Az U.N.C.L.E. embere (2015) 460

The Man from U.N.C.L.E.
116' · amerikai · akció, kaland, vígjáték 12

A hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha kell, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. Napoleon Solo, a cég egyik legjobb embere is kénytelen közösen bevetésre indulni Ilja Kurjakinnal, mert mindketten jól tudják: az igazi… [tovább]

angol
angol
-

Képek 28

Szereposztás

Armie HammerIllya Kuryakin
Henry CavillNapoleon Solo
Alicia VikanderGaby Teller
Elizabeth DebickiVictoria Vinciguerra
Hugh GrantWaverly
Jared HarrisSanders
Alan Turkingtonrendőrfőnök
Sylvester GrothRudi nagybácsi
Luca CalvaniAlexander

Kedvencelte 130

Várólistára tette 205


Kiemelt értékelések

agi89

*Figyelem fangörl sikongatás következik!*

Hogy én ezt a filmet meddig tologattam! Mondjuk alapból rohadt keveset filmeztem az elmúlt 2-3 évben…

Henry Cavill az a színész akinek semmilyen filmjét nem láttam, de anno mikor ennek a filmnek volt a trailere, totálisan belezúgtam. Azóta folyamatosan szerelmes vagyok. :D És ez a film csak megerősítette az érzelmeim. Hát én totál odáigmegvissza voltam! ♥

Armie Hammer… Woow. Minden téren. ;))

Alicia Vikander rohadtul tetszett az egész alakítása! (Lehet lesz még egy „kedvenc színésznőm”?) Az esti pizsamás táncikálásos jeleneten sírva röhögtem.

Guy Ritchie filmjei maguk a totális kielégülést nyújtó alkotások. Az egyik olyan rendező akiben még nem csalódtam.

Jaj bár lenne folytatása! Annyira benne van még egy igazán jó film ebben az egész mindenben.

Ez mindenesetre NAGYON sokszor újranézős!

1 hozzászólás
NinaAva

Imádtam. Titkosügynökök, helyes pasik, 50-es, 60-as évek divatja. Azt hiszem ezt a filmet külön nekem forgatták le. ❤

bonnie9 

A maga idejében ugyan még tetszett a Blöff és láttam egyszer a Ravaszt meg az Arthurt is, de körülbelül ennyiben is maradt Guy Ritchie-vel a viszonyunk. Ez a film viszont simán kedvenc lett. Már a tavalyi első nézéskor is tetszett, mikor még csak Cavill miatt néztem meg, de akkor még nem mertem elragadtatni magam – gondoltam majd elszáll a pillanatnyi lelkesedés. De másodszorra is simán és totál levett a lábamról.
Ha az akció részt nézem, akkor dinamikus, pörgős, mégsem esik át a hang- és fényrobbanás túloldalára. A humora emellett finom, játékos, mellőzi az alpáriságot, de jól adagolja a fekete humort is és a mosolytól a visítva röhögésig több módon is megnevettet. A főszereplők kiválasztása tökéletesre sikerült, külön-külön és együtt is élvezet a játékukat figyelni. Илья és Napoleon kapcsolati dinamikája, a Gaby és spoiler közti finom vonzódás ami szerencsére nincs túlpörgetve, Илья vívódásai, Napoleon pofátlan nagy- és jóképűsége, egyszerűen minden jelenet a pont megfelelő műfaji határkeveredésre igazítva.
Mikor megszólalt a Cry to me, azt hittem eldobom az agyam :D Ez a szám nekem mindig is a Dirty Dancinget jelentette, de ezentúl óhatatlanul is eszembe fog jutni mellé spoiler is :D
A látvány és a hangulatteremtés pedig elsőrangú lett. Hiába olvastam azóta, hogy hány eszköz haladja meg a film korát, mi az ami nem korhű, mégis ott és akkor nagyon jól működik. Az operatőrt és a vágót pedig ölelem, mert kiváló csapatmunkát végeztek spoiler
Kedvenc lett, na. Amennyire a 99-es Múmiától visszakaptam Indyt, úgy az U.N.C.L.E azt adta, amit a Pierce Brosnan féle Bondokban szerettem.

krlany 

James Bond utánérzés viccesen, jó pasikkal, remek zenével, szuper kütyükkel (végre! végre! ezek az oldschool kémcuccok megvesznek kilóra) retro style-ban. Bejövős. Igen jól szórakoztam.

LoneWolf 

Tipikus Guy Ritchie film, de éppen ettől volt oly szórakoztató. Komolyabb hangvételű ugyan, mint például a 'Blöff', így kevésbé pörgős és vicces, de még így is kikapcsol és szórakoztat, Henry Cavill pedig ebben megmutatta, hogy akár új Bond-nak is remek lenne. Nekem egyedül talán az elején eltúlzott, trabantos üldözés nem tetszett, mivel kétlem, hogy ezen öreg gépkocsik ilyen sebességre és manőverekre voltak képesek, továbbá az atombombás sztori is lerágott csont, de a karakterek közti interakció egyenesen briliánsra sikeredett, miáltal egy folytatást is megérdemelhetne, ha tudná tartani ezt a színvonalat. Ajánlott darab.

revelácifa

Szórakoztató kémes mozi, nagyon jó castinggal, minőségi rendezéssel és talán a folytatás benne rejlő lehetőségével? Én szívesen nézném az biztos. Ritkák manapság az ilyen könnyed filmek. Egy dolgot bánok: hogy nem eredeti nyelven sikerült nézni. Pedig micsoda akcentus potenciál van benne!

Littlegirl 

Nagyon, de nagyon szeretem ezt a filmet. Nem elég, hogy tele van akció jelenetekkel, de humoros és izgalmas film. Illya a kedvenc karakterem, de Solot és Gaby-t is nagyon bírom benne. :) Főleg az első kettő párosát. Egyedül is remek ügynökök, de együtt verhetetlenek és viccesek. :D

Alexandra

Új szerelem.

2018. január
Még mindig I.M.Á.D.O.M.

sophie 

Olyannyira jól szórakoztam, hogy – bár ez itt nem az a tökéletesség, amiért rajongani szoktam – tíz csillagot osztottam.
Egy klasszikus kémtörténetről van szó, mondhatnánk, hogy mint egy jó régi James Bond film, vagy egy Minden lében két kanál, de annál ez itt sokkal csavarosabb és kiszámíthatatlanabb. Legalábbis szerintem az ( viszonylag kevés akció filmet nézek, ez igaz). De tök mindegy különben, engem a kivitelezés szögezett a székhez. Meg az az egymillió apró ötletes megoldás.
Először is ha klasszikus szüzsé, akkor legyen klasszikus a környezet, a ruhák, a smink, … például a trabantos üldözési jelenet, na például az állat volt. Legalább hetvenet mutattak a kilóméterórák.:) A zenék is passzoltak, sok és jó, Rómához pl. megfelelő olasz slágerek dukálnak. Azért ez a része sem olyan egyszerű, meg van az bolondítva azért rendesen, ahogy az a rendezőtől már megszokhattuk.
Aztán a fényképezés. Nem győztem kapkodni a fejem, de tényleg, hiába a klasszikus módi. Azért néhány osztott képernyős jelenet csak becsúszott, és egy lelassított csillámporos is, csak nem bírta ki!:) Én mondjuk bírom.
A színészi játékról nem mondanék semmi különöset, ez nyilván azt jelenti, hogy rendben volt. Egyik színészt sem ismertem korábbról, persze leszámítva Hugh Grantet. Fura volt ilyen szemüveges, szürkés-ráncos arccal, de hát ő sem lesz már fiatalabb.
Egyszóval: laza, kikapcsolódós estékre éppen megfelelő.

1 hozzászólás
Nyx

Nagyon remélem, hogy Guy Ritchie a közeljövőben nagyobb reflektorfényt kap, mint eddig, mert több ilyen stílusos, megkapó, izgalmas szórakozásra van szükségünk. Van hova fejlődni, de én így is nagyon elégedett vagyok.


Népszerű idézetek

duracell

Ilja: Mit keresel itt? Nem szabad idejönnöd.
Napoleon: Ezek… *dob* mind… *dob* orosz… *dob* poloskák.
Ilja: Pillanat. *Bemegy a szobába, majd visszatér.* Ezek… *dob* mind… *dob* amerikai poloskák. És primitívek.
Napoleon: A csokornyakkendőd rémes.

Sydney 

Napoleon: Ne feledd, az építészek gyávák!
Ilja: De nem az orosz építészek!

duracell

Napoleon: Az az autó még követ minket?
Gaby: Igen.
Napoleon: Egy ember? Csak hümmögj, ha igen.
Gaby: Ühümm.
Napoleon: Felénk fordul?
Gaby: Ühümm.
Napoleon: Az illető csak az egyik kezével fogja a kormányt?
Gaby: Ühümm.
Napoleon: Ha pisztolylövéshez hasonló hangot hallasz, nyomás!

TribeBubu 

Ha jót akar magának, vésse az eszébe, hogy egészen más a szándékos rövidlátás, és a vakság.

Pandalin 

Ilja: Jegyesek vagyunk. Szívből gratulálok.

Pandalin 

Ilja: Riasztót kikapcsoltad?
Napoleo: A 70-10-esben nincs riasztó.
*és megszólal a riasztó*

bonnie9 

Ilja (Napoleonnak): Most már visszaülhetsz a nyeregbe cowboy.

Pandalin 

Napoleon: Vörös ördög barátunk orosz a javából…

enesbcs 

Vagy velem jössz, és egy sikkes nyugat-berlini hotelben leszel egy órán belül, vagy az oroszokkal is töltheted az estédet, egy láncon lógva, letépett körmökkel.


Hasonló filmek címkék alapján