Az utolsó akcióhős (1993) 154

Last Action Hero
130' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, fantasy 16 !

Jack Slater nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerJack Slater
Austin O'BrienDanny Madigan
F. Murray AbrahamJohn Practice
Art CarneyFrank
Charles DanceBenedict
Tom NoonanRipper
Frank McRaeDekker
Anthony QuinnTony Vivaldi
Robert ProskyNick
Ian McKellenHalál

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Eléggé sokáig halogattam ezt a filmet, mert eléggé nagy marhaságnak gondoltam. És örülök is neki, mert egy eléggé nagy marhaság volt a szó jó értelmében. Egyáltalán nem veszi magát komolyan, nagyon vicces, ez egy kifejezetten jó paródia. A Hamlet előzetesén nagyot nevettem.
Danny is egész kedvelhető volt, és fenntartotta a figyelmet. Egyedül azt sajnálom, hogy a második felére kicsit több időt is szánhattak volna.

Sárkánybaby

Jézusom, eltelt vagy 15-20 év, hogy én ezt a filmet láttam, de ismét minden percét imádtam! Talán még jobban is!

Nagareboshi_GIN

A film legnagyobb hibái:
1. A Hamlet előzeteséből nem készült film.
2. Túl korán jöt ki.
Egyébként ez egy kitűnő akció-paródia, amit sajnos túlságosan alúlétékelnek.

balagesh 

Ezt a filmet akkor játszották, amikor speciel a legkevésbé érdekelt engem, és az a gyanúm, életemben most néztem először végig. Nem volt egy tipikus filmnézős élmény, ezért helyesebb, ha azt mondom: nézegettem, szemlélgettem, hogy jé ez milyen már. Alapvetően egy nagy katyvasz az egész. Keveri az akciófilmet, a paródiát, a gyerekfilmeket, és hol túl bizarr, hol meg túl gagyi. Nem egy szerencsés elegy lesz, hanem egymáshoz nem illeszkedő részletek egymásutánja. Ja, hát lehet mondani, változatos. Ami szerencse, hogy időnként tényleg kikacsintanak a filmből, és az mindig jót tesz. Összességében ez nem egy jól sikerült alkotás. Olyasmi, ami mindig lecsúszik a saját vágányáról.

6 hozzászólás
ChEebor 

Zseniális film. Meseszerű nyitásával rögtön eléri, hogy kiváló akciófilm paródia legyen, de sok mindent aztán meglepően egyenesen alkalmaz. A film jól keveri az izgalmas perceket a nagyon jól megírt önreflexív humorral. Kb. minden benne van, ami a korában menő volt, és épp ezért ma is szórakoztató.

Hippoforaccus 

Pont az én ízlésemnek megfelelő akcióvígjáték. Inkább a humorra és a komolytalanságra fektették a hangsúlyt, mint a vérengzésre, bár lövöldözésből és robbantgatásból is van benne bőven. Ugyanakkoor van benne egy minimális fantasy elem is, ami igen fontos a történet szempontjából, amitől még jobban tetszik.

King_Diamond

Hát igen, sajnos ezt a filmet is a ’90-es évek közepén/második felében kellett volna látni először, nem most. Akkor még jobban tetszett volna, de persze így sem volt rossz. Pörgősnek pörgős, a színészek nagyon jók, a cameók nemkülönben. A zenéje brutálisan jó, és szerencsére az eredeti magyar szinkronnal láttam, ami szintén remek volt. Olvastam, hogy rengetegen szidják az újraszinkronizált változatot, na, többek között ezért sem nézek filmeket a tévécsatornákon. Mondjuk engem a kisgyerek egy idő után idegesített, az a tipikusan bosszantó forma volt. Az elején a Hasfelmetszőt játszó fickót azt hittem, hogy Michael Rooker alakítja, akár ő is lehetett volna. A zenéje az elejétől a végéig zseniális, fenntartja az érdeklődést és a figyelmet. Az AC/DC Big Gun száma pedig alapvetés a hard rock műfajon belül, sokáig csak a klipjét láttam, amiben elég sok jelenet van benne a filmből (még jó..), de tök jó volt most hozzánézni magát a filmet is. Viszont nem valószínű, hogy újból meg fogom nézni, a közeljövőben biztos nem, esetleg évek múlva.
7/10

GKlara 

Szenzációs akciófilm-paródia. Ötletesek voltak filmes kikacsintások, a spoiler résznél percekig nevettem. Schwarzenegger első megjelenése, ahogy spoiler, már jelezte, hogy ez várhatóan egy jó nagy marhaság lesz. Az is lett, jó értelemben. Nem mellékesen Charles Dance szimpatikus antihős volt.


Népszerű idézetek

Pasxalitsa

Jack Slater: Tudom, én vagyok a híres színész, Arnold Braunsteiger…
Danny Madigan: Schwarzenegger!
Jack Slater: Gesundheit!

Jack Slater: Hamis pénz. Furcsa színe van, amikor ég. Ezzel fizetem a tartásdíjat.

Jack Slater: Lenni, vagy nem lenni…? Nem lenni.

bogoz

Danny Madigan: Nézd, az ott egy rajzolt macska!
Jack Slater: Most veszi fel újra a szolgálatot, éppen lejárt a felfüggesztése. Hagyd már abba!
Danny Madigan: Fogd már föl, amit mondok! Egy megrajzolt macska parádézik az őrszobán. Ébredj már föl!
Jack Slater: Mindennap bejön dolgozni. Mi ebben a furcsa?

Benedict: Ha Isten gazember volna, rám hasonlítana.

TribeBubu 

– Miben segíthetek?
– Sokban. Kábítószercsempészeket keresünk.
– Nem jól hallottam.
– Mondom, szép időnk van. Csak a narkósokért jöttünk. Ugye itt laknak?

Jack Slater: Danny mondta, hogy ne bízzak benned. Azt mondta, te ölted Mo Zartot.
John Practice: Milyen Mo-t?
Jack Slater: Mo-t, a Zartot.
John Practice: Sok embert megöltem, nem emlékezhetek mindegyikre.

TribeBubu 

Benedict: Ki maga?
Jack Slater (felmutatja a rendőrjelvényét): A bádogember.
Benedict: Akkor ne nyikorogj itt, hanem lépj olajra.
Jack Slater: Nem… itt nem sárga az út.
Benedict: Milyen igazad van… ha akarod, a kedvedért átfestem. Vérpirosan megfelelne? Ne hamarkodd el a dolgot. A kutyáim rendkívül jól képzettek. (Csettint, és a kutyák alakzatba rendeződnek.) Ha még egyet csettintek, holnapra félkemény kutyaszar formájában távoztok az emésztőrendszerükből. Jobb, ha te meg a kis Totó (Danny-re célozva) visszamentek Óz birodalmába. Van még kérdés?
Jack Slater: Van kettő is. Minek vesztegetem az időmet egy ilyen ostoba figurára, amikor veszedelmesebb dolgot is tehetek, mint a büdös zoknik teregetése? Másodszor… Mivel fogsz csettintgetni akkor, ha egyenként letöröm az ujjaidat?

Danny Madigan: Érte jöttél?
Halál: Fiktív hősökkel nem foglalkozom. Nem az én asztalom. De teérted eljövök, Daniel Madigan.
Danny Madigan: Most?
Halál: Á, dehogy. Majd nagyapa korodban.

TribeBubu 

Jack Slater: Danny szólt, hogy ne bízzak benned. Mégis te ölted Mozartot.
John Practice: Milyen Moe-t?
Jack Slater: A Zartot.
John Practice: Sok embert megöltem már, de ilyenre nem emlékszem.


Hasonló filmek címkék alapján