Az internetes zaklató (2015) 94

Cyberbully
62' · angol · dráma, thriller, rejtély, kamaradráma 12

Milyen messzire mész, hogy megvédd az életed? Casey minden tizenéves rémálmával néz szembe, amikor egy névtelen hacker azzal zsarolja, hogy a privát fotóit felteszi a netre. Casey versenyt fut az idővel, hogy véget vessen a fenyegetésnek.
Az angol fiatalok 69% -a tapasztalt már valamilyen… [tovább]

angol

Szereposztás

Maisie WilliamsCasey
Ella PurnellMegan
Wilson HaagensHacker (voice)
Anthony ShusterDad (voice)
Haruka AbeJennifer Li
Jake DaviesAlex
Daisy WaterstoneTamara

Kedvencelte 5

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Nevra 

Hát..ez a film engem csak idegesitett.. Ez a mai társadalom. Attól, hogy valaki hamisan énekel, miért kellene megölni-e magát? Az ember már azt se tudja miket beszél.. Jesus..aztán miután látják, hogy rosszul van, még tanácsolják, hogy ölje meg magát tutira..gratulálok
Az emberek bántani azt nagyon jól tudnak.
Na de mi lesz a jövőben? A sokkal fejlettebb jövőben? Lehet még durvább dolgokat csinálnak majd..

Pnikolett

Nekem ez nagyon tetszett…sajnos… :/ Nagyon elgondolkodtató és ami fontos hogy nagy hatással volt rám,pedig már nem feltétlen vagyok az érintett korosztály,de úgy gondolom nagyon tanulságos lehet mindenki számára.
Ez a kis film nagyon jól mintázza a felelőtlen fiatalságot…Szidni,bántani nagy divat,lehetséges,hogy az is volt mindig és persze az aki éppen röhög,mert a kegyetlenkedők táborába tartozik az sosem érzékeli,hogy ezek a kis húzások hogyan tehetik tönkre mások életét,még ha nem is fajul öngyilkosságig a dolog…

Negative_Singularity

A színész"nő" miatt nehezen vettem rá magam, de végül örülök, hogy megnéztem. Sajnos korunk jelensége az arctalanság anonim kegyetlensége mögé bújni és élvezkedni azon, hogy jól megszívatjuk a másikat, bele sem gondolva, mekkora károkat okozva ezzel.

Ez a generáció beleszületett a facebook meg minden más világába, ők már nem verekednek az udvaron, nem öntik nyakon egymást vízzel, hanem gyalázkodó posztokat írnak, és képeket, videókat töltenek fel, amin aztán egy egész (iskola)közösség gúnyolódhat.
spoiler

edie

Nagyon tetszett, hogy az egész film egyetlen szobában játszódik, illetve az egész hangulat. Nagyon nyomasztó.
A vége nekem kissé gyorsan zajlott, a feszültséget nem fokozták, hanem hirtelen megszűnt. Mintha kivágtak volna pár jelenetet.
spoiler
Mondanivalója az biztos, hogy van, érdemes megnézni. Megrázóbbra számítottam, de ígyis 9*.:)

victoria_m997

Na ez az a film amit mindenkivel megnézetnék, aki valaha is bántalmazott valakit szóban vagy interneten. Remekül bemutatja a tettek következményét és az internet veszélyeit. Ajánlom mindenkinek!

KyKy

Egészen izgalmas kis alkotás lett ez, és szó mi szó, ha nem ő a főszereplő, szerintem nem biztos, hogy megnézem.
Nem nagyon tudtam, mire számítsak, mert láttam, hogy kb. egy órás a film, mondom, ez egészen rövid lesz, de aztán végül is pont így volt jó, mert lehet, hogy hosszabban már erőltetettnek éreztem volna – így is néha kicsit az volt.
Érdekesen mutatja be a „zaklatást”, a fordulat nagyon átjött, tetszett, hogy a spoiler, és ahogy ezt levezették, érdekes volt.
A vége kicsit ellentmondásos lett a számomra, ugyanis nem éreztem azt, hogy spoiler
Összességében érdekes volt, tetszett, Maisie pedig jól játszott.

Boglinc

Miért lenne jó megoldás, hogy ha valaki szemét volt veled, akkor neked is szemétnek kell lenni vele, amikor megteheted? Az elégtételt leszámítva nem biztos, hogy jó döntés.
A legtöbb „zaklató” a tetteit akkor sem fogja fel, amikor ugyanazt csinálod vele, csak rohadéknak fog tartani, mint ahogy Casey esetében is. (persze az ő zaklatója szerintem nagyobb rohadék, mint ő. :D) Nagy átlagban pedig azok, akik ezt művelik, legtöbbször kompenzálnak valamilyen hiányosságot. Magukról levéve a figyelmet másra irányítják és addig sem tűnik fel senkinek.
Szinte mindenki szeret megjegyzéseket tenni másokra, mert addig sem a saját bajával kell foglalkozni, össze lehet általa szerveződni, tartozni valahová… Más kérdés, hogy ezt ki milyen mértékben űzi. Viszont részemről rossz megoldás az, ami itt zajlott, még akkor is, ha némileg jogosnak érződik.
Véleményem szerint ez egy öngerjesztő folyamat, és ha senki nem csinálná, nem is lenne igény rá. Valóban el lehet mondani, hogy Bécike, vagy Jolika miért töltötte fel a béna videóját a netre, ugyanakkor miért is fáj ez nekünk? Miért is kell ezért leszólni? Miért érzünk boldogságot, megelégedést, ha megmondhattuk a magunkét, még akkor is, ha megbántottuk a másikat? Az őszinteség fontos számomra, de nem lenne kötelező minden szituációban odavágni a másiknak.
Nem egy kiemelkedő alkotás, de nagyon elgondolkodtató szerintem.

Drucocu

Nagyon jó film! Tele van fordulatokkal és egészen félelmetes. Lehet róla vitatkozni (vajon jól tette Casey, amit tett), megoldásokat keresni, és még tanulságos is. Ha az utolsó csavart nem tették volna bele, nagyszerű oktatóvideó lett volna belőle. Így is izgalmas, csak pont a felelősségről tereli el a figyelmet. spoiler

2 hozzászólás
BlackXentric

Nekem nagyon tetszett ez a film. Nézze meg mindenki akit érdekel a téma.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján