népszerű idézetek

Marcsi 

John Constantine rá akar gyújtani: Szabad?
Sátán: Oh, csak nyugodtan, részvényes vagyok.

Marcsi 

Nem kell hinnünk az ördögben, sem az Istenben, hisz mindketten hisznek bennünk, hogy utunk feléjük visz. A választás a miénk.

Valentine_Wiggin 

Gábriel: Fiatalon halsz meg, mert másfél dobozt szívsz naponta, kamaszkorod óta. És pokolra jutsz azért, amilyen életet éltél. Neked annyi.

Marcsi 

John Constantine: Hogy van a család?
Sátán:A család nagyon jól van. Csak rettentő sok a dolgunk, ideje nyaralni.
John Constantine: Hallom, már a kölök sem esik messze az almafától.
Sátán:Hát, megtettem, ami tőlem telik.
John Constantine: Bent van a szobában.
Sátán: A srácok már csak ilyenek.
John Constantine: Gábriellel.
Sátán: Ááá, a fene a gusztusát, ez van.

Marcsi 

Angela Dodson: Nem hiszek az ördögben.
John Constantine: Az kár. Ő hisz magában.

Sunshine 

Angela Dodson: Istennek terve van mindnyájunkkal.
John Constantine: Egy gyerek, terráriummal a kezében. Nincs neki terve.

Kemiviki 

De ahogy a könyv mondja, Isten rögös útjai kifürkészhetetlenek. Van akinek bejön, van akinek nem.

Sunshine 

John Constantine: Még hogy nem jönnek fel! Ők [a démonok] is így tudják?

Sunshine 

John Constantine: Hinni hiszek, az Istenért!
Gabriel: Nem, nem, nem. Te tudod. Az nem ugyanaz.

Sunshine 

– A te lelkedért képes és ő [a sátán] maga jön fel.
John Constantine: Azt beszélik.


Folytatása

Összehasonlítás

Constantine


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján