Spinédzserek (1995) 235

Clueless
97' · amerikai · romantikus, vígjáték

Cher modern lány, számítógéppel konzultálja meg a heti toalettjét, még véletlenül sem jutna eszébe mással foglalkozni az öltözködésen és a bulikon kívül. Amúgy hamvas, tiszta szívű teremtés, ráadásul ha feltétlenül szükséges, az eszét is használja. Ez persze számos bonyodalomhoz vezethet, de… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Alicia SilverstoneCher Horowitz
Paul RuddJosh Lucas
Brittany MurphyTai Fraiser
Stacey DashDionne Marie Davenport
Donald FaisonMurray
Elisa DonovanAmber
Breckin MeyerTravis
Jeremy SistoElton
Dan HedayaMel Horowitz
Wallace ShawnMr. Wendell Hall

További szereplők

Kedvencelte 71

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Charityy 

Aranyos kis limonádé, kikapcsolódásnak tökéletes :)

Sydney 

Cher a mai napig halálra idegesít, de ugyanakkor megunhatatlan ez a film. Egyedül a tanárok spoiler, a többi Emma Woodhouse-próbálkozása abszolút mellélövés, és persze szokás szerint körülötte mindenki szép lassan rájön mit/kit akar, mire észbe kap, hogy spoiler végig ott volt.

Pandalány

Tinikorom óriási kedvence volt és az a helyzet, hogy azóta jópárszor láttam, ideje volt újranézni. Vicces, kedves, eredeti, remek zenékkel. Nem unom meg, bármilyen kissé túlságosan tündérmesés is a sztori. :)

duracell

Ez a film számomra örök klasszikus – de hogy is felejthetné el az ember azt a pillanatot, mikor Paul Rudd szemébe nézve rögtön beleszeretett? :) Ami a 2000-es éveknek a Bajos Csajok volt, a 90-es éveknek a Spinédzserek, de mindkettő olyan jól ragadja meg a középiskolás éveket, hogy a mai napig érvényesek a benne foglaltak. Ha emlékeim nem csalnak, Brittany Murphy-t is itt láttam először, nem is beszélve Alicia Silverstone-ról, Breckin Meyerről vagy Jeremy Sistoról, akik később mind felkerültek a kedvencek közé. Emlékszem, régen majdnem minden újévkor ment a tévében, és mi családostul néztük, mert mindannyinknak tudott mondani valamit ez a film. Nagy öröm lenne, ha ma is készülne egy ehhez hasonló, eredeti alkotás, hogy a mai fiatalságnak is legyen egy olyan bibliája, mint ez a film.

Lili98

A klasszikus amerikai tini film,amit én természetesen megint csak most láttam először pedig számtalanszor leadták a tévében… Én sem értem magamat nyugi.:D

Azt kell, hogy mondjam nekem ez nagyon tetszett!
Cher kávé a film feléig idegesített de a végére sikerült megszeretnem.:)

Egy tipikus amerikai tini filmről beszélünk, nekem ezek a filmek mindig is nagyon idegenek voltak mivel elképzelhetetlen volt számomra, hogy nálunk 16 éves kamaszok vezessenek megállás nélkül. De háááááááát ez Ámerikááááááá.

A ruhák nagyon tetszettek, tök jók voltak. Meg a zenék is, a szereplők is jópofák voltak.
Paul Rudd meg nagyon aranyos volt.:)

Midnightsp

Úgy sajnálom, hogy ezt nem korábban láttam :( Dehát nincs mese, mi már a Bajos csajok generáció voltunk. :D Gimiben volt egy barátnőm, aki nagyon hasonlított Cherre, sose tudta az ember eldönteni, hogy síkhülye vagy zseni. :D És olyan durva, hogy ebből lett a Sharon naplója! :D Egy csomó ismerős név volt a filmben. Cukimuki vattacukor filmecske, de nekem nagyon bejött.

5 hozzászólás
krlany 

Régen nagyon szerettem. Közben eltelt húsz év, és azért látszik ebből már kinőttem.:) De ezzel együtt is, ez még a mai napig is rendben van, és hát, ugye hogy lehet úgy is gimisekről filmet csinálni, hogy bár vannak csajos klikkek, nincsenek porig alázva mások…? A húsz évvel ezelőtti felfogást kellene a mai technikával ötvözni, és akkor az én megelégedésemre is lennének tinifilmek. Persze, nem én vagyok a célcsoport:D … szóval akkor ez a filmes generációs különbség?;D

moonchristal 

Egészen aranyos limonádé, de egyszer nézős. Elég sok hasonlóságot fedeztem fel benne Jane Austen Emma c. művével, ez egy kicsit zavart, de összességében rendben volt.

2 hozzászólás
brena 

A film után mindig egy olyan forgó gardrobrol álmodtam…annyira döbbenetes volt, hogy olyan létezik,hát mekkora egy ötlet gondoltam én 14 evesen ?! :) aztán egy tisztító szalonban láttam, honnan volt a tuti ötlet…..:)

Osli75 

Jobb volt, mint amire számítottam. Már nagyon régóta tervezem, hogy megnézem, most sor került rá egy kihívás kapcsán. Nem bántam meg. Kicsit idegesítő volt a főszereplő, sok volt benne a kavarás,néha nagyon banálissá vált a történet, de szerethető kis limonádé film. Kikapcsnak jó volt, bár én már kinőttem ebből a stílusból, jól szórakoztam.


Népszerű idézetek

TiaManta 

– Szeretnék tenni valamit az emberiségért.
– Sterilizáltasd magad!

TiaManta 

– Az ember a felségétől válik el, nem a gyerekétől.

1 hozzászólás
LaBelle 

Tai: I could really use some sort of an herbal refreshment.
Dionne: Oh. Well, we do lunch in 10 minutes. We don't have any tea but we have coke and stuff.
Tai: No shit! You guys got coke here?
Cher: Yeah. This is America.

Grétii05 

Cher: I’m not a prude, I’m just highly selective. You see how picky I am about my shoes, and those only go on my feet.

Grétii05 

Tai: If I’m too good for him, then how come I’m not with him?

Grétii05 

She’s a full-on Monet. It’s like a painting, see? From far away, it’s okay. But up close, it’s a big old mess.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján