Betépve (2001) 108

Blow
124' · amerikai · dráma, életrajzi 15

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Johnny DeppGeorge Jung
Penélope CruzMirtha Jung
Ray LiottaFred Jung
Franka PotenteBarbara Buckley
Rachel GriffithsErmine Jung
Paul ReubensDerek Foreal
Jordi MolláDiego Delgado
Miguel SandovalAugusto Oliveras
Jaime KingKristina Jung
Emma RobertsKristina Jung (fiatal)

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Sok nagy név, de én unatkoztam. Irtó kemény film volt…el se tudnám képzelni magamat egy ilyen életmódban. Sajnáltam a srácot, amikor az anyja befújta a zsaruknak :( De igaza volt! Az apa viszont nagyon ragaszkodott a fiához :)
Ray Liotta általában negatív szerepekben szokott feltűnni, így egész furcsa volt ez a pozitív apafigura tőle.
Mivel nem egy mai darab, nagyon babafejek voltak a szereplők :D

Corvus_CoRex 

A délutáni borzalmas Johnny-s, drogos film után kicsit féltem ettől, hogy ez is dög unalom lesz, de merész vagyok, szóval neki ültem! :D
Hiába volt ez is 2 órás, nem untam magam halálra közben. Igaz a végére már kezdett fárasztani, de nah, vége is lett végül. :D
Egyszer simán nézhető.

dora1454 

Elég furcsa volt nézni, hogy a főszereplő elköveti ugyanazt a hibát számtalanszor, aztán természetesen sokszor kicsit túl unalmas volt a sztori, bár mivel egy igazi személy életéről beszélünk így valamely szinten érthető. Azért elég szomorú a vége.

dorcy01

Annyira jó ez a film! Nem mondható túl pörgősnek, és a téma sem a legszívetmelengetőbb, de van mondanivalója, és a vége nagyon meghatott..

Adri3nn

Nem tudom mire számítottam, arra biztos nem hogy megkönnyezem. A filmbeli karaktere nem volt rossz ember, csak naív. Kárnak mondanám hogy lehetne boldogabb vége, hisz életrajzi. Ugyanott rengeteg ember életének tönkretételéhez járult hozzá, ezt a film nem hangsúlyozza. Nem szabad elfelejteni hogy nem áldozat volt, és ő felelt azért, hogy alakuljon a jövője.
Utána olvastam, sajnos úgy tűnik nem tudott kibékülni a lányával.

Katelyn

Sokat gondolkoztam ezen a filmen.
Ez a 2 óra sok volt, a film közepe fele untam is egy kicsit. De ennek ellenére érdekes volt. Először elkápráztatott, aztán elgondolkoztatott és végen mérhetetlenül szomorú voltam. Kétségtelen hogy ez a film a színtiszta valóságot tárja elénk.
Legalább egyszer érdemes mindenkinek megnézni az életében.


Népszerű idézetek

jCsilla

A legtöbb ember mellett elmegy az élet, miközben nagy terveket kovácsol.

jCsilla

Az életemben annyi darab hasadt le a szívemből, hogy alig maradt, amivel tovább élhetnék, de erőltetem a mosolyt, mert tudom, hogy az ambícióim messze meghaladták a képességeimet.

jCsilla

A szél hátán járj mindig, s arcodon ragyogjon a nap, a végzet szele repítsen a magasba, hogy fent táncolhass a csillagokkal.

Christinewinchester 

[Narrating, last lines]
George: So in the end, was it worth it? Jesus Christ. How irreparably changed my life has become. It's always the last day of summer and I've been left out in the cold with no door to get back in. I'll grant you I've had more than my share of poignant moments. Life passes most people by while they're making grand plans for it. Throughout my lifetime, I've left pieces of my heart here and there. And now, there's almost not enough to stay alive. But I force a smile, knowing that my ambition far exceeded my talent. There are no more white horses or pretty ladies at my door.

Christinewinchester 

Fred Jung: [to young George as they leave the bank, after declaring bankruptcy] Sometimes you're flush and sometimes you're bust, and when you're up, it's never as good as it seems, and when you're down, you never think you'll be up again, but life goes on.

Christinewinchester 

Fred Jung: [as they leave the bank, after declaring bankruptcy] Money isn't real, George. It doesn't matter. It only seems like it does.
Young George: Are you gonna tell Mom that?
Fred Jung: Yeah, that's gonna be a tricky one.

Christinewinchester 

George: I'm really great at what I do, Dad. I mean I'm really great at what I do.
Fred Jung: Let me tell you something, George: you'd have been great at anything.

Christinewinchester 

Diego Delgado: How much time do you have?
George: Oh, let's see. Twenty-six months.
Diego Delgado: Twenty-six months? For murder? I must meet your lawyer.


Hasonló filmek címkék alapján