Bébi úr: Családi ügy (Bébi úr) (2021) 39

The Boss Baby: Family Business
107' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 6

A történet ott folytatódik, ahol az első film befejeződött. A fivérek immár felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik; alig beszélnek egymással. Tim abban a házban él a családjával, ahol felnőtt. Otthon ülő apuka, és még mindig élénk a fantáziája. Feleségül vette… [tovább]

magyar

Képek 23

Szereposztás

James McGrathWizzie (hang)
Alec BaldwinTheodore Templeton (hang)
Jeff GoldblumDr. Armstrong (hang)
Jimmy Kimmelapa (hang)
Ariana GreenblattTabitha (hang)
James MarsdenTim (hang)
Amy SedarisTina (hang)
Eva LongoriaCarol (hang)
Lisa KudrowNagymama (hang)
Raphael AlejandroNathan (hang)

További szereplők

Bébi úr: Családi ügy (2021)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
DreamWorks Animation

Kedvencelte 2

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

A tőlem megszokott módon – egyesek szerint bunkón mások szerint szimplán csak őszintén – mondom: Ez a mese se való mindenkinek.

Egyrészt a nyelvezete miatt. Nem beszélnek benne csúnyán, szimplán csak olyan szlengek/szóviccek/utalások vannak benne, amit nem ért mindenki (mondjuk a boomerek, haha).

Másrészt; Aki annyira antiszociális, hogy a saját családja se érdekli – se a jelenlegi, se a jövendőbeli (ha egyáltalán lesz neki). Ugyanis végig arról szól, hogy milyen az, ha egy család szétszakad és újra össze kell hozni. Az ilyen semmit nem fog értékelni benne.

Harmadrészt pedig: Annak se ajánlott, aki nem bírja tartani a tempót, szeret rugózni a részleteken vagy csak abszurdnak tekinti. Ugyanis az, aki nem tudja megérteni hogy a felnőtt emberek újra babák/gyerekek lesznek, azok végig azon fognak rugózni és elfelejtenek az amúgy elég mély történettel foglalkozni.

Aki úgy érzi, hogy egyik csoportba sem tartozik annak viszont bátran ajánlom. Az első részt és a sorozatot is imádtam (az interaktívat is végig vittem párszor) ehhez viszont kicsit szkeptikusan álltam, de meglepően jól sikeredett. Mivel iszonyú érzékeny vagyok (khm, néhány dolog kapcsán!) végig bőgtem az utolsó 10 percet – spoiler – a többi 90-et meg végig röhögtem. (A maradék 7 a stáblista.)

Szerintem nem lett olyan erős mint az első rész vagy mint a sorozat, de ez is nagyon ötletes volt. Főleg tetszett a túlhajszolás felvázolása, ami engem most nagyon érint! spoiler

Szóval kegyetlen jó a története és az üzenete is. De akinek semmi baja az életében vagy semmi nem érdekli azt ez sem fogja érdekelni. Egyelőre részemről ez (csak) 8 csillag, de következő nézéskor már lehet több lesz.

Londonna 

Az első filmre 7 csillagot adtam, erre pedig – első felindulásból – egy 8-ast. Ugyanakkor nem feltétlenül vagyok meggyőződve róla, hogy jobban tetszett volna, mint az első rész (lévén, azt már elég régen láttam), inkább csak arra gondolok, hogy mindegyikben megvoltak azok a mélypontok, amik levontak számomra az élvezeti faktorból. Mégis itt, ebben a részben talán egy fokkal úgymond realistább volt az egész konfliktus, s ez vitte fel nálam a pontokat…

Viszont ettől eltekintve most mégis inkább kezdeném a negatívumokkal. :D Szóval.

1) Jimbo és Staci. Szerintem nem számít spoilernek, hogy őket itt most házaspárként látjuk viszont – néhány másodperc erejéig. Nekem ez óriási csalódás volt, mert én Stacit Tednek szántam, s bár itt címszereplőnk magányos farkas / magányos hős, mégis… Staci az a karakter, aki szerintem abszolút illene hozzá. Ezek után pedig talán nem meglepetés, hogy egy esetleges folytatás esetén abban reménykedek, hogy válás lesz, és ezek ketten összejönnek. (Csak mert klassz lenne például egy válós-tanmese is így – részben – „gyerekműsorba” csomagolva. Lehetne rögtön ez a pozitív példa rá.)

2.) Amikor a lány hazaviszi a gyerekké visszaavanzsált apját és senkinek, de tényleg tkp. senkinek sem tűnik fel a hasonlóság (igazából még a tulajdon szüleinek sem, amikor pedig kicsit mégis, az is olyan erőltetett és hiteltelen), ott is néztem hülyén. Nem tudom, de én ennyi idősen kb. 1000x végignéztem már a régi családi albumokat, a szüleim fiatalkori / gyerekkori képeit, ergo pontosan tisztában voltam azzal, hogyan festettek x idősen. A szemüveg pedig ennyit nem torzít, bár pl. a Superman óta tudjuk, hogy milyen nagy az emberi hülyeség – vagy inkább fantáziátlanság?…

3.) A karácsonyi műsor. Azon belül is az éneklés. Ezt miért kellett? Nekem teljesen hazavágta az egészet. Giccses xar, már bocsánat. Ráadásul hamar kiderül, hogy ez a lány hamis, mint a tök, s ekkora volumenű változás nem állhat be, különösen nem ennyi idő alatt. Szerintem sokkal pozitívabb üzenetet hordozhatott volna, hogyha meghagyják a zseni nővérkét olyannak, aki tényleg nem tud énekelni. Egyrészt, ő se legyen már tökéletes, másrészt micsoda girlpower lehetett volna azoknak a kislányoknak, akik szintén nem tudnak énekelni. Vagyis, hogy attól, hogy ebben nem vagy jó, másban még kitűnhetsz… (Ergo azt szűrtem le, hogy ez valami olcsó, burkoltan becsomagolt X-Faktoros / tehetségkutatós propaganda. Hogy nem számít, hogy béna vagy, menj csak a válogatókra és égesd le magad bátran.) Pff. Szóval, ezért eléggé haragudtam, igen. Plusz tényleg maga a dal is akkora nyáltenger, hogy fertelem…

És azt hiszem, kb. ennyi. A többi részével eléggé meg voltam elégedve. A kitalált konfliktus – bár szintén icipicit sántított, de végül hihetőbbre kerekedett ki egy fokkal, mint a múltkor a kutyusok. Tetszett, hogy inspirálódtak a Kingsmanből (vagy nem, mindenesetre nekem rögtön az ugrott be ezzel a manipulálós mobil-applikációval, meg az „Sz-nappal” kapcsolatban…), még úgy is, hogy itt sem volt ez teljesen átgondolva.

Tedet imádtam. Bébiként is, felnőttként is. Annyira vagány… :D Igazán remek pasi lett, az átváltozós / kergetőzős jeleneten pedig szakadtam. (Ahogyan ott is, ahol „Bébi úr” énekelt. Aww. :D) Hihetetlenül jó zenéket válogattak bele, odáig voltam – leszámítva ugye a nagyon nem ide illő karácsonyi műsorost. Oké, Tim dala is elég nyál, de azt még el lehetett viselni. Bár arra is azt mondom, hogy totál felesleges.) Közben meg eszembe jutott saját magam. Mármint, hogy én is pont ennyire rajongtam a nagynénémért, ő volt a nagy szám, a nagy öröm, mindig, amikor jött… :D Pedig ő nem is halmozott el drága cuccokkal. Szóval, abszolút átéreztem. :D

Tina baba nem zavar sok vizet, bevallom, csodálkoztam is. Azt hittem, sokkal több szerepe lesz, ehhez képest iszonyú kis mellékszál maradt, aminek valahol örültem, mert Bébi urat 0-24-ben bírnám nézni és hallgatni, ugyanakkor ha már behoztak megint egy ilyen vagány kiscsaj karaktert, bírtam volna, ha ő is több szerephez jut. (Ergo, kicsit olyan Staci 2.0, csak kevésbé agresszív kismalac kiadásban. :'D) Mindenesetre nagyon cuki volt, tetszett a figura a kis fogacskájával. :P

Tabitha. Ő a család – egyik – agytrösztje. Jó volt az ötlet, ez is egész szívhez szólóra sikerült, ugyanakkor az tényleg nem tetszett, hogy úgy állították be, hogy ő tényleg mindenben kiváló. :S Meg hát nem ismerte fel az aptyát… Ráadásul a hangja is tökugyanaz volt, szóval… Mehh.

A filmvégi tesós tanulság pedig nagyon aranyos lett. Bár én egyke vagyok, de el tudom képzelni, hogy van ilyen és de jó, amikor egyszer csak szent a béke. :-)

Na, hirtelen ennyi. Sok minden eszembe jutott közben, de most csak ennyire futotta. Legfeljebb majd utólag még hozzátoldom, ha eszembe jut még valami. :D

Oleander 

Wow,egyetértek azzal hogy itt snitten ez kedveltebb az első résznél.Bejött a jóslatom és mivel ezt sose akartam moziba nézni ,jobb lett mint vártam:)A főgonosz nem lett összetettebb katakter,mint az előzménybe de egy szál kutyát se láttam ami már eleve pluszpont.Na meg a sok új baba is jó karakter szerintem.Staci-ék fia azért nem esett messze a fájától,igazi kis agytröszt mégha nem is látszik :D Végül a szinkronnal is meg tudtam barátkozni ,meg pár változtatással a szereplők külsejét illetően.Tabitha tényleg elég beképzelt lány ,nem is tudom kitől örökölhette *Timre néz* Maga a konfliktus nem mondom hogy annyira ki lett volna bontva ,de az első felében volt azért humor bőven.Összességében nem éreztem erőltetettnek egyáltalán.Esetleges folytatásnál kicsit komplikálhatnák a sémát ,nincs kedvem Tedék újabb „ellenségből barát” előadását nêzni.

eszternemeszti 

Bleeeeh, első jobb volt, pedig az sem tetszett annyira. Mindegy, 3. részt nem nézek már :D

Dinah 

Nekem tetszett ez a rész is, főleg a mondani valója. Kislányom nagyon élvezte, sokat nevetett rajta. :)

Tina és Becses is nagyon jól sikerült, és külön kiemelném a Creepy girlt. :) Remek jelenetei voltak. :)

hankman 

Hát ezt inkább meghagyom a gyerekeknek, ők biztos jót szórakoznak rajta.

Hippoforaccus 

Nem mondom, hogy nem kacagtam jókat, de messze meg sem közelíti az első részt.
Tudom, főként bébik vannak a főszerepben, de túlságosan rámentek a család témára, ami a humor rovására ment. Ráadásul a gonosz karakter is ötlettelen.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján