Gyilkos játékok (1988) 100

Heathers
102' · amerikai · dráma, vígjáték, krimi 18 !

A Westerburg-i gimi középpontjában a 4 Heather áll, azaz tulajdonképpen csak 3 mivel a 4. lány Veronica. Veronica egyre jobban utálja a Heather-öket és ezt még tetőzi az is, hogy megjelenik Jason Dean. A fiú és Veronica megtesznek dolgokat, amit végül úgy állítanak be, mintha nem is ők csinálták… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Winona RyderVeronica Sawyer
Christian SlaterJ. D.
Shannen DohertyHeather (Duke)
Lisanne FalkHeather (McNamara)
Kim WalkerHeather (Chandler)
Penelope MilfordPauline Fleming
Glenn ShadixRipper atya
Lance FentonKurt Kelly
Patrick LabyorteauxRam
Jeremy ApplegatePeter Dawson

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Furcsa egy film volt, de elég jól megbarátkoztam vele. Az elején nem igazán tudtam hova tenni az egészet, de végül nagyon jól működött a fekete humor. Winona Ryder játéka nagyon tetszett, Christian Slater kicsit beleszeretős volt, Shannen Doherty pedig szimplán gyönyörű a filmben.

NannyOgg 

Tizenpáréves koromban láttam, és azon nyomban beleszerettem a rókaképű Christian Slaterbe, akinek állandóan ilyen őrült rosszfiúkat kellene játszania, mert annyira jól áll neki. Ettől (nyilván nem teljesen) függetlenül a film rögtön hozzánőtt a szívem csücskéhez, és évekkel később nagy visongások közepette fedeztem fel a tv-újságban és készítettem a videókazit, hogy én azt nyomban felvegyem és nagy becsben tartsam. (Így lett. És akkor még reklámok sem voltak a filmek közben.)
Érdekes belegondolni, hogy a nyolcvanas években még tudtak olyan tinifilmeket csinálni, amik bár gimiben játszódnak és vannak benne népszerű lányklikkek, nem elképesztően elcsépeltek és/vagy nyálasak és készültek egy kaptafára.

4 hozzászólás
dorottya_k 

Hm, ez nem az a tipikus tinifilm, mint amit elképzeltem róla. Szókimondó, néhol agresszív, nem egyszerű cselekménnyel. Meg van benne minden, amelyek a tinikre jellemző problémák: népszerű és nem népszerű emberek, egymás szívatása, étkezési zavar, de egy olyan kemény hangulatú filmben, amilyet még nem láttam:D A fiatal Winona és Christian remek párost alkotott, J.D. őrültsége nagyon átjött. A ruhák, a zenék, annyira 80-as évek, de valahogy ezt a sztorit nem is tudom egy 90-es évekbeli vagy későbbi filmben elképzelni:D Nagyon sajnálom, hogy eddig nem volt szerencsém hozzá, de megérte most megnézni.

Novecento

Fura egy film ez. Azért volt néhány sablonos motívuma, de volt benne valami, ami megfogott. Winona Ryder nagyon jó.

E_W

Nagyon bizarr poénok vannak benne, te jó ég spoiler, de jól szórakoztam rajta. Annyira furcsa Winona Rydert meg Christian Slatert ilyen fiatalon látni, mindketten nagyszerűen hozták a szerepüket.
Egyszer el kell olvasnom a Moby Dick-et.

AnnaAnn

Gimiben játszódó, klikkekről szóló film, s igaz, egy cseppet más, mint a többi. Ennek ellenére nekem unalmas volt, és (sajnálatosan) sajnáltam rá az időt. Ritkán gondolok ilyet filmről, de számomra ez össze-vissza történetnek tűnt, elrugaszkodottnak. Az Ollókezű Edwardhoz vagy a Cry-Baby-hez tudnám őket hasonlítani, amelyek szintén határokat súrolnak, viszont Tim Burtonnek és John Watersnek ez sikerült (meg Johnny Deppnek is). A színészek miatt talán érdemes megnézni.

pepita_ofelia

Ezer éve láttam ezt a filmet, és azóta se találtam, mert más színészre emlékeztem J.D. szerepében. Pár hete akadtam rá végre, ég áldja a snitt.hu-t. Kicsit izgultam, hogy majd borzasztó lesz, mint jó pár régi „szeretemfilm”. De azt kell mondanom, igen kellemeset csalódtam. Azt nem mondom, hogy lerágtam a körmöm, plusz nagyjából rémlett is a sztori, de… Hát micsoda beteg film ez, kérem szépen? :D

GentleRain 

Tinikorom meghatározó filmje volt, és még ma is imádom. Egy nagyszerű, szerintem ma is időtálló fekete-komédia, ami pont annyira veszi komolyan magát, amennyire kell. Imádom J.D. karakterét, amiért pofátlanul kimondja, amit gondol, és bár tudjuk, hogy nem százas a srác (mit szépítsünk, enyhén pszichopata a gyerek), de valamiért mégsem tudjuk utálni. Én a végén kifejezetten sajnáltam szegényt.

Amúgy így belegondolva, néha én is szívesen eltüntettem volna pár iskolatársamat.

zséva

Teljesen véletlen találtam rá a filmre a pár napja, és azóta rá vagyok kattanva a sztorira, na meg a musicalre. Sajnálom, hogy eddig még csak nem is hallottam róla. Vicces és folyton meglepő. Egyszerűen imádom.


Népszerű idézetek

Nadja_Blue

Ha egész életedben boldog lennél, akkor nem ember lennél, hanem vetélkedős műsorvezető.

GentleRain 

J. D. : Chaos is what killed the dinosaurs, darling.

GentleRain 

J.D.: The only place different social types can genuinely get along with each other is in heaven.

GentleRain 

J. D.: Te is valamelyik Heather vagy?
Veronica: Nem, én Veronica vagyok. Veronica Sawyer.

GentleRain 

Veronica: All we want is to be treated like human beings, not to be experimented on like guinea pigs or patronized like bunny rabbits.

Veronica anyja: When teenagers complain that they want to be treated like human beings, it’s usually because they are being treated like human beings.

GentleRain 

Veronica: Ezt biztos hülye kérdésnek találod majd
J.D.: Nem, nincsenek hülye kérdések.
Veronica: Örökölsz ötmillió dollárt aznap, amikor űrlények landolnak a Földön, akik két nap múlva fel akarják robbantani. Mit tennél?
J.D.: Ez a világ leghülyébb kérdése.

zséva

Well, it’s just like they’re people I work with and our job is being popular and shit.


Hasonló filmek címkék alapján