Bostoni erő (2017) 49

Stronger
116' · amerikai · dráma, életrajzi

Jeff Bauman, a bostoni maratonon történt bombatámadás egyik legsúlyosabb sérültje segít a rendőröknek megtalálni az elkövetőket, miközben a poszt-traumás stresszel is meg kell bírkóznia.

angol

Képek 6

Szereposztás

Jake GyllenhaalJeff Bauman
Tatiana MaslanyErin Hurley
Miranda RichardsonPatty Bauman
Clancy BrownJeff Bauman Sr
Kate FitzgeraldKaren néni
Carlos SanzCarlos

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon érzelmes és erős film volt számom. Jake nagyon átadta a Jeff szenvedését és mindazt amit át kellett élnie. Plusz a film ugyanúgy megmutatta hogy nem vagyunk megtörhetőek ha állnak mellettünk és megsegítenek és ez nagyon fontos dolog <3 ^^

Haspók 

Természetesen az amerikaiaktól várható hősöket dícsőitő film volt, de ettől eltekintve egész jó volt. Tatiana és Jake is jól hozták a karaktereiket, sőt Jeff anyuját alakító Miranda Richardson is kitett magáért. Egyszer nézhető, de csöppet sem volt rossz film.

Charityy 

Sokszor láthattunk már hasonló történetet. Újat nem igazán várhatunk, de a film mégis élvezetes, a színészek kiválóan alakítanak.

TejesMasni 

Tatiana Maslany miatt néztem meg, mert imádom őt az Orphan Black óta!!! :) És persze Jake-t is bírom, ő is jó színész, de nekem ez a film nem igazán tetszett. Tudom, hogy életrajzi film és megtörtént esetet dolgoz fel, ami valóban szomorú és megrázó esemény volt, de akkor is…sok volt nekem benne ez a túlfűtött amerikaiság, az „éljen Amerika”, meg a „mi erősek vagyunk, mert amerikaiak vagyunk és simán lenyomjuk a terroristákat” érzet. Mert ezt végig lehetett érezni az egész film során, teljesen áthatotta azt. Sok volt az amerikai önimádat, és ez számomra nagyon elnyomta a színészek játékát. És csak Tat és Jake miatt kap 5 csillagot, amúgy maga a film nem kapna tőlem egy csillagot sem.

Little_Monster 

Évente egyre több hazafias film készül az USÁban, aminek férfi főszereplője egy hős, aki mindennel szembeszállva legyőzi az ellenséget, bárki is legyen az, bármi áron. Ebben a filmben is megvolt minden felsorolt összetevő, találtak is hozzá híres színészt, aki majd húzónévként meggyőzi a nézőket, hogy vegyenek jegyet és nézzék meg. Csakhogy ez a film semmi többet nem akar mondani, mint amit az egyébként borzasztóan egyszerű plakát is: ha erős vagy, legyőzöl mindent. Pont nem kell ezért az üzenetért megnézni a filmet, sőt, az teszi jól, aki ezt a közhelyet látva azonnal el is felejti, hogy készült valaha ilyen film. Minden szempontból gyenge volt, a forgatókönyv lapos és unalmas, a főszereplők közt nem működik a kémia, és egyikük sem alakít igazán jól, ilyen alapanyagból nem is lehet. Az egész sablonos és nem azért fáj nézni, mert olyan megható, vagy szomorú, hanem azért, mert rossz. Nem járja körül a kapcsolatokat, azt, hogy egy ilyen baleset, hogyan hat a környezetre, arról meg főleg alig beszél, hogy a főszereplő hogy küzd meg a megváltozott életével és a PTSD-vel. Rengeteget lehetett volna az emberi oldaláról beszélni, de ehelyett csak azt nyomták a képünkbe tíz percenként, hogy „mi erősek vagyunk, legyőzzük a terroristákat”. Az amerikaiaknak biztosan erre van szükségük, de filmnek ez attól még kevés.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Want some pills? Found 'em on my sister's dresser. You're either gonna get high as fuck, or they're gonna regulate our periods.

Bogesxd 

Patt: Very small apartment for three people, Jeffrey.
Jeff: Yeah, but technically it's only like two and a half.

Bogesxd 

You okay? How you feelin'? Lieutenant Dan?

Bogesxd 

Jeff Bauman found something amazing here at Spaulding Hospital. That something is called hope.

nykol

Jeff Bauman: I'm a hero for just standing there and getting my legs blown off?

Bogesxd 

Sully: Do you still even got a license?
Jeff: No, they don't lose.. You don't lose your license when you fucking lose your legs, dumbass.
Sully: How you gonna reach the pedals?
Jeff: Fucking get down there. You gonna push 'em for me.
Sully: Is that even safe?
Jeff: No.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján