Bajos csajok (Bajos csajok 1.) (2004) 511

Mean Girls
97' · amerikai, kanadai · vígjáték 12 !

2 díj · 1 jelölés

Cady Heron afrikai vidékeken nőtt fel zoológus szülei mellett, és 15 éves koráig csak hírből ismerte az iskolát. A család azonban visszatér Chicagóba, és Cady egy átlagos gimnáziumban találja magát, ahol hamar megtanulja az első leckét: semmit sem tud azokról a vad dolgokról, melyek az… [tovább]

angol · magyar

Képek 7

Szereposztás

Lindsay LohanCady Heron
Rachel McAdamsRegina George
Tina FeyMs. Norbury
Tim MeadowsMr. Duvall
Lacey ChabertGretchen Wieners
Amanda SeyfriedKaren Smith
Jonathan BennettAaron Samuels
Lizzy CaplanJanis Ian
Daniel FranzeseDamian
Rajiv SurendraKevin Gnapoor

További szereplők

Kedvencelte 98

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Elég sokszor láttam ezt a filmet 13-14 éves koromban, teljesen oda voltam érte. Maga a téma érdekes, mondjuk annak örülök hogy az én iskolámban meg itt Magyarországon nem ennyire erős a klikkesedés mint amilyen Amerikában. Szerintem a témát azért elég jól bemutatja, még ha elég klisés és kitalálható hogy mi lesz a vége.
A szereplők se rosszak, Rachel McAdams szerintem nagyon jól hozza a kegyetlen méhkirálynőt, Lindsay Lohan-nak is jól állt ez a szerep.
Nem kell sokat várni tőle, de szerintem egy jó film ami kikapcsol és ellehet rajta szórakozni mert jó poénok is vannak benne. :))
https://media1.giphy.com/media/RX3qIgeyOVcOs/giphy.gif…
http://akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2…

2 hozzászólás
Nihilchan 

Ez a film a popkultúra egyik kincse. Igazából nem mondanám jónak, és szerintem itt, Magyarországon szerencsére nem is tudjuk nagyon átérezni, mert ilyen durva klikkesedések nem jellemzőek (persze a lúzer-menő vonal létezik, de nem ennyire szegregáltak szerintem a csoportok, de szóljatok, ha ti mást tapasztaltatok). Ugyanakkor, ha belegondolunk abba, hogy a film alapja egy olyan önsegítő könyv, ami az iskolai klikkesedésről szól, akkor én kifejezetten örülök annak, hogy sosem voltam amerikai középiskolás.

Alapvetően nem a cselekmény viszi el a hátán a sztorit, hanem inkább a karakterek és az ikonikussá vált szövegek és momentumok; ezeknek köszönhetően szerintem a mai tinik is ismerik a filmet. Egyébként hiába van benne szerelem, romantikus sztorinak nagyon gyenge, de szerintem azért szeretik sokan, mert kiszámítható, mindenki megkapja, amit megérdemel, és vicces is.

Műfaján belül sem a kedvenc filmem, de mindig örömmel és nosztalgikus érzésekkel nézem újra, és mindig ugyanolyan szórakoztató.

blackbeakwitch 

Szerintem ez a film mára már egyfajta kultusz lett. Tiniknek pedig alapmű. :D Rachel mai napig egyik kedvenc színésznőm és Regina George alakítása a legemlékezetesebb mind közül. Vicces, egyrészt elgondolkodtató is a klikkesedés és a bully miatt, a karakterek pedig viszik a hátukon az egész filmet.
Már 16 éves film, mégis bármikor újranézem és kívülről fújom az ikonikus szövegeket. :D
On Wednesdays we wear pink.^^

krlany 

A maga műfajában ez nem egy rossz film. Kijelenthetem ezt bátran, mert rövid időn belül ez a tizenkettedik tini film, amit láttam, és a többi ettől sokkal idegesítőbb volt…
Persze, semmi világmegváltás, semmi magvas mondanivaló, csak egyszerű görbetükör. Dzsungel vs. középsuli, 1:0.

5 hozzászólás
Bálint_Péter 

Végül is aranyos volt egynek, volt benne pár egész jó poén, de kicsit hosszúnak éreztem :)

5 hozzászólás
dorcika

Jézusom, ez miért van így leértékelve? Bár a magyar szinkron egy kalap sz*r, ez tény, de eredetiben… Igaz, hogy nagyon amerikai, egész pontosan a tipikus „high school” drámázásnak (és az ezzel operáló filmeknek) tart görbe tükröt, így aki nem ismeri annyira ezt a kultúrát, lehet, hogy nem fogja élvezni.
Szerintem simán olyan film, aminek minden sorát lehet idézgetni, baromi vicces, ironikus-szarkasztikus humorral. Rachel McAdams pedig nagyot alakít Regina szerepében.

2 hozzászólás
UViki 

Vicces volt, nagyon csajos és némiképp tanulságos is. Mégis rengeteg dolog hiányzott belőle, tele volt klisével és néhol ellaposodott.

Negative_Singularity

Ilyenkor elmondhatatlanul örülök, hogy egyrészt nem Amerikában élek, másrészt meg, hogy idehaza ilyen durván ez még nem éleződött ki; bár ugye itthon is megvan a menőmanók vs. lúzerek ellentétpárja.
Maga a film olyan kis könnyed habcsók, el lehet rajta nevetgélni, miközben kellemes fricskát mutat ennek az egész középiskolai világnak.
Azért az valahol szomorú, hogy az igaz barátságra, ha csak egy filmen keresztül is, de rá kell világítani, mert úgy látszik, ez nem mindenkinek őserény.

Marcsi 

Tisztában vagyok vele, hogy Amerikában már kult.filmvé vált, de annyira idegesítőek a szereplők, hogy kb. 10 perc után felrobbanok tőle… -.-

4 hozzászólás
ienski

Habár ez is egy ugyanolyan egyszerű tinifilm, mint akármelyik más, valahogy mégis el tudott szórakoztatni. Valami volt benne, melyet talán – vagy inkább egészen biztosan – megmagyarázni se tudok. Talán Lindsay Lohan jelenléte, talán a történetben egy kis plusz, mely' más igen hasonló alkotásokban nincs jelen, talán mindebből egy kicsi.


Népszerű idézetek

pizza42 

Szexelni tilos. Mert terhesek lesztek, és meghaltok.

Mentavirág

Az életben nincs más megoldás, mint megoldani a saját gondjainkat!

Theana 

Cady: Grool… I meant to say cool and then I started to say great.

1 hozzászólás
Theana 

Coach Carr: Don't have sex, because you will get pregnant and die! Don't have sex in the missionary position, don't have sex standing up, just don't do it, OK, promise? OK, now everybody take some rubbers.

Theana 

Karen: If you're from Africa, why are you white?
Gretchen: Oh my God, Karen, you can't just ask people why they're white.

Mentavirág

Cady: Ebben alkohol is van?
Mrs. George: Jesszusom, szívem, nincs! Miféle anyának nézel? Miért, kérnél egy kicsit? Mert ha inni akarsz, inkább igyál nálunk!

Theana 

Janis: What is that smell?
Cady: Oh, Regina gave me some perfume.
Janis: You smell like a baby prostitute.
Cady: Thanks.

Theana 

Janis: Oh, I love seeing teachers outside of school. It's like seeing a dog walk on its hind legs.

Theana 

Regina: We do not have a clique problem at this school.
Gretchen: But you do have to watch out for „frenemies”.
Regina: What are „frenemies”?
Gretchen: Frenemies are enemies who act like friends. We call them „frenemies”.
Karen: Or „enemends”.
Gretchen: Or friends who secretly hate you, we call them „fraitors”.
Regina: That is so gay.
Karen: What if we called them „mean-em-aitors”?
Gretchen: No, honey, it has to have the word „friend” in it.
Karen: Oh…


Folytatása

Összehasonlítás

Bajos csajok


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján