Az U.N.C.L.E. embere (2015) 367

The Man from U.N.C.L.E.
116' · amerikai · akció, kaland, vígjáték 12

A hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha kell, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. Napoleon Solo, a cég egyik legjobb embere is kénytelen közösen bevetésre indulni Ilja Kurjakinnal, mert mindketten jól tudják: az igazi… [tovább]

angol
angol
-

Képek 28

Szereposztás

Armie HammerIllya Kuryakin
Henry CavillNapoleon Solo
Alicia VikanderGaby Teller
Elizabeth DebickiVictoria Vinciguerra
Hugh GrantWaverly
Jared HarrisSanders
Alan Turkingtonrendőrfőnök
Sylvester GrothRudi nagybácsi
Luca CalvaniAlexander

Kedvencelte 116

Várólistára tette 167


Kiemelt értékelések

agi89

*Figyelem fangörl sikongatás következik!*

Hogy én ezt a filmet meddig tologattam! Mondjuk alapból rohadt keveset filmeztem az elmúlt 2-3 évben…

Henry Cavill az a színész akinek semmilyen filmjét nem láttam, de anno mikor ennek a filmnek volt a trailere, totálisan belezúgtam. Azóta folyamatosan szerelmes vagyok. :D És ez a film csak megerősítette az érzelmeim. Hát én totál odáigmegvissza voltam! ♥

Armie Hammer… Woow. Minden téren. ;))

Alicia Vikander rohadtul tetszett az egész alakítása! (Lehet lesz még egy „kedvenc színésznőm”?) Az esti pizsamás táncikálásos jeleneten sírva röhögtem.

Guy Ritchie filmjei maguk a totális kielégülést nyújtó alkotások. Az egyik olyan rendező akiben még nem csalódtam.

Jaj bár lenne folytatása! Annyira benne van még egy igazán jó film ebben az egész mindenben.

Ez mindenesetre NAGYON sokszor újranézős!

1 hozzászólás
NinaAva 

Imádtam. Titkosügynökök, helyes pasik, 50-es, 60-as évek divatja. Azt hiszem ezt a filmet külön nekem forgatták le. ❤

krlany 

James Bond utánérzés viccesen, jó pasikkal, remek zenével, szuper kütyükkel (végre! végre! ezek az oldschool kémcuccok megvesznek kilóra) retro style-ban. Bejövős. Igen jól szórakoztam.

revelácifa

Szórakoztató kémes mozi, nagyon jó castinggal, minőségi rendezéssel és talán a folytatás benne rejlő lehetőségével? Én szívesen nézném az biztos. Ritkák manapság az ilyen könnyed filmek. Egy dolgot bánok: hogy nem eredeti nyelven sikerült nézni. Pedig micsoda akcentus potenciál van benne!

LoneWolf 

Tipikus Guy Ritchie film, de éppen ettől volt oly szórakoztató. Komolyabb hangvételű ugyan, mint például a 'Blöff', így kevésbé pörgős és vicces, de még így is kikapcsol és szórakoztat, Henry Cavill pedig ebben megmutatta, hogy akár új Bond-nak is remek lenne. Nekem egyedül talán az elején eltúlzott, trabantos üldözés nem tetszett, mivel kétlem, hogy ezen öreg gépkocsik ilyen sebességre és manőverekre voltak képesek, továbbá az atombombás sztori is lerágott csont, de a karakterek közti interakció egyenesen briliánsra sikeredett, miáltal egy folytatást is megérdemelhetne, ha tudná tartani ezt a színvonalat. Ajánlott darab.

Alexandra

Új szerelem.

2018. január
Még mindig I.M.Á.D.O.M.

sophie 

Olyannyira jól szórakoztam, hogy – bár ez itt nem az a tökéletesség, amiért rajongani szoktam – tíz csillagot osztottam.
Egy klasszikus kémtörténetről van szó, mondhatnánk, hogy mint egy jó régi James Bond film, vagy egy Minden lében két kanál, de annál ez itt sokkal csavarosabb és kiszámíthatatlanabb. Legalábbis szerintem az ( viszonylag kevés akció filmet nézek, ez igaz). De tök mindegy különben, engem a kivitelezés szögezett a székhez. Meg az az egymillió apró ötletes megoldás.
Először is ha klasszikus szüzsé, akkor legyen klasszikus a környezet, a ruhák, a smink, … például a trabantos üldözési jelenet, na például az állat volt. Legalább hetvenet mutattak a kilóméterórák.:) A zenék is passzoltak, sok és jó, Rómához pl. megfelelő olasz slágerek dukálnak. Azért ez a része sem olyan egyszerű, meg van az bolondítva azért rendesen, ahogy az a rendezőtől már megszokhattuk.
Aztán a fényképezés. Nem győztem kapkodni a fejem, de tényleg, hiába a klasszikus módi. Azért néhány osztott képernyős jelenet csak becsúszott, és egy lelassított csillámporos is, csak nem bírta ki!:) Én mondjuk bírom.
A színészi játékról nem mondanék semmi különöset, ez nyilván azt jelenti, hogy rendben volt. Egyik színészt sem ismertem korábbról, persze leszámítva Hugh Grantet. Fura volt ilyen szemüveges, szürkés-ráncos arccal, de hát ő sem lesz már fiatalabb.
Egyszóval: laza, kikapcsolódós estékre éppen megfelelő.

1 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Nagyon, de nagyon szeretem ezt a filmet. Nem elég, hogy tele van akció jelenetekkel, de humoros és izgalmas film. Illya a kedvenc karakterem, de Solot és Gaby-t is nagyon bírom benne. :) Főleg az első kettő párosát. Egyedül is remek ügynökök, de együtt verhetetlenek és viccesek. :D

Little_Monster 

Nagyon kellemes csalódás volt. Armie Hammer karaktere nagyon szimpatikus volt végig, Alicia Vikander pedig már nem először bizonyítja, hogy megérdemli az elismerést és figyelmet. A film kicsit össze-vissza volt, de értékeltem benne a poénokat és öniróniát.

duracell

Még csak nem is terveztem moziba menni, mikor a legjobb barátnőm akciós kuponokat tolt a szemem elé, és közölte, hogy szeretné megnézni Az U.N.C.L.E. embere című filmet. Először csak pislogtam rá, hogy miért akarna egy majdnem egy hónapja bemutatott filmre beülni, aztán rákerestem a filmre, és rájöttem, hogy láttam ezt én már valahol… ó, hogy Guy Ritchie rendezte, ráadásul ezeket a színészeket mind kedvelem? Hát, elmehetünk, ha nagyon akarod.

Így történt, hogy testvéremmel kiegészülve csajos mozizást tartottunk szeptember második hetében, aminek egy fergeteges filmélmény lett a vége. A film leírását olvasva nagyon bizakodóvá váltam, hisz korábban már említettem, hogy a 20. századi történelem a kedvenc témáim közé tartozik (akkor is, ha maga a történet fikció, a környezet viszont korhű). A század második felére vonatkozó darabok ritkaságszámba mennek, ezért is ért fel egy frissítő levegővétellel eme remekmű.

Két főszereplőnk egy amerikai (Napoleon Solo) és egy orosz (Ilja Kurjakin) titkos ügynök, akik az első percekben természetesen halálos ellenségek, míg rájuk nem bízzák egy nagynevű német tudós egy szem leányát, Gaby-t. Hármuk története a kezdetektől érdekes, hiszen két, egymással ellenséges férfiú vetekszik egymással, csakhogy nem a hölgy kegyeiért, hanem a világhatalomért folyó harc lezárásának fegyveréért. Gondolkodjunk kicsit: mivel lehet megszerezni a hatalmat a hidegháború idején? Hát persze, hogy egy jól összeszerelt atombombával! A gond csak akkor kezdődik, hogy ha egy harmadik fél már rendelkezik is egy tudóssal, aki véletlenül pont össze tud dobni egyet… Nos, így indul el versenyfutásunk az igazi ellenséggel, a világ megmentéséért, ami esetünkben egy harmadik világháború megelőzése – csak a szokásos, tudjátok.

Normál esetben a most a színészeket dicsérném, de őket muszáj a bejegyzés végére hagynom, mert a rendezés valami elképesztően jól sikerült! Tudom, hogy Guy Ritchiet sokaknak nem kell bemutatnom, de akiknek elsőre nem ugrik be a neve, azoknak elég néhány korábbi filmjét említenem: A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998), Blöff (2000), amiről pedig biztosan beugrik: a RDJ főszereplésével készült Sherlock Holmes (2009) és két évvel későbbi folytatása.

Ami elsőként megragadja az ember figyelmét, az az 1960-as évek elejének hangulata: a kosztümök, helyszínek, a zenék, feliratok és beállítások mind visszaadják a korszak filmjeinek stílusát. Szemkápráztató, márkás ruhák, formára vágott hajak, tökéletes ecsetvonással húzott sminkek, a helyszínekhez passzoló zenék és osztott képernyő. Igen, nem csal a szemetek, nem egyszer találkozunk osztott képernyővel, vastag fekete csíkokkal elválasztva a szereplőket, és mindig a legjobb pillanatban olvad eggyé a kép. A legjobb valójában a hangok alkalmazása, hiszen a hirtelen csönd és várakozás jobban kelti a feszültséget, mint bármilyen kép. A sötét jelenetekben használt fényjátékot már meg sem említem. (Filmelemzéshez de jó példa, még a végén bevetem. Oké, back to the topic.)

Aztán ott vannak a színészek. Micsoda szereplőgárda! Az embernek eszébe sem jutna, milyen jó dolog tud kisülni abból, ha egy kalapba dobja Supermant (alias Henry Cavill) és a magányos lovast (Armie Hammer). Most komolyan, két, ismétlem, KÉT kék szemű színész egy csapatban, egy filmben… Valaki nagyon jó volt marketingből. ;) Na, nem mintha a férfiakat félteném, hiszen a női főszerepben Alicia Vikander és Elizabeth Debicki tündökölnek. Még az őszülő Hugh Grant is beugrik pár percre, csak hogy kellőképp öregnek érezze magát az a csoport, aki még mindig odáig van érte. :D Egytől egyig otthonosan mozognak a környezetben, passzolnak hozzájuk a szerepek, és ami még jobb, még a szinkronhangok is. Kicsit félve ültem be a filmre, tudva, hogy szinkronnal nézzük, de nagyon jól eltalálták a hangokat, stílusokat, akcentusokat.

Főként azoknak ajánlom ezt a filmet, akiket nem zavar a 60-as évek stílusa (én mondjuk imádom, de sosem lehet tudni :D), és az akciófilmekben nemcsak a vérre menő profizmust, hanem a poénokat is szeretik, ez ugyanis inkább esik az akcióvígjáték kategóriájába. A cselekmény végig fenntartja az érdeklődést, a dupla csavarok garantáltak, ez nem az a fajta történet, aminek előre tudod a végét, hanem résen kell lenned, ha a szereplők előtt szeretnél járni. (Nem fogsz, de a remény hal meg utoljára.) Ennek ellenére kellően támogat a film, egyszer sem fogsz értetlenkedni, csak ámulni, főleg a legvégén. Emberek, ez a film folytatásért kiált!

http://konyvmechanika.blogspot.hu/2015/09/az-uncle-embe…


Népszerű idézetek

duracell

Ilja: Mit keresel itt? Nem szabad idejönnöd.
Napoleon: Ezek… *dob* mind… *dob* orosz… *dob* poloskák.
Ilja: Pillanat. *Bemegy a szobába, majd visszatér.* Ezek… *dob* mind… *dob* amerikai poloskák. És primitívek.
Napoleon: A csokornyakkendőd rémes.

duracell

Napoleon: Az az autó még követ minket?
Gaby: Igen.
Napoleon: Egy ember? Csak hümmögj, ha igen.
Gaby: Ühümm.
Napoleon: Felénk fordul?
Gaby: Ühümm.
Napoleon: Az illető csak az egyik kezével fogja a kormányt?
Gaby: Ühümm.
Napoleon: Ha pisztolylövéshez hasonló hangot hallasz, nyomás!

TribeBubu 

Ha jót akar magának, vésse az eszébe, hogy egészen más a szándékos rövidlátás, és a vakság.

Pandalin

Ilja: Riasztót kikapcsoltad?
Napoleo: A 70-10-esben nincs riasztó.
*és megszólal a riasztó*

Pandalin

Napoleon: Vörös ördög barátunk orosz a javából…

bonnie9 

Ilja (Napoleonnak): Most már visszaülhetsz a nyeregbe cowboy.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján