Briliáns elmék (2011–2019) 107

Harvey Specter New York egyik legdörzsöltebb ügyvédje, aki minden problémás esetet képes megoldani. Mike Ross egy rendkívüli képességekkel rendelkező fiatalember, aki letette ugyan a jogi szakvizsgát, de sohasem járt egyetemre. Egy szerencsés véletlen folytán ők ketten találkoznak egymással és… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Gabriel MachtHarvey Specter
Patrick J. AdamsMike Ross
Rick HoffmanLouis Litt
Meghan MarkleRachel Zane
Sarah RaffertyDonna Paulsen
Gina TorresJessica Pearson
Amanda SchullKatrina Bennett
Max TopplinHarold Gunderson
David CostabileDaniel Hardman
D. B. WoodsideJeff Malone

További szereplők

Kedvencelte 81

Várólistára tette 207


Kiemelt értékelések

ziara

Kellene valamit írnom, hiszen kedvenceltem is a sorozatot, de nem tudok, vagyis nem mindent, és így bele se fogok.
Minden gondolatom ez a sorozat volt az előző két hónapban, pedig nagyon távol áll tőlem ez az ügyvédes gondolkodásmód, a csűrés-csavarás, de ezek az emberek megvettek kilóra. Imádom, imádom és még egyszer imádom!!!!!!!! Harvey Specter forever<3
Minden után:
Nem tudom elmondani, mennyire hiányozni fog ez a sorozat. Az, hogy a szívemhez nőtt, nem kifejezés. Csak szuperlatívuszokban tudnék nyilatkozni. Imádtam, imádom és imádni is fogom. Mindig.

gazibla 

Legjobb sorozat, amit valaha láttam, kár hogy vége lett.

perpetua 

Itt ritkábban írok értékelést, mint molyon, de erről a sorozatról kikívánkozott belőlem. :)
Ebben a nagy semmittevős időszakban futottam bele, pedig már régóta a várólistámon volt és viszonylag rövid idő alatt le is daráltam az összes évadot, mert annyira tetszett.
Szerintem igazán remek volt a kiinduló szituáció, ügyvédekről nem is néztem még szerintem sorozatot, így élveztem, hogy belenézhetünk a mindennapjaikba. De ennyi nem elég már az elején csavarunk egyet a dolgokon, mert nem sima ügyvédekről van szó, egy csaló keveredik közéjük és ezzel megvan az állandó feszültség faktor, mert aggódhatunk a lebukás miatt. Annyira jó volt Harvey és Mike párosa, szoros barátság alakul ki közöttük, annak ellenére, hogy számos vita, veszekedés tarkította ezt a kapcsolatot. Nem is tudom már hanyadik évad volt, de nagyon nem tetszett, amikor szétválasztották őket. Elsőre tetszett az ötlet, hogy összecsapjon egymással a két briliáns elme, de az nagyon nem volt az igazi. Utána ismét felívelt a történet, emlékeztett, miért is tetszik ennyire, végül az utolsó két évadra már nagyon megválozott az egész. Bár ha nem készül el, lehet bántam volna, mert azért akadtak ott is jó epizódok, remek pillanatok, de összességében sokkal gyengébb volt, mint az első hét. Egyszer-egyszer forgattam a szemem, mert újra és újra hasonló szituációba kerültek a szereplők, jött egy újabb kutyaszorító. Mégis végül csak tetszett, mind, mert kicsit mindegyik más volt, más áldozatokat követelt és jó volt nézni. Úgyhogy közel se volt tökéletes a sorozat, mégis teljesen beleszerettem.
Ennyi mappa dobálást még sose láttam, nem hiszem el, hogy a valóságban is állandóan így közlik egymással az információt az ügyvédek. :D De a végén már meglepődtem volna, ha kimarad. :D Mike és Harvey mellett a mellékszereplőket remekül választották ki, alakították személyiségüket. Donna igazi jelenség, leht élőben kissé bosszantó lehet ez a mindent tudok és mindent jobban tudok jellem, de nézni csodálatos volt. Nem beszélve az öltözködéséről (jó nem ez a legfontosabb, de újra és újra ráeszméltem, hogy annyira az én stílusomban kapja a ruháit, pedig Jessicának is voltak igazán kifinomult darabjai). A másik nagy forma Louis volt, akit én is hol gyűlöltem, hol szerettem. A végére azért lenyugodott és akkora határozottan megszerettem, de eleinte voltak igazán gonosz és önző húzásai. De épp ezért vagy ezért is szerettem meg, mert láttuk minden oldalát, ahogy küzd, hogy kikerüljön Harvey árnyékából, ahogy próbálgatja, hogy milyen döntések kellenek az előlépéshez és hol helyesen dönt, hol nem. Ettől volt még emberibb, hiszen nem lehet mindig jó döntéseket hozni, a hibáinkból kell tanulni.
Végül maga a lezárás, az utolsó rész nagyon tetszett. Olyan szomorú, ha egy sorozatot úgy kaszálnak el, hogy félbemarad a történet. Amikor viszont fel tudnak készülni a lezárásra a rajongók is megkapják azt a befejezést, amivel könnyebben el tudnak búcsúzni egy kedvencüktől. Mike és Harvey beszélgetése, ahol felidézték találkozásukat nagyon tetszett. <3 Úgyhogy azt mondhatom, hogy csakis ajánlani tudom másoknak is ezt a sorozatot. :)

alexakarola 

Így egy évad megnézése után tetszik a sorozat. :)
A szereplők elég jók szerintem, a kedvencem Donna :) (és Donna és Harvey kapcsolata), de nagyon jó csapatot alkot együtt Harvey és Mike is :) Louistól viszont néha a falra mászom :D

dorcy01

A legeslegnagyobb szerelmem ez a sorozat! na, meg persze Harvey Specter
Csodálatos volt végig az egész sorozat, egy tökéletes befejezéssel, és ha választanom kéne sehova sem tartoznék szívesebben mint ebbe a családba! És most megyek, próbálok újra valami értelmet keresni az életemnek. :D

iamwiki

1 évad: Nagyon izgalmas volt. Igazából kellemes csalódás volt mivel szoktam látni a tv-ben és nem volt túl szimpatikus, de egy évad után nagy kedvenc lett Harvey és Megan Rachelként sokkal szimpatikusabb lett, mert ezelőtt még nem láttam őt semmiben. Kiváncsian várom a folytatást.
2 évad: Nagyon érdekes dolgok történtek ebben az évadban. Harve & Donna kedvenc páros lett. Hardman elég idegesítő ember. Elég sok minden történt és az az évadzáró, wow. Szereplőkről: Hardman no go, Louist nagyon megszerettem annak ellenére néha milyen, Mike és Rachel csak kerülgeti a forró kását. Jessica elég irritáló tud lenni néha és megjött Varys. Elég fura volt látni hajjal, először fel sem ismertem.
3 évad: Nem lankadt az érdeklődésem. Inkább csak ennyi: W-O-W.

Luzs

Az első két évad nagyon jó volt, a harmadiktól már ilyen egész évadon átívelő ügyek voltak, azok elég unalmasak voltak, a negyediktől abbahagytuk, a főszereplők rettentő ellenszenvessé váltak.


Népszerű idézetek

Sunshine 

[Jessica és Harvey Donnáról]
Jessica Pearson: Békülj ki vele.
Harvey Specter: Szeretnék, de nem túl könnyű.
Jessica Pearson: De igen, az.
Harvey Specter: Hogy csináljam?
Jessica Pearson: Segítek. Képzeld el milyen lenne az életed nélküle.
Harvey Specter [miután elképzeli]: Most már értem.
Jessica Pearson: Mit értesz?
Harvey Specter: Ezért bocsátasz meg nekem mindig.
Jessica Pearson: Oh, nekem nem olyan könnyű megbocsátani.
Harvey Specter: Csak képzeld el!
Jessica Pearson: Elképzelem. Minden egyes nap.

Krenai

Louis: I always pay my debts… I'm a Lannister.

2. évad 10. rész – Délidő
Sunshine 

Mike Ross: Szerintem az lenne a legjobb lépés, ha meghátrálnánk.
Harvey Specter: És mit mondjunk Jarome-nak? Köszönjük, hogy felkerestél minket! Megtudtuk, hogy a lányod kétmilliót lopott a cégtől és a szakmai véleményünk az, hogy megszívtad.

Sunshine 

Jessica Pearson: Veled sem könnyű együtt dolgozni.
Harvey Specter: Én remekül kijövök magammal.

Sunshine 

Donna: Tudod, miről ismerszik meg az ember? Nem arról, ahogy a vele egyenrangúakkal bánik, hanem ahogy az alattvalóival.

Sunshine 

Louis Litt: Jó, de amit Harvey gondol és amit be tud bizonyítani, az két különböző dolog.
Jessica Pearson: Harveynál a kettő általában egy és ugyanaz.

Sunshine 

egy srác [kiakadva]: Legközelebb? Mi lenne, ha már most kinyírtak volna?!
Harvey Specter [nyugodtan]: Akkor maga halott lenne. A gyilkost elkapjuk és rábírjuk, hogy valljon Jason ellen, de… Kár, hogy nem ölte meg, basszus!
rendőr: Kár.
Mike Ross: Harvey, viselkedj már!

Sunshine 

Harvey Specter [ironizál]: Hát már egyetlen becsületes ember sincs a Wall Streeten?

Sunshine 

Mike Ross [régi filmeket sorol Rachelnek, hogy melyiket látta]: Elfújta a szél? Aranypolgár? Dirty Dancing?
Rachel Zane: „Babyt senki sem ültetheti a sarokba.”
Mike Ross: Na, ez jellemző!

Sunshine 

Harvey Specter: Tudsz a fejemmel gondolkodni, derítsd ki!
Mike Ross: Jó, rendben. Már értem.
Harvey Specter: Na, halljam!
Mike Ross: Mondd el és megerősítem.
Harvey Specter: Álmodj csak!
Mike Ross: Bakker!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján