CBGB (2013) 35

101' · amerikai · dráma 12

Két csődeljárás után Hilly Kristal 1973-ban megvásárolja a New York-i Palace bárt. Az álma az volt, hogy egy színpadon hozza össze a country, a bluegrass és a blues műfaj – rövidítve CBGB -legjobbjait, aki eredeti zenét játszanak. Amikor nehézségekbe ütközött a zenekarok egyeztetése, Kristal… [tovább]

magyar
angol

Képek 12

Szereposztás

Alan RickmanHilly Kristal
Donal LogueMerv Ferguson
Freddy RodríguezIdaho
Ashley GreeneLisa Kristal
Rupert GrintCheetah Chrome
Justin BarthaStiv Bators
Richard de KlerkTaxi
Johnny GaleckiTerry Ork
Kyle GallnerLou Reed
Stana KaticGenya Ravan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Emerson 

A képregényes narráció marhára tetszett. Nagyon feldobta, az egyébként álmosra sikeredett sztorit. Alan Rickman az elvarázsolt fejével végigdünnyögte a filmet, amit alkalmanként megszakított 1-1 nagy felfedezett (vagy majd később felfedezett).
Én (ennél is) több zenét nyomtam volna bele. Lou Reed pölö nem is volt színpadon. Vagy csak átaludtam ezt a részt?
A hangulat azért hellyel-közzel átjött (jóformán érezni lehetett a chilivel keveredő kutyagumi szagot…). A stáblistánál lévő összeállítás jóra sikeredett, érdemes végignézni.

NaNa_88 

WOW!
Van egy nagyon jó hangulata a filmnek. Beszippantott. Imádtam. Jó zenék, érdekes figurák. Nagyon punk. :D Párápápápá… I'm lovin it. :D

„So, they vomit they drop trou, they slash themselves, they bleed they hang themselves, and that's just on stage.”

„Szóval: hánynak, odavágják és összeszabdalják magukat, véreznek, felakasztják magukat, és ez még csak a színpad.”

5 hozzászólás
Londonna 

Szerettem, tetszett. :D Nekem az eleje elég döcögősen indult be, viszont hamar én is be lettem szippantva a sztoriba, és izgő-mozgó végtagokkal, meg lanyha – ám lelkes – bólogatással élveztem a kitűnő zenéket. Amikből igen, lehetett volna még sokkal több is!
Jó ég, egy élmény volt ezeket a színészeket egy ilyen filmben látni: Alan Rickman, Rupert Grint, Stana Katic, Johnny Galecki… Hát kész voltam! :) Alan nagyon tetszett ezzel a séróval, szerintem baromi jól állt neki. Rupert meg…, te szent egek! Nem vagyok HP rajongó és a filmekből is csak néhányat láttam, de ilyen figuraként még álmomban sem tudtam volna elképzelni a srácot… eddig a pillanatig. :D Eszméletlen, ahogy forgatja a szemeit, megőrül, piál, meg „udvarol”… :))) Stanát először meg sem ismertem, de aztán örültem a viszontlátásnak. Neki mindig jól állnak a vagány csajkarakterek. ;) Johnny meg… Aww. Kedvenc „fizikusom” ilyen szőrösen… *-* Hát elnézegettem volna tovább is. Botrány, hogy ilyen keveset szerepelt. :)
A zenész-hasonmások meg amúgy elég vegyesre sikeredtek. Voltak telitalálatok, de rossz viccek is. A lényeg, hogy a Ramonesszel meg voltam elégedve. Őket nagyon vártam már a legelső filmkockától és visítva röhögtem, amikor végre megérkeztek a klubba a „varjak” is. XD

Osli75 

Ez egy remek film. Jó zenék, izgalmas bandák, remek filmes megoldás. Amúgy is szeretem a zenés filmeket, a régi jó zenéket és ebben minden együtt volt.

Sicc

Hihetetlen atmoszférája van ennek a filmnek…berántja az embert…pedig néha már-már rosszul voltam:D:D Ez egy külön világ…erre születni kell. És imádom Alan Rickman hangját. És azt a fapofát, amivel szinte mindent lereagált:D

Rasz

Nem is értem, miért vártam eddig a megnézésével… lehet még csak most hangolódtam rá, de megérte (külön öröm volt, hogy a zenék jó részét ismertem, amik nagyot zúztak). :)

ggizi

Az egy dolog, hogy imádom a zenés filmeket, de mikor zenetörténeti feldolgozásokat látok (itt konkrétan a Punk indulásáról, elég nagy nevekkel dobálózva, mint Iggy Pop, The Police, Talking Heads, Blondie, Ramones…), az kimondottan kedves a szívemnek.

jancsibohi 

tegye fel a kezét, aki nem röhögte ki Alant ezért a frizuráért! :) (én a végére se tudtam megszokni.)
a zene nem rossz, de a film valahogy elvesztette az érdeklődésemet úgy a kétharmadánál.

Sisyll

Nagyon király! :D
Engem mindig meg lehet győzni a zenés filmekkel, zenetörisekkel meg főleg. De hát persze el lehet azt is csűrni. De ez… Ez pont olyan, amilyennek lennie kell. Van benne züllöttség, töménytelen punk és lázadás, egy jó nagy adag belesz*rok a világba, és végül egy producer, aki mindezt finanszírozza :D


Népszerű idézetek

Emerson 

Merv: Jesus Christ. Look at this-- Look at the size of that rat!
Idaho: Don't point at him.
Merv: Why?
Idaho: It upsets him.

Londonna 

– Mit mutattok nekem, srácok?
– Van négy számunk. „Nem akarok járni veled”, „Nem akarom megtanulni”, „Nem akarom, hogy megfékezzenek”, és „Nem akarok lemenni a pincébe”.
– Sok mindent nem akartok…
– Ja…
– És mi az, amit akartok?
– Most épp dolgozunk valamin.
– Egy pozitív dalon?
– Ja! Az a címe… „Ragasztót szívnék”.
– Rímel rá, hogy égszínkék?

Londonna 

– Mi a nevük?
– Ramones. Pont úgy néznek ki, mint a varjak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján